Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Hmm po 5 miesiącach używania Blueconnecta sporadycznie, przetestowałem go pod względem przycinania lącza.
Na czas teraźniejszy mam pobrane jak widać ponad 1 GB a prędkość jest ciągle ta sama.
Jestem pod wrażeniem. To jest normalne ?
Ja na iPlusie gdzie mam 4GB limitu doleciałem do 12GB zanim przycięli.
Różnie bywa. W umowie masz, że parametry techniczne mogą się zmienić, no ale nie muszą.
ja.michal pisze:W umowie masz, że parametry techniczne mogą się zmienić, no ale nie muszą.
Ale ostatnio mi w Plusie przycinają od razu, po przekroczeniu limitu o 20MB rozłączają sesję i koniec, więcej nie pociągniesz. Zatem nie liczyłbym na dobrodziejstwo operatora.
No i skończyła się dobroć. Internet ledwo zipie. Przycieli mi do 16 kilobitów !!!
Chory klimat. Kiedyś modemy miały większą prędkość.
A najgorzej ,że nic nie można z tym zrobić.
Było o tym tu: > [NEWS] Play zaprezentował ofertę mobilnego 'Internetu' < "W abonamencie za 45 zł i umowie na 12 miesięcy, użytkownik otrzymuje 5 GB transferu. Po przekroczeniu limitu zostanie wprowadzone ograniczenie prędkości do 32 kb/s. Za to będzie można dokupić kolejny limit 5 GB po niższej cenie."
Pozdr, (R) BliSki. (tm) Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
W nawiązaniu do nadesłanej korespondencji uprzejmie informuję, że w ramach przyjaznej polityki podniosłam na Pana numerze blueconnect prędkość transferu danych do 32 kb/s. Prędkość będzie obowiązywała do końca cyklu rozliczeniowego, z nowym okresem zostaną przywrócone pierwotne parametry usługi.
Pragnę dodać, że trakcie trwania umowy ma Pan możliwość bezpłatnego przejścia na warunki oferty: blueconnect 99 lub blueconnect 129. Taka zmiana skutkowałaby:
- podniesieniem opłaty abonamentowej za usługę blueconnect do:
• 99 zł netto, czyli 120,78 zł brutto lub
• 129 zł netto, czyli 157,38 zł brutto.
- podniesieniem maksymalnego transferu w danym cyklu do 5 MB (blueconnect 99) lub 10 MB (blueconnect 129),
- brakiem możliwości powrotu do limitu 0,5 GB i niższej opłaty za usługę blueconnect.
Jeśli będzie Pan zainteresowany taką zmianą proszę o kontakt z konsultantem Biura Obsługi Abonenta pod numerem 602900000 lub proszę wysłać stosowną dyspozycje w kolejnej korespondencji.
Mam nadzieje, że przekazane informacje okażą się pomocne.
Hmm, udało Ci się? Mi ostatnio zupełnie się nie udaje przekonać ludzi z BC do zmienienia mi transferu na 32kb/s. 3 razy tylko zmienili, a piszę co miesiąc. Inna sprawa że kiedyś nie musiałem pisać, zawsze miałem cięte do 32kb/s. Teraz ciągle 16 i nie chcą podwyższyć. Może jestem na jakiejś czarnej liście niewygodnych klientów?
Niestety - jeszcze ponad rok umowy. Poza tym mam niewielki wybór. Kabli u mnie brak, jest wprawdzie lokalny operator WiMax, ale od nadajnika dzieli mnie ściana lasu i sygnał byłby zbyt słaby. Mógłbym oczywiście zamontować antenę na własny koszt i wykupić abonament, ale nie wiadomo jak by to działało. Wolę nie ryzykować. Czekam tylko, aż Play postawi u mnie NodeB lub Centertel wdroży CDMA450.
BliSki pisze:A to już u operatora trzeba sprawdzić
Przegrzebałem stronę Playa, regulaminy i cenniki i albo jestem ślepy, albo nie ma jeszcze tej usługi. Może najpierw chcą rozbudować infrastrukturę a potem włączyć tą usługę. Jak ma być tańsze te kolejne 5GB od ceny abonamentu to szybko ludzie mogą łącze zatkać.
ja.michal pisze:Przegrzebałem stronę Playa, regulaminy i cenniki i albo jestem ślepy, albo nie ma jeszcze tej usługi.
Chcesz powiedzieć, że to były tylko obietnice,których nie spełniają teraz
To my tak chwaliliśmy te nowe koncepcje Playa może ktoś kto ma już te usługę, a parę osób już testuje popatrzy w swój regulamin i sprawdzi jak to jest?
Pozdr, (R) BliSki. (tm) Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.