Ewentualnie postawienie małego serwera na starym komputerze z linuxem (niski koszt bo do tego celu wystarczy archaiczny komputer z procesorem 500MHz) i omijasz niedogodności związane z mechanizmem ICS.
w czoraj byłem w PLAYa i poinformował mnie pan (podobno kompetentny) że takie rozdzielenie mozna zrobić za pomocą zwykłego rozgałęźienia USB troszkę mnie to zbiło z tropu
Moje pytanie :
Czy w ogóle to jest możliwe żeby tak zrobić juak ten człowiek stwierdził??
achilles1974 pisze:ozdzielenie mozna zrobić za pomocą zwykłego rozgałęźienia USB
Nierealne kolego achilles1974.
Musisz mieć jakiś serwer (specjalny router lub komputer), który to podzieli i roześle dalej.
Chyba, że mogą działać 2 komputery to wtedy jeden komputer udostępnia to połączenie na drugi przez kabel lub WiFi.
[ Dodano: 2008-07-17, 07:39 ]
Strasznie kompetentny ten człowiek.
achilles1974 pisze:w czoraj byłem w PLAYa i poinformował mnie pan (podobno kompetentny) że takie rozdzielenie mozna zrobić za pomocą zwykłego rozgałęźienia USB troszkę mnie to zbiło z tropu
Ciekawe czy ten pan miał jakieś szkolenie w tym temacie czy sam to wymyślił?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm) Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
achilles1974 pisze:w czoraj byłem w PLAYa i poinformował mnie pan (podobno kompetentny) że takie rozdzielenie mozna zrobić za pomocą zwykłego rozgałęźienia USB
Już kogoś niedawno też o tym poinformowano nawet pisał o tym na naszym forum.
Tak jak pan którego sie bardzo dawno temu pytałam o dostęp do internetu. W kółko powtarzał że to jest tylko na firmę lub że to tylko giepeeres. Jak mu powiedziałam, że mam firme to mu się pole manewru skończyło.
achilles1974 pisze:w czoraj byłem w PLAYa i poinformował mnie pan (podobno kompetentny) że takie rozdzielenie mozna zrobić za pomocą zwykłego rozgałęźienia USB
Może ten facet w Playu myślał innymi torami i na upartego chciał podłączyć 2 komputery długimi kablami do rozgałęźnika, do którego podłączony byłby modem i można by się wtedy łączyć z wybranego kompa Co prawda nie dałoby się korzystać na raz w obydwu z netu ale co tam
chyba się przejdę do punktu PLAYa z wydrukowanymi komentarzami na temat wypowiedzi tego pana, zobaczymy jak się bedzie bronił....w sumie mnie Ciekawi jego reakcja