[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2008-07-31, 21:52 ]
Podziel swoją wypowiedź na logiczne zdania, bo ciężko to zrozumieć.
Moderator: Moderatorzy
Wygląda to na prędkość portu.[email protected] pisze:szybkość edge mam 115.2kb/s
Bo to jest predkośc portu.ja.michal pisze: Wygląda to na prędkość portu.
mam EDGE-szybkość portu 115.2kb/s jak można ją zwiększyć?czy zależy to od nadajnika?nadajnik mam ok. 8-10km. od domu. czy kupno modemu i antena zewnętrzna coś tu pomoże?chemik89 pisze:Taka prędkość portu jest nadawana domyślnie dla połączenia GPRS - więc więcej jak 53kbps miał nie będziesz.
Chyba że złapiesz EDGE ;]
W managerze urządzeń. Ale po co Ci to?[email protected] pisze:115.2kb/s jak można ją zwiększyć
A sprawdzałeś jaką maksymalną prędkość może osiągnąć Twój telefon? Bo najczęściej tak jest, że podczas łączenia a chmurce wyświetla się właśnie maksymalna prędkość modemu/telefonu jaką on może osiągnąć.[email protected] pisze:mam EDGE-szybkość portu 115.2kb/s jak można ją zwiększyć?
w menadżerze pisze że jest to już najwyższe ustawienie-widoczne nic nie da się zrobić. szybkość pobierania największą miałem 30kb/s orange to porażka ale lepsze to niż wcale.inne sieci mają u mnie słaby zasięg i nie mają edge.stacjonarnego telefonu też niema.wcześniej chciałem założyć radiówkę ale pomiary wykazały 0 zasięgu(centrum lasu-drzewa.wilki itd)Sundance_kid pisze:W managerze urządzeń. Ale po co Ci to?[email protected] pisze:115.2kb/s jak można ją zwiększyć
Sprawdź programem do pomiaru łącza jaką masz prędkość, ewentualnie ściągnij jakiś większy plik (najlepiej w nocy) i napisz jakie osiągasz prędkości.
Ta prędkośc można zmienic to jak to się ima do rzeczywistej prędkości? Poza tym mozesz ją zmienić we właściwosciach urządzenia które jest pośrednikiem między komputerem a peryferyjnym sprzętem, to jak to się ma do prędości samego urządzenia?YaHooo pisze:podczas łączenia a chmurce wyświetla się właśnie maksymalna prędkość modemu/telefonu jaką on może osiągnąć.
KB czy kb ? Bo jeśli to pierwsze to troszkę ponad EDGE jak drugie to masz po prostu GPRS. Czym mierzyłeś?[email protected] pisze:30kb/s orange
Dokładnie o to chodzi. To co się wyświetla nie ma żadnego znaczenia. Tak samo ustawienie prędkości portu COM nie ma wpływu na prędkość pobierania.Sundance_kid pisze:Ta prędkośc można zmienic to jak to się ima do rzeczywistej prędkości?
do ściągania używam Download Accelerator Plus.a do podtrzymywania i wznawiania połączeń AutoConnect.YaHooo pisze:Dokładnie o to chodzi. To co się wyświetla nie ma żadnego znaczenia. Tak samo ustawienie prędkości portu COM nie ma wpływu na prędkość pobierania.Sundance_kid pisze:Ta prędkośc można zmienic to jak to się ima do rzeczywistej prędkości?
KB/s-to kilobajty czy kilobity bo nie rozróżniam??Sundance_kid pisze:[email protected] jeszcze napisz czy kilobajtów czy kilobitów.
Kilobajty. Skojarz sobie, że bity to te mniejsze i piszemy z małej litery. A na marginesie 1 KB = 8 kb.KB/s-to kilobajty czy kilobity bo nie rozróżniam??
nie nie jest to stała prędkość to jest różnie średnia w tym tygodniu co widzę w statystykach wynosi 3.80KB/s. i właśnie mnie to ciekawi czy zastosowanie modemu usb czy karty pci. i anteny zewnętrznej coś by dało? czy pozostać przy soniaczu? jaka szybkość jest w nocy nie sprawdzałem chodzę z kurami spać(kiedyś pracowałem w piekarni parę lat nieprzespanych nocy-teraz nadrabiam zaległościSundance_kid pisze:Kilobajty. Skojarz sobie, że bity to te mniejsze i piszemy z małej litery. A na marginesie 1 KB = 8 kb.KB/s-to kilobajty czy kilobity bo nie rozróżniam??
Ta prędkośc którą podałeś jest stała? Bo jak tak to masz bardzo dobre połączenie i raczej juz nic z tym nie zrobisz. Sprawdx jeszcze dla pewności prędkośc jakimś programem.
[email protected] pisze:szybkość pobierania największą miałem 30kb/s
Zdecyduj się w końcu. Bo raz wskazuje na EDGE a raz na GPRS (zważając na to jak wcześniej pisałeś, że chodziło Ci wyżej o kilobajty).[email protected] pisze:statystykach wynosi 3.80KB/s.
o KB/s. a mam EDGE bo w telefonie widzę ikonkę E jak jest GPRS to widnieje G. mam też książeczkę przed sobą z orange w której pisze EDGE przeciętna 100-max-240. i co zrobić żeby mieć te 240 i czy ma to coś do popierania plików itp.Sundance_kid pisze:[email protected] pisze:szybkość pobierania największą miałem 30kb/s
Zdecyduj się w końcu. Bo raz wskazuje na EDGE a raz na GPRS (zważając na to jak wcześniej pisałeś, że chodziło Ci wyżej o kilobajty).[email protected] pisze:statystykach wynosi 3.80KB/s.
Ale ta średnia to jest liczona chyba nieco inaczej. To jest po prostu (pobrane dane)/(czas połączenia). To nie ma nic do rzeczy jakie masz łącze. Jak rzeczywiście osiągasz te 30kB/s to więcej nie wyciągniesz.[email protected] pisze:średnia w tym tygodniu co widzę w statystykach wynosi 3.80KB/s.
Zobacz na przykładzie modemu Bluetooth. Można ustawić więcej ale to i tak nic nie da.[email protected] pisze:w menadżerze pisze że jest to już najwyższe ustawienie-widoczne nic nie da się zrobić.