problem z Nokia E51 w erze
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z Nokia E51 w erze
Pisze posta,gydz ptorzebuje rady,pomocy! Dzis zadzwonili do mnie z monitoringu z sieci Era, ze mam nabite 1700zl netto,przycyzna sa polaczenia zinterentem od pocztaku cyklu czyli jakies 2 tygodnie. Tylko ja nie korzytsam z interentu w komorce. Weszlam do iboa i wyskoczylo mi 317stron z polaczenia do neta, wesjcia byly co kilak minuta na kilak sekund:( Nawet jak tel byl ladowany i lezal spokojnie na biurku,byly wejscia;( Czy ktos moze mi to wyjasnic? KAzali pisac reklamcje, wiecie moze jakie sa szanse???
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: problem z Nokia E51 w erze
Czy to były połączenia z internetem na jakiś numer czy za pomocą APN ?
-
wlasnie nie wiem:( nie znam sie na tym zupelnie:(facet cos gadal, ze nawet nie daloby sie strony przejrzec i ze sie zaniepokoili i zadzwonili, powinnam byc wdzieczna ze nie czekali do 5tys:),tylko do 1700:)
- bob
- Guru bezprzewodowy
Weź do ręki billingi i zobacz na nich na jaki numer się łączyłaś. Masz tam wszystko podane.
Najlepiej jakbyś wrzuciła tu na forum fragment takiego billingu.
Najlepiej jakbyś wrzuciła tu na forum fragment takiego billingu.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Na rachunku powinno być wyszczególnione. Jak przez APN to jako dane a jak przez numer dostępowy to będzie jakby dzwoniono.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
eni20, Nokia E51 ma wielozadaniowy system operacyjny, może zwyczajnie nie zamknęłaś przeglądarki tylko działała w tle?
Jeśli będzie im się chciało zanalizować ruch to może uznają reklamację. Widać będzie, że ktoś nic nie robił a było połączone.
Jeśli będzie im się chciało zanalizować ruch to może uznają reklamację. Widać będzie, że ktoś nic nie robił a było połączone.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A może miałaś bluetooth włączony i ktoś zza ściany kombinuje dzień w dzień. ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
bob jeszcze rachunek nie przyszedl, za jakies 2 tygodnie bedzie. Oni zadzwonili aby mnie poinformowac ze cos takiego sie dzieje. Porbowalm zobacz na iboa ale maja jaks przerw techniczna i nie moge nic zobaczyc:(
jo-gurtja nei przegladam neta w komorce,jakso mnei to nie kreci,nigy nie weszlam na zadna strone
ja michal bluetootha nie mam wlaczonego
jo-gurtja nei przegladam neta w komorce,jakso mnei to nie kreci,nigy nie weszlam na zadna strone
ja michal bluetootha nie mam wlaczonego
- bob
- Guru bezprzewodowy
Hmm - w Erze przez internet nie ma możliwości ściągnąć jakieś formy bilingu ?eni20 pisze:bob jeszcze rachunek nie przyszedl, za jakies 2 tygodnie bedzie.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Ostatnio zmieniony 2008-10-02, 21:30 przez Jaco, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wygląda na dziwne powiązanie.eni20 pisze:Porbowalm zobacz na iboa ale maja jaks przerw techniczna i nie moge nic zobaczyc:(

- Jaco
Mój zrobiony przed chwilą .
- bob
- Guru bezprzewodowy
Myślisz, że ktoś się podszywa i robi jakiś numer ?ja.michal pisze:Wygląda na dziwne powiązanie.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Co najmniej dziwne, że system nie działa koleżance w czasie kiedy dziwne połączenia się pojawiają zwłaszcza, że Jaco normalnie się dostał do siebie.bob pisze:Myślisz, że ktoś się podszywa i robi jakiś numer ?
eni20, zgłoś im, że nie możesz wejść do iBOKu. Też jakiś plus potem w reklamacji.
-
dziekuje bardzo wszystkim za odzew!!!! Wczoraj i dzis porbowalm wejsc na iboa i sprawdzic bieżace połączenia,ale na prozno-wyskauje komunikat ze dane sa chwilowo niedostepne:(
boba jak jest roznica w polaczenia na nr i APN?
boba jak jest roznica w polaczenia na nr i APN?
- Jaco
Kolosalna. Wybierając łączenie przez numer dostępowy zaczynający się jak zwykły numer komórkowy płacisz jak za normalne połączenie zgodne z twoją taryfą. Jeśli połączysz się przez GPRS to wówczas koszt takiego połączenia to: http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... prs_cennikjak jest roznica w polaczenia na nr i APN?
-
- Mistrz bezprzewodowy
To też może być przyczyną...Pakietowa transmisja danych - opłata za 500 kB --- 0,72 zł z VAT
*Dane naliczane są za każde rozpoczęte 500 kB.

-
Być może koleżanko masz jakiegoś wirusa, który to powoduje - jest to możliwe pod systemem symbian a nawet nie tylko pod symbianem..
Może instalowałaś w tym telefonie jakieś aplikacje/gry nieznanego pochodzenia ściągnięte przy pomocy np. emule?
Pozdrawiam,
GoodLuck

Może instalowałaś w tym telefonie jakieś aplikacje/gry nieznanego pochodzenia ściągnięte przy pomocy np. emule?
Pozdrawiam,
GoodLuck

-
wiesz ja nic nie sciagam na kom,po internecie tez nie chodze.....jutro ide do kierwonika regionu Ery (znajomy mnie z nim umowil) i byc moze cos on na to poradzi wstepnie wie o co chodzi ale kazal przyjsc z telefonem....
-
W takim razie daj znać co było tego przyczyną gdyż ciekaw jestem...eni20 pisze:wiesz ja nic nie sciagam na kom,po internecie tez nie chodze.....jutro ide do kierwonika regionu Ery (znajomy mnie z nim umowil) i byc moze cos on na to poradzi wstepnie wie o co chodzi ale kazal przyjsc z telefonem....
Ewentualnie być może ktoś sklonował Twoją kartę SIM i zaczął kombinować jak tu się połączyć na Twój koszt lecz jest to najmniej prawdopodobne..
-
okazalo sie ze moj telefon sam sie laczyl z internetem i sciagal sobei poczte:( ten facet z ery nie umial mi nawet tego usunac,dzwonil gdzies:) Mialam wczesniej usluge ra e-mail za darmo na jeden miesiac,ale nie chcial jej przedluzac i ja wylaczylam,ale telefon i tak robil swoje:) Linia obrony jest fakt ze konsultant nie poinformowal mnie ze ten model tak bedzie robic i pwoinnam wykasowac tego maila z tel i ze kazdy posiada jaks linie kredytowa,ja mam 500zl i w przypadku kiedy to przekraczam monitoring juz powinien sie ze mna kontaktowac,a tego nie zrobil czekali az mi nabije 1700zl netto! telefon jak dziki laczylsie i odebiral poczte kazde takie polaczenie to 0.72zl
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Dokladnie to nawet 2x0,72zl osobna taryfikacja za dane przychodzące i wychodzące.eni20 pisze:takie polaczenie to 0.72zl
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
eni20 no to powodzenia w reklamacji. Przypadkiem nie jest tak, że najpierw trzeba zapłacić, potem jest korekta?
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
W tym wypadku wg mnie powinni pojsc na reke. Jesli monitoring zawalil i masz wsparcie kierownika salonu firmowego to mysle, ze spokojnie ta sprawe wyprostujesz.

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
- bob
- Guru bezprzewodowy
Nie zawsze tak jest. Ja nie zgodziłem się płacić 30 000 zł za ich pomyłkę.Sundance_kid pisze:Przypadkiem nie jest tak, że najpierw trzeba zapłacić, potem jest korekta?

-
bob 30tys???....i jak sie udalo to wyprostowac?
- bob
- Guru bezprzewodowy
Trwało to długo i nasyłali na mnie ludzi z windykacji posługujących się niewybrednym językiem. A wszystko dzięki ich pomyłce gdzie zaczęli naliczać za kb przy ryczałtowym necie za 99zł netto. Dzwonią nie przedstawiając się z numerów z bramki na które nie można oddzwonić. Zawdzięczam cały ten kłopot providerowi Orange.eni20 pisze:bob 30tys???...
Po wielu pyskówkach oraz przy odrobinie szczęścia udało się anulować trzy faktury na łączną wartość powyżej 30 tyś zł brutto. Dodam, że z ich strony nie było przeprosin a jedynie korekty faktur (bardzo zawiłe) i zwykłe sprostowanie bez jakiś większych szczegółów.
-
to niezle.....a ludzi z widykacji to kiedy zaczeli nasylac?
Ostatnio zmieniony 2008-08-06, 13:28 przez eni20, łącznie zmieniany 1 raz.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Nie dostałem pisma o takich "zaległościach" więc można powiedzieć, że jak tylko im taka kwota wyszła nawet zanim dostałem fakturę - założyli chyba, że nie będą mieć zapłacone.eni20 pisze:a ludzi z widykacji to kiedy zaczeli nasylac?
-
niezle to bandycka firma,jesli mi nie uznaja reklamcji to zerwe z nimi umowe <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font>,zreszta i tak juz jej nie przedluze.