Moderator: Moderatorzy
Skąd ja to znam, ja potrafię napisać smsa bez patrzenia na komórkę.Sundance_kid pisze:Pisze smsy bez patrzenia na klawiaturę
marens pisze:Ostatnio wywróciłem się na rowerze pisząc smsa, nie zauważyłem że droga skręca![]()
To potwierdza moją tezę, że w Playu pracują ludzie nieznający się na rzeczymarens pisze:Rozbroiło mnie pytanie, co to jest NodeB?![]()
Ja nie do końca rozumiem jak działa ten Play. Bo stawia same nadajniki UMTS, więc rozmawiać się przez takowe nie da (chyba, że to wideorozmowa). Zaś GSM chyba idzie przez Plusa. Więc może o to chodziłomarens pisze:Ale te specjalne nadajniki do internetu![]()
Oczywiście że da się normalnie rozmawiaćYaHooo pisze:Bo stawia same nadajniki UMTS, więc rozmawiać się przez takowe nie da
Nawet jak telefon jest na zakres tylko 900/1800MHz?Patryk_ pisze:Oczywiście że da się normalnie rozmawiać
YaHooo, a co to za warunki stawiasz ?YaHooo pisze:Nawet jak telefon jest na zakres tylko 900/1800MHz?
nie no.YaHooo pisze:Nawet jak telefon jest na zakres tylko 900/1800MHz?
Aj tam się zamotałem po męczącym dniubob pisze:YaHooo, a co to za warunki stawiasz ?![]()
Bo ja już myślałem, że coś pokręciłemPatryk_ pisze:nie no.Musi być na pasmo UMTS.
GSM to chociaż "posłuchasz" terkotania w radiubob pisze:Przez walkie talkie też się nie da.
Zbyt duża różnica częstotliwościPatryk_ pisze:(W)CDMA - NIC nie słychać,NIC nie zakłóca,nawet z anteną terminala przyłożona bezpośrednio do anteny radioodbiornika...
Ale GSM 1800 też słychać - dużo słabiej,bo to tylko 1W na terminalu w porywach,i częstotliwośc wyższa,ale słychać.Blido pisze:Zbyt duża różnica częstotliwości
Czyli siać musi nieźle.Patryk_ pisze:Ciekawe,jak wygląda to w przypadku CDMA na 450 MHz ?
Właśnie wydaje mi się,ze nie będzie tak siało,mimo niskiej częstotliwości.bob pisze:Czyli siać musi nieźle.
Nawet po telewizorach ?Patryk_ pisze:Właśnie wydaje mi się,ze nie będzie tak siało,mimo niskiej częstotliwości.
Nawet.W końcu TDMA (czyli GSM) znacznie bliżej jest do FM/FDMA,która siała po telewizorach,niż do CDMA w widmie rozproszonym...poza tym moce też są o wiele mniejsze.bob pisze:Nawet po telewizorach ?
NMT sięnakładał na TV,bo to była ta sama analogowa modulacja FM.bob pisze:Miałem tylko takie skojarzenie z kanałem 21 UHF w telewizorze a NMT450.
Ok, rozumiem, dzięki za wyjaśnienie sprawy.Patryk_ pisze:W CDMA na tej częstotliwości moze ciut bardziej będzie szumiał TV,jeśli na tej częstotliwości nie będzie żadnego programu,a tylko szum
Zgadza sie. Ten net dziala tylko w zasiegu macierzystym Play. Poza Play to tylko "trojca" zostaje...hellboyek pisze:ale jesli wyjade poza ten okreg, to nie ma szans nawet na gprs?
Widać Play może blokować RSa.ostry_7_7 pisze:z rapidshare chciałem pobrać plik - ciągnie z prędkością 1.7kb/s
No właśnie, dzisiaj próbuje i ciągnie 277 bajtów! Zmieniłem serwer i około 45 kb/s.kill649 pisze:onet i allegro od zawsze w play marnie chodzą. A rapidshare to jak najbardziej dobrze, o ile ściąga z dobrego serwera.