Andy pisze:jaki np. koder FEC jest aktulanie stosowany
Chwilę poszukałem i wydaje mi się że nie da się wyciągnąć z modemu tej informacji. Jak ktoś zna jakąś magiczną komendę AT, albo mnie jakoś oświeci to powrócę do tego tematu, chwilowo sobie go odpuszczam.
Nikelajer pisze:Programik świetny
Dzięki
Nikelajer pisze:dzięki wielkie janek222
Jak zwykle cała przyjemność po mojej stronie
Nikelajer pisze:hsupa oznacza wysylanie do 2mbps, wiec chcialbym sie spytac co moge rozumiec przez double hsupa?
Też jestem ciekawy. Od modemu program otrzymuje cyferki na podstawie których wyświetla:
0 - brak sygnału
2 - GPRS
3 - EDGE
4 - UMTS
5 - HSDPA
6 - HSUPA
7 - double HSUPA
Z tego wynika że według producenta poza HSUPA jest jeszcze double (pl: podwójne) HSUPA. Może ktoś coś podpowie?
PS. Prace nad programem nie ustały. Ostatnio jak już wcześniej pisałem, przygniotły mnie trochę zagadnienia związane z WIFI - NDISem na niskim poziomie. Obecnie nawet od tego się oderwałem i zrobiłem już prawie sniffera i parę innych rzeczy. Niedługo zamierzam wrócić do WIFI i połączenia na niższym poziomie niż NATIVE WLANAPI (to już jest w programie: Sieć -> WLan). Jednakże chyba i to wszystko przerwę (czuję że to jeszcze sporo czasu mi zajmie), zrobię kilka poprawek o które byłem proszony, tu ja jeszcze proszę o chwilę cierpliwości.
Mam jeszcze pytanko. Czy implementować sniffera opartego o WinPcap (parę bibliotek, między innymi packet.dll napisana przez Azurę)? On by umożliwiał odczyt np. haseł z poczty podczas jej odbierania, tu mam pewne rozterki. Sniffer z mniejszymi możliwościami jest w planach, chwilowo bez rozterek
Jakby ktoś podał linki ewentualnie materiały (tu trochę myślę o Bobie

czym się różni np. połączenie WIFI od łączenia się z netem modemem w trybie NDIS. Jak się w tym trybie wysyła login, hasło, nr telefonu i się łączy? Informacje te nie są mi pilnie potrzebne bo jeszcze trochę czasu minie zanim dokładnie za to się wezmę ale chciałbym zacząć się do tego przygotowywać.