Po limicie iplus 34.4 kb stabilne??
Moderator: Moderatorzy
- norbert486
- Stały użytkownik forum
Po limicie iplus 34.4 kb stabilne??
Jestem po limicie i prędkość mam 34,4 stabilnie, może plus zminił kaganiec na wyższy ? Ile wy macie?
e50+iplus=180kb/s
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Po limicie iplus 34.4 kb stabilne??
34,4kbps? To chyba raczej nie zwiększone. Czy kBps? W to jakoś nie uwierzę
Raczej chwilowy błąd w systemie.

- norbert486
- Stały użytkownik forum
Wcześńiej miałem zawsze 32/kB/s kilo bity nie kilo bajty. A teraz troszkę więcej i to mnie zastanawia.
e50+iplus=180kb/s
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Tzn wzrosło ci z 32kb/s do 34,4kb/s? To raczej nie ma się co zastanawiać nad takim wzrostem 
kB = kilobajt
kb = kilobit

kB = kilobajt
kb = kilobit
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Niestety teraz mnie też dopadli. Jednak maksymalnie to co mogę wyciągnąć to jest stabilne 33.2 kb/s. Jednak tak małe zwiększenie jak norbert486 piszesz to nic nie znaczy.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- norbert486
- Stały użytkownik forum
Żeby tak chociaż 50 kb/s było ale zawsze się chce więcej:-)
e50+iplus=180kb/s
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Niestety na to nie ma raczej co liczyć. Chyba, że coś się zmieni na lepszenorbert486 pisze:Żeby tak chociaż 50 kb/s było

Pozdrawiam YaHooo 

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Tak się zastanawiam czy naprawdę by im wszystko padło jakby dali te 64kbps, przynajmniej strony by się w miarę normalnie otwierały i komfort ogólny by był większy. Ja pewnie za 2 miesiące się przerzucę na Playa bo oferta dla mnie jest ok i w miejscach w których bywam mam ich zasięg, Plus zostaje powoli w tyle.
- norbert486
- Stały użytkownik forum
Ta oferta play-a naprawdę jest dobra, bo 1 giga w plusie limitu to śmich na sali, jak play rozszerzy zasięg to i plus zmięknie bo nie bedzie miał innego wyjścia.
e50+iplus=180kb/s
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Nic by im nie padło to tylko pretekst ku temu żeby ludzie dokupywali dodatkowe limity.Boras pisze:Tak się zastanawiam czy naprawdę by im wszystko padło jakby dali te 64kbps
Z mego punktu widzenia Plus już jest w tyle. Nawet BTS Playa znajduje się bliżej mnie niż Plusa. Jedyny haczyk to, że mam jeszcze 13 miesięcy do czasu kiedy bym mógł zerwać umowę z Plusem.Boras pisze:Plus zostaje powoli w tyle.
Pozdrawiam YaHooo 

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Dobra, niestety nie dla każdego dostępna.norbert486 pisze:Ta oferta play-a naprawdę jest dobra,
I może żeby ograniczyć namiętnych ssaczy. Bo na 4 KB/s da się ściągać (sprawe szybkości pomińmy).Nic by im nie padło to tylko pretekst ku temu żeby ludzie dokupywali dodatkowe limity.
CesjaYaHooo pisze:że mam jeszcze 13 miesięcy do czasu kiedy bym mógł zerwać umowę z Plusem.

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
No zawsze mozesz probowac znalezc chetnego na cesje, moze komus potrzebny jest iternet prawdziwie mobilny i skusi sie na krotsza umowe. Ja takiego iplusa przygarnąlem i zadowolony jestem:DYaHooo pisze:Jedyny haczyk to, że mam jeszcze 13 miesięcy do czasu kiedy bym mógł zerwać umowę z Plusem.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Dla mnie już też. Ich cudowne mapki, już dwa lata temu było na nich pokazane, że u mnie jest zasięg EDGE a praktycznie EDGE mamy od miesiąca. Czyli jedna wielka ściema i przez 2 lata nie robili nic żeby to zmienić. A mieszkam/mieszkałam w małej wsi gdzie nie ma innego dostępu do neta więc mogliby się postarać.Z mego punktu widzenia Plus już jest w tyle
Zresztą blisko mnie (3 km) mają się krzyżować a1 i a2. A pod względem internetu to jest epoka kamienia łupanego. EDGE to max.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
No ja właśnie teraz zasysam z taką prędkością i zostało jeszcze 8 godzinSundance_kid pisze:Bo na 4 KB/s da się ściągać (sprawe szybkości pomińmy).

Jeżeli chodzi o cesję to rozważałem nawet taką opcję. Jednak okazało się, że właśnie teraz piszę z miejsca gdzie Play nie ma zasięgu, a Plus ma marne EDGE, więc nawet to, że mi teraz założyli limit to zmniejszyło mi prędkość tylko dwukrotnie. Teraz doceniłem swojego Plusa za to, bo w Play bym nie miał neta.
Dokładnie, Sam mieszkam w centrum Białegostoku i akurat w moim miejscu zamieszkania nie było do niedawna EDGE, tylko GPRS, UMTS i HSDPA. 200 m dalej już był. EDGE pojawił się jakieś 2 miesiące temu.Sundance_kid pisze:Ich cudowne mapki, już dwa lata temu było na nich pokazane, że u mnie jest zasięg EDGE a praktycznie EDGE mamy od miesiąca.
Pozdrawiam YaHooo 

- bob
- Guru bezprzewodowy
No to wielka porażka naszych providerów. Panie i Panowie czy Wy jaja sobie robicie?Sundance_kid pisze:Zresztą blisko mnie (3 km) mają się krzyżować a1 i a2. A pod względem internetu to jest epoka kamienia łupanego. EDGE to max.

- norbert486
- Stały użytkownik forum
A chrzanić te limity zapuszczam ssanie na noc 2kB, za cztery dni będzie :-)
[ Komentarz dodany przez: bob: 2008-08-16, 12:00 ]
Dalsza dyskusja nad sensem wolnego internetu komórkowego tu >KLIK<
[ Komentarz dodany przez: bob: 2008-08-16, 12:00 ]
Dalsza dyskusja nad sensem wolnego internetu komórkowego tu >KLIK<
Ostatnio zmieniony 2008-08-16, 11:01 przez norbert486, łącznie zmieniany 1 raz.
e50+iplus=180kb/s
-
- Początkujący użytkownik forum
A u mnie zrywa połączenie. 
Normalnie mam prędkość GPRS. Wolno, bo wolno, ale od kiedy kupiłem iPlusa, chwaliłem go sobie za stabilność. Często ściągałem parę plików, otwierałem kilkanaście stron jednocześnie i zawsze wszystko chodziło.
Ostatnio jednak ściągałem więcej i chyba przekroczyłem limit. Efekt jest taki, że Internet chodzi przez kilka minut (nie mierzyłem szybkości, ale nie odczułem spowolnienia transferu), po czym następuje rozłączenie i przez długi cza nie można się ponownie połączyć.

Normalnie mam prędkość GPRS. Wolno, bo wolno, ale od kiedy kupiłem iPlusa, chwaliłem go sobie za stabilność. Często ściągałem parę plików, otwierałem kilkanaście stron jednocześnie i zawsze wszystko chodziło.
Ostatnio jednak ściągałem więcej i chyba przekroczyłem limit. Efekt jest taki, że Internet chodzi przez kilka minut (nie mierzyłem szybkości, ale nie odczułem spowolnienia transferu), po czym następuje rozłączenie i przez długi cza nie można się ponownie połączyć.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
To, że działa tylko przez kilka minut to nie jest sprawa założonego limitu. Może przeciążony nadajnik a może coś z systemem. U mnie czasami rwie połączenie i wtedy tylko restart komputera (ale to rzadko się zdarza) Druga sprawa to, że na GPRS raczej nałożonego limitu nie odczujesz;)bubol pisze:Ostatnio jednak ściągałem więcej i chyba przekroczyłem limit. Efekt jest taki, że Internet chodzi przez kilka minut