bob pisze:Twoim zdaniem (odpowiedź dla naszego forum) warto czy nie warto inwestować w taką zabawkę mając na uwadze to, że są inne urządzenia na rynku, które posiadają funkcje takiego smartphone`a a jednak są wyposażone w zewnętrzny modem HSDPA/HSUPA oraz inne dodatkowe funkcje a także są bardziej mobilne?

Innymi słowy funkcjonalność czy legenda?
To nie jest proste pytanie. Zadał mi je już Qba w blogu i się wykręciłem. Jak powiem, że warto, zaprotestujecie. Jak powiem, że nie warto, pojawi się milion głosów, że "od dawna wiadomo, że jestem przeciwnikiem Apple" (vide komentarz xxx:
http://www.pcworld.pl/ocena/dzial.asp?d ... komentarze , słowo kluczowe "Bigo").
W skrócie, na ten moment: iPhone jest dla wszystkich, którzy chcą być zauważeni LUB lubią piękne telefony LUB są ciekawi sprzętu Apple (wystarczy, że jedna opcja jest prawdziwa).
Ja nie kupię z trzech powodów: zbyt słaby aparat (moja dwuletnia N80 ma lepszy), nieobecność programów do nawigacji (po cholerę GPS w takim razie?), problemy ze stabilnością. Słowem: z punktu widzenia technologii iPhone 3G jest w tyle względem reszty świata.
Ale ani myślę ukrywać, że telefon naprawdę mi się podoba. Jestem estetą, na myśl o nim serce bije mi szybciej. Ma w sobie to coś, co ma też MacBook i samochody mojego ulubionego producenta...
O, może tak: z iPhone 3G jest jak z piękną dziewiętnastolatką - każdy chciałby mieć, nie każdy ma. Jedni rezygnują, bo za młoda i za głupia. Inni, bo za często wspomina swego byłego. A część zostaje i korzysta...
Mam nadzieję, że bardziej zaciemniłem niż rozjaśniłem i dzięki temu przeczytacie artykuł. (proszę o docenienie szczerości

).
Tekst leży tutaj: http://www.pcworld.pl/news/163767.html
Ps. A tak poważnie: zanim cokolwiek kupicie, posłuchajcie opinii więcej niż jednej osoby.
Ps. Dlaczego cenzura odfiltrowuje c h o l e r ę ?
Ps2. (dodane o 137, 19.08.07) Widzę, że zginął mój ostatni post. Chciałem go wyedytować, ale właściwie na jedno wychodzi, bo niczego nie wnosił do sprawy. Podziękowania dla moderatorów.
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2008-08-18, 22:07 ]
Dyskusja o cenzurze przeniesiona.