Ciekawie choć częściowo trochę dla mnie kontrowersyjne stwierdzenie ponieważ ten telefon jakoś mi się nie chce podobać i znam ludzi o podobnej opinii. Ale wiadomo jak z gustem jest. Ja nie potrafię się zebrać nawet na jakąkolwiek ocenę designu tego sprzętu i nie potrafię powiedzieć dlaczego. No może jedynie co mi przychodzi do głowy to słowo "nijaki". Nie widzę w nim żadnych estetycznych walorów. Nie jest to na pewno tradycyjny telefon ale jednocześnie nie kojarzy mi się jako przedmiot futurystycznej wizji. Być może jeśli to byłby monolit (jedna prostokątna bryła) to taki futuryzm bym w nim dostrzegał ale to ni design monolitu ni retrolukasz_bigo pisze:W skrócie, na ten moment: iPhone jest dla wszystkich, którzy chcą być zauważeni LUB lubią piękne telefony LUB są ciekawi sprzętu Apple

Powód pierwszy słaby aparat dla mnie nieistotny bo uważam, że nie można zrobić zdjęcia telefonem. To jest po prostu niemożliwe i dlatego może być w nim aparat jakikolwiek aby tylko potrafił pstryknąć zdjęcie nawet obsługiwany przez całkowicie "nagrzanego" członka imprezy towarzyskiej czy rodzinnej. Takie zadanie też przypisuję Nokii N80 (posiadam, nie nadużywam dla jasności), która według mnie kompletnie zdjęć nie potrafi robić. Powód drugi to chyba łącznik dla wielu takich sprzętów. A więc chcesz mieć porządną mapę do nawigacji to sobie ją kup. Powód trzeci 3G zgadzam się i nic tu dodać i nic ująć. Po prostu nie ma o czym pisać w temacie 3G.lukasz_bigo pisze:Ja nie kupię z trzech powodów: zbyt słaby aparat (moja dwuletnia N80 ma lepszy), nieobecność programów do nawigacji (po cholerę GPS w takim razie?), problemy ze stabilnością. Słowem: z punktu widzenia technologii iPhone 3G jest w tyle względem reszty świata.
Ja również jak mi się przynajmniej wydaje i tu niestety moje serce jest zimne jak głaz.lukasz_bigo pisze:Jestem estetą, na myśl o nim serce bije mi szybciej.

Napiszę w podobnym stylu. Z wyglądu ten telefon dla mnie jest tak nudny jak samochody mojego ulubionego producenta tylko z tą różnicą, że samochody te słyną z niezawodności działania.lukasz_bigo pisze:Ma w sobie to coś, co ma też MacBook i samochody mojego ulubionego producenta...
Podoba mi się sposób w jaki to napisałeś ale nie do końca to co napisałeś. Brakuje mi tu tego piękna pięknej młodej dziewczyny ale z resztą się zgodzę.lukasz_bigo pisze:iPhone 3G jest jak z piękną dziewiętnastolatką - każdy chciałby mieć, nie każdy ma. Jedni rezygnują, bo za młoda i za głupia. Inni, bo za często wspomina swego byłego. A część zostaje i korzysta...

Umiejętnie posługujesz się "piórem" więc potwierdzam, że Ci się udało.lukasz_bigo pisze:Mam nadzieję, że bardziej zaciemniłem niż rozjaśniłem i dzięki temu przeczytacie artykuł.

Jak najbardziej doceniam i ja i reszta gospodarzy naszego wspaniałego forum. Bardzo dziękuję i zapraszam na kolejne mini recenzje urządzeń telekomunikacyjnych u nas. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że masz dużo zajęć w innym miejscu ale bylibyśmy bardzo wdzięczni jeśli poświęciłbyś swój czas również nam.lukasz_bigo pisze:proszę o docenienie szczerości

Pozdrawiam, bob.