Neostrada i MDA ERA Compakt IV

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
myszorek177
Początkujący użytkownik forum

Neostrada i MDA ERA Compakt IV

Post autor: myszorek177 »

Mam neostrade i podłączony do niej komp przewodem. Kupiłem telefon jak w temacie i chciałbym korzystać w nim bezprzewodowo z internetu jak to zrobić?
Pozdrawiam i dziękuje za ewentualne wskazówki. :)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Neostrada i MDA ERA Compakt IV

Post autor: krystianb »

Prosze prosze, jak sie co prawda szlifowany na plasko ale diamet sprawuje :P Zapraszamy do napisania recenzji.
Jesli chodzi o bezprzewodowy internet najlepsze rozwiazanie to byłby dla wygody router adsl z ap(wtedy komputer podłączamy ethernetem do routera), ewentualnie mozna kupic karte wifi do kompa i zrobic połączenie adhoc ale wtedy komputer aby korzystac z neta musi byc włączony. Dla uścislenia erowy diamond ma wifi??? Bo compact III to te $#$# wykastrowaly. Istnieją tez sposoby przez bluetooth ale z powodu zasiegu raczej malo przydatne.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

krystianb pisze:Dla uścislenia erowy diamond ma wifi??? Bo compact III to te $#$# wykastrowaly.
:szok:

Jak, co, co one robią? Poważnie tną takie funkcjonalności? :zdziwko:
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

bob pisze:Jak, co, co one robią? Poważnie tną takie funkcjonalności?
MDA compact 3(czy ery czy Tmobile) to jest HTC P3305 (chyba), a nie P3300 czy SPV M650, wyglada identycznie, tylko ze hardware'owo nie ma wifi. Era miala super pomysl krojenie uzytkownikow, chcialem sobie kupic zeby nie musiec kombinowac z gwarancją, simlock na ere by mi nie przeszkadzal, (era pozwala zmienic softa na 6.0), a tak trzeba by go z orange kupic...

Takie rzeczy tylko w erze :dobani:
Adamusek xD
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Adamusek xD »

krystianb pisze:Dla uścislenia erowy diamond ma wifi???
Raczej tak http://www.mgsm.pl/katalog/eramda/compactiv/
ale jeszcze można sprawdzić w innym serwisie :D
myszorek177
Początkujący użytkownik forum

Post autor: myszorek177 »

Bardzo dziękuje za odzew na moje pytanie! Jeśli chodzi o wifi to compakt IV ma coś takiego. To jest 2 dniowy telefon więc <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> tudno się wypowiadać. Kupiony w ERA więc wszystko oryginał. Próbowałem skonfigUrować to coś z neostradą nie dodałem że jest to laivbox
Ostatnio zmieniony 2008-09-09, 22:48 przez myszorek177, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

myszorek177 pisze:Próbowałem skonfigurować to coś z neostradą nie dodałem że jest to laivbox
Podobno w tym bialym pudle jest guzik do rejestracji mac nowych urządzeń, trzeba tez do telefonu wpisac haslo wep ktore jest wydrukowane na opakowaniu livebox, reszta ustawien powinna na automacie zadzialac. Dokladnie sie nie wypowiadam. Ale sam sie zaczynam zastanawiac nad tym "szlachetnym weglem" kusic zaczyna... a koledzy na pewno wiecej z liveboxem pomogą, choc sie moze pogryzc na tyle ze w ogole nie zadziala.
Ostatnio zmieniony 2008-09-09, 22:49 przez krystianb, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

krystianb pisze:Podobno w tym bialym pudle jest guzik do rejestracji mac nowych urządzeń
Owszem jest, ale można zrobić to tradycyjnie - przez WWW :)
ODPOWIEDZ