Ja to doszedłem do wniosku, że dial-up jest najlepszyPatryk_ pisze:Ja nigdy - wychowałem się na modemach analogowych,więc od 1997 roku do dziś tylko dial-up![]()

Moderator: Moderatorzy
Ja to doszedłem do wniosku, że dial-up jest najlepszyPatryk_ pisze:Ja nigdy - wychowałem się na modemach analogowych,więc od 1997 roku do dziś tylko dial-up![]()
Dokładnie na GPRS wyciągniesz max. 52kb/s download'u.Godlech912 pisze:Takie prędkości to chyba na EDGE?
A czemu upload spadł?YaHooo pisze:No to widać jakąś lekką poprawę
Dokładnie na GPRS wyciągniesz max. 52kb/s download'u.Godlech912 pisze:Takie prędkości to chyba na EDGE?
Testuj upload raczej wysyłając coś na serwery (np rapidshare itp). Testery czasem nie radzą sobie w up przy komórkowych.A czemu upload spadł?
Może antena jest niedokładnie jeszcze ustawiona? Ustaw ją na maximum sygnału. Użyj do tego polecenia AT+CSQ wydanej w Hyperterminalu.Godlech912 pisze:A czemu upload spadł?
Ten modem,a dokładnie soft do niego,nie odróżnia GPRS od EGPRSGodlech912 pisze:Czy to faktycznie jest GPRS czy modem nie rozpoznaje Edge od GPRS?
Pewnie z powodu warunków panujących w sieciGodlech912 pisze:A czemu upload spadł?
Powinieneś użyć anteny na pasmo 3g czyli 2100MHz. Te 2400MHz to wi-fi.trebor524 pisze:Jaką antenę mam zalożyc,bo myślę,że 2.4GHz
Najlepsza kierunkowa gdyż wycelujesz ją bezpośrednio w BTS z lepszym dostępem technologicznym. Dookólna będzie szaleć wokoło co chwilę się przełączając na inny nadajnik.trebor524 pisze:Musi to jednak być okólna?
To dobrze.trebor524 pisze:Ten nadajnik jest najbliżej/ok.4,2km/
jak masz takie warunki że na dachu działa nawet bez anteny,to wystarczy panel 7 dBi ATK-P1 z www.dipol.com.pltrebor524 pisze:Dzięki.Musi to jednak być okólna?
IMHO wystarczy w zupełnościtrebor524 pisze:Czyli kupić ten panel?
Ping to głównie problem przeciążonych stacji, siła sygnału ma mniejszy wpływ na czas odpowiedzi, no chyba, że już jest bardzo niska.Godlech912 pisze:Pomoże mi ktoś z tymi pingami... ???
No jasne, że spada. Jak pingi się gubią to i normalne pakiety się gubią i trzeba je ponownie wysłać. Zatem realna przepustowość łącza spada.Godlech912 pisze:A przez te zgubione pingi to spada transfer czy co?
Może coś na przeszkodzie zakłóca i temu się tak dzieje. Chyba, że to są przeciążenia stacji. Najlepiej by było jakbyś mógł pojechać pod BTS'a i tam zobaczyć jak to działa.Godlech912 pisze:Mam taki dobry zasięg a nieraz transfer (z anteną kierunkową) to tylko 6-10 KB/s...