Dziękikwj pisze:Bardzo dobry programik

Nie miałem doczynienia z tym modemem - nie wiem jak się instaluje. Jeżeli sterowniki nie instalują żadnego portu a jest tylko modem (ma przypisany port, który nie jest widziany w Menedżer urządzeń -> Porty) to moim zdaniem można go tylko używać naprzemiennie:kwj pisze:Jednakże nie mogę zaznaczyć w zakładce "AT i PIN" opcji "Komunikacja AT" [...] Mam modem Commander2 do EDGE w iPlus. Podejrzewam, że jest to spowodowane instalacją modemu na jednym porcie COM
1. Jako "Port - modem..." ustawić modem i w czasie kiedy połączenie jest rozłączone włączać "Komunikacja AT"
2. Wyłączać "Komunikacja AT" i wtedy łączyć się z internetem.
Zgadza się.kwj pisze:transmisja danych i komunikacja AT powinny odbywać się na innych portach
[ Dodano: 2008-09-04, 03:29 ]
TopNetInfo ver. 2.48 zamykał się ręcznie bez problemu czy trzeba go było killować, może jakieś komunikaty wyskakiwały przy zamknięciu? Jak zamykał się bezproblemowo to dziwne że system miał z tym problem. Zobaczymy jak będzie z następną wersją, która powinna początkowo do testów ukazać się w przeciągu kilku dni, jeżeli nadal będzie źle to wtedy skoncentruję(my) się na wyeliminowaniu tego. A może jakiś antywirus lub inny program go trzyma? Programy antywirusowe często zapamiętują rozmiar pliku, może sama zmiana pliku tu coś namieszała. Może warto spróbować przed zamknięciem systemu z TNI wersja 2.48 wyłączyć wszystkie programy zabezpieczające komputer (wcześniej rozłaczyć się z netem aby czegoś nie załapać).lukiR pisze:Po zmianie wersji 2.48 na 2.47 nie mam już problemów z zamykaniem windowsa.