Objawy takie same jednak jeżeli resetuję kompa wszystko wraca do normy na krótko. Zainstalowałem program podany w cytacie jednak to nic nie pomaga. Testowałem na tarchominie, okolice kruczej, okolice SGH. Wieczorem spoko chociaż czasami się wykrzacza w dzień nie da się używać. Pomóżcie, mam jeszcze 5 dni aby znaleźć rozwiązanie problemu. Jak nie to zwracam i nie wiem co dalej.bodzio_g
Witam
a więc dla wszystkich zainteresowanych, po kilku dniach prób mam kilka spostrzeżeń, siec playa jest bardzo wrazliwa na przeciazenie liczbą uzytkowników (albo po prostu jest mało bts-ów) i mimo duzej siły sygnału przepustowość łacza szaleje (kiedys pewnie to sie zmieni, plus trzy lata temu miał podobnie). Aplikacja do łączenia z internetem nie potrafi utrzymac połaczenia przy takich wachnieciach i przeskakuje do WCDMA ale przewaznie wtedy internet siada mimo iż aplikacja pokazuje że jest. Co mozna zrobić ? Po pierwsze <font color="#FF00FF"><b>»»skorzystać««</b></font> z aplikacji do łaczenia z netem dostepnej tu http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557 , potrafi ona wymusic HSDPA i nie zrywa połaczenia, nastepnie modem wziąść na dłuzszy kabel i znaleźć miejsce gdzie bedzie najlepszy sygnał, konieczne jest wtedy podwójne zasilanie ze wzgledu na straty w kablu.
To chyba wszystko u mnie juz działa poprawnie (wachniecia transferu są ale to załatwi dopiero rozbudowa bazy bts-ów).
Pozdrowienia i powodzenia.
Dzwoniłem do Play`a babka powiedziała że technicy coś poprawią i będzie działać za pół godziny ( nie zadziałało), jednak jeżeli by to nie działało to zwrócić modem i rozwiązać umowę, jak mi się nie podoba !!!. Nie ma to jak podejście do klienta!.