sygnał 0. połączenie wymusiłem i wynik mnie powalił.pozdrawiam wszystkich szmyrek
[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2008-09-18, 21:30 ]
Pozwoliłem sobie edytować tytuł na bardziej mówiący o problemie.

Moderator: Moderatorzy
Podaj konkrety, jaka dokładnie antena, jakie konektory, jaki kabel (oznaczenia producenta).szmyrek pisze:antenę panelową max 20 dbi + 20 m przewodu h1000 wszystko podłączone do gt. maxa
Jeszcze przy tak niedopasowanej antenie (z tej sieczki słownej zrozumiałem,że to antena na 2.4 GHz) to może być jeszcze ze 4-5 dBi mniej jak nicwojteks pisze:więc zostaje 12dBi zysku anteny a to raczej malutko na taką odległość.
Tak,tak...było już parę osób na tym forum twierdzących,że polączyli sie z podobnej odległości,i zawsze wychodziło jednak,że łączą się z dużo bliższą stacjąszmyrek pisze:odległość od nadajnika w prostej linii ok.18 km
I wygląda jak piętnastka a nie dwudziestka (antena oczywiście).msj_js pisze:Ciekawe że Antena kierunkowa PANEL XP 20 dBi w ATEL jest sporo tańsza
Szczególnie, że dwudziestka jest 3x droższabob pisze:I wygląda jak piętnastka a nie dwudziestka (antena oczywiście).
A chodzi mi o to:Jo_gurt pisze:Szczególnie, że dwudziestka jest 3x droższa
Jeśli tylko zdjęcie to spoko ale jeśli tak jest naprawdę to dziwne to. Chyba, że jeszcze różne edycje obudów. Sam nie wiem.Jo_gurt pisze:Może w Atelu po prostu wrzucili zdjęcie jakie im się pierwsze nawinęło?
Cos upload malutki 320kb troche mały, ale może ze zwgledu na odległość.ja.michal pisze:Jakiś z HSPA 14/5 ready już nie ready?
Taaa za chwile pojawią sie wątki "czemu ja nie mam neta"ja.michal pisze:może Ty się w jakąś radiolinię "wstrzeliłeś"?
Z Urządzenie wynika, że tylko HSDPA. GT Max to tylko HSDPA GT Max HSUPA ma HSPA.YaHooo pisze:A może ma modem z samym HSDPA?
szmyrek pisze:moc pomiędzy -88dBm a -101dBm.
To wygląda na jakiś bug spowodowany odległością masztu i dlatego wychodzą wyniki po 16-20Mb/s.szmyrek pisze:A dziś uzyskałem na Speedzie takie wyniki. Nie chce mi się wierzyć. Przy próbie ściągania plików prędkość śr. jest od 2,6 do 3,8.
Widzę, że tutaj to poważne przedsięwzięcie jest.szmyrek pisze:Muszę maszt jeszcze wypionować i wzmocnić jeszcze jednym odciągiem. W przyszłym tygodniu mam dźwig z koszem to będę wszystko precyzyjnie ustawiał.
Kawał masztu szmyrek.szmyrek pisze:W załączeniu zdjęcie.
No i mi też się nie chce wierzyć. Ale w te wyniki odczytane przy ściąganiu plików są jak najbardziej realneszmyrek pisze:A dziś uzyskałem na Speedzie takie wyniki. Nie chce mi się wierzyć. Przy próbie ściągania plików prędkość śr. jest od 2,6 do 3,8.
Bardzo poważne, ale za to przynosi wymierne efektyja.michal pisze:Widzę, że tutaj to poważne przedsięwzięcie jest.![]()