źródło: laptopy.info.plOrange wprowadził do sprzedaży telefon HTC Touch Diamond - urządzenie nowej generacji wyposażone w trójwymiarowy interfejs dotykowy Touch FLO™, nawigację satelitarną, liczne funkcje biznesowe i najszybszy dostęp do Internetu. Telefon można kupić w ofercie Orange już od 1 zł.
HTC Touch Diamond w Orange jest dostępny dla klientów indywidualnych w ofercie Abonament i Mix oraz w ofercie Orange dla Firm.
[NEWS] HTC Touch Diamond w ofercie Orange
Moderator: Moderatorzy
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
[NEWS] HTC Touch Diamond w ofercie Orange
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: [NEWS] HTC Touch Diamond w ofercie Orange
Ciekawe jak się sprawdzi "wyjątkowy trójwymiarowy interfejs dotykowy TouchFLO™"? ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Chyba jak zawsze jest zbyt wyjątkowy... Gdzieś czytałem, że jakby HTC wypuszczało sprzęt z takim romem jak w orange, to juz dawno temu musieli by produkcję zakończyc...BliSki pisze:"wyjątkowy..."
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Użytkownik forum
Jak na razie to same "plusy" zbiera...
Czyżby same zalety ? a żadnych wad ?
Hm... czas pokaże
Czyżby same zalety ? a żadnych wad ?

Hm... czas pokaże

- bob
- Guru bezprzewodowy
Sprawuje się świetnie choć dotykowy ekran mógłby być odrobinę czulszy.BliSki pisze:Ciekawe jak się sprawdzi "wyjątkowy trójwymiarowy interfejs dotykowy TouchFLO™"?

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Moja wypowiedź tyczyła sie tylko diamonda z softem "poprawianym" przez "fachowcow" z orange. A ogólnie diamond jest kuszący.dkjk80 pisze:Jak na razie to same "plusy" zbiera...
Edit:
Troche o "poprawkach" orange mozna u kolegow poczytac Diamond w orange...
-
- Mistrz bezprzewodowy
Czytam, że w HTC bardzo jest słaba bateria. Praktycznie trzeba codziennie doładowywać, a to spora wada jak dla mnie.
No i zdjęcia niespecjalnie w nim wychodzą. Chyba nie ma lapy błyskowej. No coż, nie ma telefonu idealnego.
Może jednak E71?

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Każde PDA, które wykorzystywane jest jak miniaturowy notebook (czyli ciągłe podświetlanie + HSDPA + WiFi czasami) działa krótko, zatem pojęcie jest względne. Trzeba znać czasy pracy w każdym trybie aby coś na ten temat powiedzieć. Czyli ciągłe "uśpienie", rozmowy telefoniczne i praca jako komputer z WiFi (tu działa zapewne najkrócej i pewnie tylko paręnaście godzin). Mój PDA pracuje w trybie "nicnierobienia" do 4 dni a w trybie "komputer-WiFi" czyli przeglądanie stron potrafi tylko jeden dzieńUfo atakuje pisze:Czytam, że w HTC bardzo jest słaba bateria. Praktycznie trzeba codziennie doładowywać,

Nie ukrywajmy że zdjęcia z PDA nigdy nie będą takie doskonałe jak w aparatach fotograficznych. Jednak aby "coś" robiło dobrze fotki musi mieć dobra optykę na która miejsca w PDA nie ma.Ufo atakuje pisze:No i zdjęcia niespecjalnie w nim wychodzą.
Gdyby miał, to też zapewne tylko LED a ona mało daje.Ufo atakuje pisze:Chyba nie ma lapy błyskowej.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Jednak dla mnie ładowanie codziennie telefonu jest trudne do przełknięcia. Przyzwyczajony jestem, że bateria starcza minimum na 3-4 dni a jak leży to na tydzień. Widziałem test porównawczy z Samsungiem Omnia i tam ponoć jest z tym dwa razy lepiej. Również E71 z baterią 1500 mAh zapowiada się lepiej pod tym względem. Nie chcę telefonu, który może mi się rozładować w ciągu dnia.
Co do wad Diamonda pisali cos o braku jakiejś klawiatury, ale nie doczytałem o co chodzi. Samsung ma też dotykowy ekran i ją posiada, a HTC nie. Ponoć to wielka wada. Do tego pod względem mp3 też nie zachwyca. GPS, a raczej a-GPS działa równie dobrze na wszystkich modelach z najwyższej półki więc jaka jest właściwie przewaga HTC nad konkurencją? Lepszy wyświetlacz, wzornictwo? Do komunikacji ma wszystko, ale ja HSUPA tak bardzo nie potrzebuję, a HSDPA i tak będę miał obcięte do 1mb/s, więc nawet 3,6 spokojnie by wystarczyło.

Co do wad Diamonda pisali cos o braku jakiejś klawiatury, ale nie doczytałem o co chodzi. Samsung ma też dotykowy ekran i ją posiada, a HTC nie. Ponoć to wielka wada. Do tego pod względem mp3 też nie zachwyca. GPS, a raczej a-GPS działa równie dobrze na wszystkich modelach z najwyższej półki więc jaka jest właściwie przewaga HTC nad konkurencją? Lepszy wyświetlacz, wzornictwo? Do komunikacji ma wszystko, ale ja HSUPA tak bardzo nie potrzebuję, a HSDPA i tak będę miał obcięte do 1mb/s, więc nawet 3,6 spokojnie by wystarczyło.

- Borg
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jakoś wygląd Diamond'a do mnie nie przemawia - bardziej Cruise albo Pro mi się podoba niż to kanciaste a tym bardziej jeżeli ma to być jeszcze brand softem od Orange.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Mi również touch pro czyli taki diamond tylko grubszy.Borg pisze:Pro mi się podoba

Chyba tu jakieś nieporozumienie nastało.Ufo atakuje pisze:Co do wad Diamonda pisali cos o braku jakiejś klawiatury,

http://pl.engadget.com/photos/htc-touch-pro-5/973882/
Zależy jaki Ty model chcesz.
Jeśli nie chcesz PDA (zawsze będzie żarł prąd) to kup sobie zwykły telefon.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez bob, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Kumpel z pracy wziął Diamonda z Ery i więc trochę nad nim posiedziałem ostatnio. Telefon fajny, bardzo cienki, szybki system, wyświetlacz genialny choć trzeba sie przyzwyczaić. Wszystko działa super. Internet na telefonie= bajka.
Ale jest jedna poważna wada moim zdaniem. W miejscu gdzie moja Nokia 6630 pokazuje 5-6 kresek na 7 na Diamondzie jest 1, czasem dwie.
Co gorsza przerzuca tam co chwila na EDGE i z powrotem na umts. Na nokii zasieg UMTS ani drgnie i cały czas jest prawie pełny.
Udało mi się uruchomić field test w Diamondzie (*#*#364#*#* ). Pokazuje siłe sygnału podobną do wartości z Cell tracka na 6630, mimo to na nokii jest prawie pełen zasięg, a tam jedna kreska. Wygląda na to, ze telefon potrzebuje naprawdę silnego sygnału 3G, bo inaczej przerzuca na GSM. Wymusiłem też na obu tryb GSM i tu też niespodzianka. W pomieszczeniu wskazywały nawet podobnie, ale na zewnątrz zdecydowanie Nokia wskazywała większą moc sygnału dla pierwszych kanałów- i to aż o ~10dBm. Ciekawostką było, że Diamond w ogóle nie widział jednego kanału, który na Nokii był przeważnie na drugim miejscu.
Dodatkowo irytujące jest to, że nie ma w Diamondzie opcji wymuszania trybu 3G. Jest tyko GSM i auto (GSM/3G). Generalnie trochę dziwnie się to zachowuje, jakby w oprogramowaniu były zapisane wyższe poziomy siły sygnału dla przełączania GSM-UMTS. Osoby, które mają słaby zasięg 3G (np.na nokiach) mogą zapomnieć o korzystaniu z 3G na Diamodzie, chyba że jest tam karta play do internetu. Chyba tylko ona obecnie może zmusić ten telefon do korzystanmia z 3G nawet przy minimalnym sygnale, choć nie sprawdzałem tego.
Największa niespodzianka była taka, że TELEFON NIE MIAŁ SIMLOCKA
a był wzięty w normalnym abonamencie w erze. Po włożeniu karty Playa można było wszędzie dzwonić. I co wy na to? 
Ale jest jedna poważna wada moim zdaniem. W miejscu gdzie moja Nokia 6630 pokazuje 5-6 kresek na 7 na Diamondzie jest 1, czasem dwie.

Udało mi się uruchomić field test w Diamondzie (*#*#364#*#* ). Pokazuje siłe sygnału podobną do wartości z Cell tracka na 6630, mimo to na nokii jest prawie pełen zasięg, a tam jedna kreska. Wygląda na to, ze telefon potrzebuje naprawdę silnego sygnału 3G, bo inaczej przerzuca na GSM. Wymusiłem też na obu tryb GSM i tu też niespodzianka. W pomieszczeniu wskazywały nawet podobnie, ale na zewnątrz zdecydowanie Nokia wskazywała większą moc sygnału dla pierwszych kanałów- i to aż o ~10dBm. Ciekawostką było, że Diamond w ogóle nie widział jednego kanału, który na Nokii był przeważnie na drugim miejscu.
Dodatkowo irytujące jest to, że nie ma w Diamondzie opcji wymuszania trybu 3G. Jest tyko GSM i auto (GSM/3G). Generalnie trochę dziwnie się to zachowuje, jakby w oprogramowaniu były zapisane wyższe poziomy siły sygnału dla przełączania GSM-UMTS. Osoby, które mają słaby zasięg 3G (np.na nokiach) mogą zapomnieć o korzystaniu z 3G na Diamodzie, chyba że jest tam karta play do internetu. Chyba tylko ona obecnie może zmusić ten telefon do korzystanmia z 3G nawet przy minimalnym sygnale, choć nie sprawdzałem tego.
Największa niespodzianka była taka, że TELEFON NIE MIAŁ SIMLOCKA

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Znaczy MDA Compact IV?? Sam nie wiem czy nie ładniejszy od diamona. A z tym simlockiem ciekawa informacja, choć z tego co czytałem to da sie go za fryy pozbyć, wystarczy odpowiedni soft zainstalować.Kumpel z pracy wziął Diamonda z Ery i więc trochę nad nim posiedziałem ostatnio
Choć osobiście jedkank nie mam przekonania do klawiatury ekranowej, sprzetowa w TP barjdziej mnie przekonuje.
- bob
- Guru bezprzewodowy
http://forum.xda-developers.com/showpos ... tcount=101Ufo atakuje pisze:Dodatkowo irytujące jest to, że nie ma w Diamondzie opcji wymuszania trybu 3G. Jest tyko GSM i auto (GSM/3G). Generalnie trochę dziwnie się to zachowuje, jakby w oprogramowaniu były zapisane wyższe poziomy siły sygnału dla przełączania GSM-UMTS. Osoby, które mają słaby zasięg 3G (np.na nokiach) mogą zapomnieć o korzystaniu z 3G na Diamodzie, chyba że jest tam karta play do internetu.
- Borg
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Co do smoków to ostatnio operatorom to się zdarza - szczególnie Erze, chyba pan Kazio od zakładania się pochorował i mają kogoś na zastępstwo
. Czytałem że pierwsze partie SE Xperi X1 z Ery nie miały simlocków, pierwsze partie HTC Touch HD w Play'u też nie miały.
Co do Diamond'a miałem go już brać bo tą pamięć czy ten kobiecy wygląd jakoś bym przebolał ale kolega który ma od kilku miesięcy go napisał mi :
.

Co do Diamond'a miałem go już brać bo tą pamięć czy ten kobiecy wygląd jakoś bym przebolał ale kolega który ma od kilku miesięcy go napisał mi :
Jak to przeczytałem odechciało mi się Diamond'a i zamówiłem Touch HD, przynajmniej nie będę kabli nosił po kieszeniachpo prostu musisz mieć ze sobą kabelek, jeden w domu drugi w biurze trzeci w aucie (do navi)

- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
MDA Vario IV tez nie maja simlocka - dzisiaj sam sprawdzilem 

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
- Mistrz bezprzewodowy
No i czego mam się spodziewać po tym kodzie *#*#INFO#*#* , bo ciekawość mnie zżera. Jest może więcej takich kodów, bo jakoś google mnie zawodzi...bob pisze:Ufo atakuje napisał/a:
Dodatkowo irytujące jest to, że nie ma w Diamondzie opcji wymuszania trybu 3G. Jest tyko GSM i auto (GSM/3G). Generalnie trochę dziwnie się to zachowuje, jakby w oprogramowaniu były zapisane wyższe poziomy siły sygnału dla przełączania GSM-UMTS. Osoby, które mają słaby zasięg 3G (np.na nokiach) mogą zapomnieć o korzystaniu z 3G na Diamodzie, chyba że jest tam karta play do internetu.
http://forum.xda-develope...7&postcount=101

No to wszystkie nie mają, czy tylko pierwsze partie. Jak ktoś ma simlocka na HTC, niech się pochwali.yagi pisze:MDA Vario IV tez nie maja simlocka - dzisiaj sam sprawdzilem
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- bob
- Guru bezprzewodowy
Tu masz wolne tłumaczenie (np. "brzeg" to "edge"):Ufo atakuje pisze:No i czego mam się spodziewać po tym kodzie *#*#INFO#*#* , bo ciekawość mnie zżera
http://translate.google.pl/translate?hl ... l=en&tl=pl
Oryginał:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... 76&page=10
Rozwiązanie, które Ci podsunąłem jest na drugiej stronie a zapytania na tej.
[ Dodano: 2008-12-17, 09:46 ]
To samo pytanie zadał essojay:Ufo atakuje pisze:Jest może więcej takich kodów, bo jakoś google mnie zawodzi...
"masz jeszcze jakieś tego rodzaju bezcenne wskazówki?"you have any more of this kind of invaluable tips?
Odpowiadam, nie mam.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Przy wprowadzaniu tego kodu nie można wprowadzić liter. Jak wprowadzić to "INFO" ? 

- bob
- Guru bezprzewodowy
Ufo atakuje, nie wiem. Jutro zobaczę u kumpla jak to z tym jest.Ufo atakuje pisze:Jak wprowadzić to "INFO" ?

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Obstawiam, że wciska sie cyferki literkom odpowiadające, taki amerykański zwyczaj, przerabiania numerow na nazwy.Ufo atakuje pisze:Jak wprowadzić to "INFO" ?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Tak jest. Podobnie jak się w Nokii sprawdza adres MAC wifi wklepując kod. Wpisywałem cyferki bezmyślnie a potem się okazało, że układają się w CHECKMAC czy coś podobnego - już nie pamiętam.krystianb pisze:Obstawiam, że wciska sie cyferki literkom odpowiadające, taki amerykański zwyczaj, przerabiania numerow na nazwy.
-
- Początkujący użytkownik forum
Oczywiście że jest opcja blokowania na pożądanym paśmie: należy tapnąć w ikonę poziomu sygnału, potem jeszcze raz potwierdzić wybór, a następnie Ustawienia / zakładka: Pasmo i wybierz swe pasmo dla GSM/UMTS: UMTS (800+2100). Urządzenie świetnie się spisuje również jako modem, używam go od ponad roku w BLUECONECT'cie, aktualnie w PLAY'u. Mam bezproblemowy zasięg HDSP tam gdzie modem Option Globetrotter działał tylko na EDGE, a wyposażony w antenkę z rzadka łapał 3GAle jest jedna poważna wada moim zdaniem. W miejscu gdzie moja Nokia 6630 pokazuje 5-6 kresek na 7 na Diamondzie jest 1, czasem dwie.Co gorsza przerzuca tam co chwila na EDGE i z powrotem na umts. Na nokii zasieg UMTS ani drgnie i cały czas jest prawie pełny.
Drobna aplikacja bez problemu załatwia sprawę SIMa (aczkolwiek jest bardzo ciężko osiągalna na necie - podobno została wykradziona specowi od bootloaderów i ROm'ów, autorowi OLIPro - kolesie ze sceny natychmiast usuwają wszelkie przecieki ) Ale mamy swoje dojściaNajwiększa niespodzianka była taka, że TELEFON NIE MIAŁ SIMLOCKA![]()
a był wzięty w normalnym abonamencie w erze. Po włożeniu karty Playa można było wszędzie dzwonić. I co wy na to?

podpis elekroniczny