Wpisujemy w nim, co aktualnie oglądamy w Telewizji

Ja aktualnie oglądam Gwiezdne Wojny - Epizod 4. Czyli pierwszy ze starych odcinków, niektórzy mówią, że najlepszy.
Moderator: Moderatorzy
To samoBliSki pisze:Gwiezdne Wojny - Epizod 4. Czyli pierwszy ze starych odcinków, niektórzy mówią, że najlepszy.
Lukam jednym okiem bo drugim jestem na forum.BliSki pisze:Gwiezdne Wojny - Epizod 4.
A co to jest telewizja ?BliSki pisze:Wpisujemy w nim, co aktualnie oglądamy w Telewizji
Oglądałem choć tv mało oglądam.BliSki pisze:Oczywiście ostatnie GP F1 w tym sezonie.
Patryk_ pisze:Antyradia aktualnie słucham
I jakie Twoje wrażenia? Może w odpowiednim wątkubob pisze:Oglądałem
Właśnie mi znieczulenie puszcza .... więc pewnie dotrwam i zobaczę z ciekawościBliSki pisze:Zobaczymy co tam ciekawego powiedzą
Właśnie oglądam, ciekawe perspektywy nakreślił ten prawnikBliSki pisze:Mówią o włamaniach w sieci
Masz na myśli zdanie, że wg. pewnej interpretacji nowych "paragrafów", "każdy kto ma dostęp do sieci może być skazany"? Czy jak tam to zostało powiedziane.paszczak pisze:ciekawe perspektywy nakreślił ten prawnik
A czego można było sie spodziewać, jeśli zajeli sie tym ludzie od polityki?? (sorry więcej razy tego wstrętnego słowa nie użyje)paszczak pisze:Trochę mało merytoryczna była ta dyskusja
Dokładnie padło tam to, że po nowelizacji KK jest tam zapis, że "kto zapoznaje się z informacjami dla niego nieprzewidzianymi, ten..." w domyśle chodziło o internet i sieci komputerowe oraz działanie niekoniecznie łamiące zabezpieczenia ale także je omijające... Prawnik, który się tam wypowiadał podsumował to, że można to interpretować: "kto korzysta z internetu, podlega karze pozbawienia wolności do lat trzech". I zapewne o to stwierdzenie Ci chodzi.paszczak pisze:W uproszczeniu tak
Po tym co powyżej zacytowałem wcale sie nie dziwiępaszczak pisze:zresztą mam wiele pytań i wątpliwości
Zgadzam sie z tym.paszczak pisze:Trochę mało merytoryczna była ta dyskusja
I teraz jest pytanie: jakie informacje są dla mnie nie przeznaczone?BliSki pisze:kto zapoznaje się z informacjami dla niego nieprzewidzianymi, ten
Niski upload jest tylko uciążliwy dla Ciebie a najważniejsze rzeczy mogą wypływać w plikach po 50KB i być zupełnie nieuciążliwe.paszczak pisze:mały upload który zabezpiecza niejako przed nieautoryzowanym masowym wypływem informacji z mojego komputera w przypadku jakiejś infekcji.
Numer karty kredytowej, czy zestaw haseł megabajtow a nawet kilobajtów nie zajmujebob pisze:najważniejsze rzeczy mogą wypływać w plikach po 50KB
Nie zajmuje ale cały tekst pisany idzie z klawiszy.krystianb pisze:Numer karty kredytowej, czy zestaw haseł megabajtow a nawet kilobajtów nie zajmuje
To jest dobre pytanie. Odpowiedzi nie znam. Baaa, nawet dokładnego brzmienia tego paragrafu nie, wiec ciężko spekulować coś ponadto, co padło w programie.paszczak pisze:I teraz jest pytanie: jakie informacje są dla mnie nie przeznaczone?
Czy kliknięcie linka na forum czy podanego w poczcie (np. spam) się w tym mieści?
Jak keyloger to tak, ale czy to jedyny sposob wykradania informacji?? Kto wie nad czym sie głowią kolesie co mają za mało bardziej porzytecznych zajęć, zawsze przecież mozna napisać coś co dysk przegrzebie i wychwyci określone informacje (ale to tylko takie gdybanie, moja wiedza o programowaniu kończy sie na trybie textowym delphi)bob pisze:Nie zajmuje ale cały tekst pisany idzie z klawiszy.
Nie jedyny ale najprostszy nie licząc podglądania zza pleców.Jak keyloger to tak, ale czy to jedyny sposob wykradania informacji??
Obowiązkowo to samoBliSki pisze:Teraz oczywiście "Gwiezdne wojny - Powrót Jedi"