No tak. Taki formularz online, który wypełnia user.marens pisze:Musielibyśmy utworzyć spis na co należy zwracać uwagę przy testach.

Moderator: Moderatorzy
No tak. Taki formularz online, który wypełnia user.marens pisze:Musielibyśmy utworzyć spis na co należy zwracać uwagę przy testach.
a nawet wątek podwieszony,do którego by się wpisywało lokalizacje i opinie,jak co działa...ja.michal pisze:Taki formularz online, który wypełnia user.
iPlusem dysponuję,Orange (a raczej Ideąmarens pisze:Chyba znalazłyby się osoby dysponujące SIM iPlusa, Orange Free, Blueconnect, Play Mobile.
Jest to jakiś pomysł, może nawet i dobryja.michal pisze:Może zrobić formularz, który użytkownicy będą wypełniać i na tej podstawie zrobimy artykuł?
I Ci którzy pracują dla operatorów?BliSki pisze:Zapewne głos oddadzą w większości Ci, którzy mają problemy.
Hehe, też możliwe :hehe:bob pisze:I Ci którzy pracują dla operatorów?
Niestety znalazłoby się ich więcej.bob pisze:Z jedenastu powodów to mało możliwe.
A u mnie Plus. W jednym pokoju (na nieszczęście w tym w którym stoi komputer) ledwo działa.marens pisze:Takim przykładem jest Era u mnie w domu.
Juz widzę te testyJestem za, i przy okazji jakaś forumowa integracja
A u mnie nic (na szczęście) wszystkie BTSy wielkiej trójcy mam za oknem (czyt. 2km) po drugiej stronie domu, a do pokoju w którym jest komp dociera z BTS oddalonego o 10km.Sundance_kid pisze: A u mnie Plus
U mnie to samo, gorzej z predkosciami. Za to jest jeden plus takiego rozwiazania i mama nadzieje ze reszta opow ruszy tylki w tym kierunku - jest mozliwosc korzystania z komorki/neta w czasie burzy. Przy gorszej pogodzie czesto stopa bledow na radioliniach powoduje ze pomimo zasiegu nie mozna wykonac polaczeniaPatryk_ pisze:Orange właśnie kończy przełączanie większości swoich nodeB w miastach z radiolinii na światełka od TP- pewnie dlatego najlepiej działa
U mnie Plusa i też im się nie spieszy.Jaco pisze:U mnie nadal stoi nie uruchomiony BTS Ery i jakoś nie spieszy im się.
Tak samo jak u mnie Plus postawił kilka masztów, ale na żaden nie jest jeszcze uruchomiony.ja.michal pisze:U mnie Plusa i też im się nie spieszy.![]()
Wielkie "chyba"YaHooo pisze:Osiągam chyba max tego co mój modem może osiągnąć pod Windows'em
A co jak dużo podróżujemy i zmienia nam się technologia z HSDPA na GPRS?MAREKMAREK pisze:Limit powinien być proporcjonalny do prędkości,
Aha no i zapomniałem dodać, że mam nieaktualizowany firmware. Obsługuje "tylko" 3.6mbps.bob pisze:Wielkie "chyba"![]()
Mi bardziej chodzi o to, żeby internet działał stabilnie a nie poziom EDGE.YaHooo pisze:ja.michal mi tam zgoda nie potrzebna. Osiągam chyba max tego co mój modem może osiągnąć pod Windows'em![]()
Niestety taki limit jest co najmniej śmieszny.MAREKMAREK pisze:Jakbym miał hsdpa to nie świętowałbym aż tak bardzo ponieważ mając np 500 mb limitu
Masz tu częściową rację. Jak się ma limit 5-13 GB oraz jest się z zasięgu HSDPA, to czemu nie.MAREKMAREK pisze:Internet mobilny nie służy po prostu do ściągania mega plików i trzeba sobie to do głowy wbić.
No cóż w sumie to postawienie kolejnego BTS'a korzystnie wpływa na obciążenie pozostałych stacjija.michal pisze:Mi bardziej chodzi o to, żeby internet działał stabilnie a nie poziom EDGE.
Niech odpalają ten BTS i już.![]()
Teoretycznie nie służy, ale chyba by mógł służyć. Wystarczy trochę woli operatorów. Bo mając te kilka GB zamiast 500 MB limitu można już sobie coś ściągnąć, a będąc w zasięgu HSDPA w wiele gier da się grać online. Kiedyś w iplusie przed limitem można było załączyć jakiś program p2p i sobie pościągać trochę, gdyż limit nakładany był dopiero po restarcie połączenia (sam tak robiłem) Teraz używam "półmobilnego" Playa i jestem zadowolony, czyli mogę sobie ściągnąć większy plik a i przetestowałem granie online i jest ok. Jak wejdą nowe technologie dostępu do internetu to operatorzy komórkowi albo uatrakcyjnią swą ofertę albo wypadną z gry i tyle. Taki Play stawia swoich nadajników w miastach chyba więcej niż stara trójca i w miastach, których używałem sprawuje się wyśmienicie. Ale są też osoby, które narzekają więc złota zasada "najpierw testujemy" powinna obowiązywać nadal.MAREKMAREK pisze:Internet mobilny nie służy po prostu do ściągania mega plików i trzeba sobie to do głowy wbić. Piszę to bo po prostu trochę czasu przeglądałem inne posty i widać że niektórzy to by chcieli filmy ściągać, grać w sieci. marzenia....
Poczytaj:Huawei E220 z zewnętrzną antenąMAREKMAREK pisze:Czy jest jakaś metoda na podwyższenie zasięgu modemu huawei e220 ? Jak wiadomo nie ma wejścia na antenę.
Jakoś ja w to nie wierzę. Play wszedł z nową ofertą, a reakcja innych operatorów była bardzo słaba. Oczywiście np. Plus wprowadził nowe oferty, ale moim zdaniem mniej atrakcyjne niż Play.Boras pisze:Jak wejdą nowe technologie dostępu do internetu to operatorzy komórkowi albo uatrakcyjnią swą ofertę albo wypadną z gry i tyle.
Ja srednio. Bardziej wierzę w rozbudowę darmowych hot spotów w mniejszych miejscowościach/na wsiach. Wiele osób jest skazanych tylko na internet komórkowy więc tak czy siak podpisza umowę, a gdy będa mieli alternatywy myślę, że da to trochę do myślenia i będą musieli autrakcyjnic ofertę.YaHooo pisze:Jakoś ja w to nie wierzę.
To jest bardzo interesująca perspektywa. Taki hot spot oferuje łącze 256-512kb/s więc wielu osobom to wystarczy. Jednak jak zwykle to bywa w Polsce z realizacją tego projektu jest różnie.Sundance_kid pisze:Bardziej wierzę w rozbudowę darmowych hot spotów w mniejszych miejscowościach/na wsiach.
Oni sobie sami wbijają gwóźdź do trumny.YaHooo pisze:Niestety taki limit jest co najmniej śmieszny.
Nie wygląda to aż tak źle, ale 49zł = 500mb tragicznie.krystianb pisze:mozna przejść podobno na abo 2GB za 79zl