Zapraszam do zapoznania się z artykułem. Dodam, że osoba, która go napisała jest znanym autorytetem w tej dziedzinielaptopy.info.pl pisze:W dzisiejszych czasach połączenie z Internetem to podstawa pracy przy komputerze. Coraz częściej jednak w domu posiadamy więcej niż jeden komputer, nierzadko laptop jest dodatkiem do komputera stacjonarnego lub po prostu każdy domownik posiada swój sprzęt. Jak wiemy, standardowo usługi typu Neostrada i podobne, usługi internetowe operatora telewizji kablowej (Chello, Multimedia) czy sieci osiedlowej pozwalają na podłączenie tylko jednego komputera naraz. Pewnym rozwiązaniem może być podłączanie kabla do komputera, który akurat w danym momencie potrzebuje kontaktu ze światem, ale szybko przekonamy się, że rozwiązanie to ma swoje wady - jest mało wygodne (ciągłe spacery z kablem, uciążliwa konfiguracja komputerów, filtry MAC stosowane przez operatorów), nie zapewnia dostępu bezprzewodowego oraz może prowadzić do konfliktów w rodzinie ("-teraz ja! -nie, teraz ja!").

Źródło: - link niestety wygasł.
[mod]
laptopy.info.pl
[/mod]