Belkin Wireless G i WIFI

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Canibal
Początkujący użytkownik forum

Belkin Wireless G i WIFI

Post autor: Canibal »

Witam mam internet na zasadzie sieci osiedlowej a chcialbym miec WIFI do iphone mam Belkin Wireless G USb network adapter nr f5d7050 chcialbym miec wifi ale nie bardzo wiem jak skonfigurowac to ustawilem to co umialem pokazywalo mi siec wykrywal mi go Iphone ale neta i tak niebylo i nie wiem czemu :-/ ktos moze zna sie na tym ? i moze pomoc ?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Belkin Wireless G i WIFI

Post autor: Jo_gurt »

Canibal, rozumiem, że chcesz z komputera udostępnić radiowo na iphone?
Na początek sprawdź <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=119029#119029" target="_blank">»TTL«</a>
A potem poczytaj:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=54808#54808
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=70629#70629
Canibal

czytalem i nie bardzo rozumiem ;) moze napisze jak mam neta zrobione :) to bys cos rozswietlilo ;) mam w domu 2 kompy i 2 lacza ze skrzynki z switcha idzie kabel do mnie do domu do switcha i stad sa dzielone 2 sygnaly jeden do mnie drugi do drugiego kompa oba lacza niezalezne .Z jednym ale moje lacze jest z IP zew a drugie wew a moj TTL wyniosl 120 ;)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Generalnie podłączasz belkina pod jednego z komputerów, ustawiasz ICS i Ad-Hoc tak jak jest opisane w w/w linkach i już ;)
Canibal

coz jestem laik i zeby to jeszcze bylo takie proste :-/ nie mam oryginalnej plyty do tego i niestety mam z tym problem poniewaz jak wezme prawym na lacze bezprzewodowe w komputerze to nie mam tam zadnej karty z siecia bez przewodowa poza tym sciagnalem sterowniki ze strony producenta i nie wiem jak mam ustawic to w programie :-/
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Canibal pisze:prawym na lacze bezprzewodowe
Czyli gdzie?
Canibal pisze:sciagnalem sterowniki ze strony producenta
A zainstalowałeś?
Canibal pisze:nie wiem jak mam ustawic to w programie :-/
Jakim programie?

Prośba do ciebie: troszkę precyzyjniej.
olszak22

Post autor: olszak22 »

witam mam taki sam problem tylko czytałem wszystko i doszedłem do takiej opcji że siec mi sie zrobiła widze sieci komputer połaczył sie z laptopem ale nie mam dalej internetu.. Niby wszystko wpisałem jak trzeba..pomożecie ,,.z góry dziekuje ?
Canibal

olszak22 pisze:witam mam taki sam problem tylko czytałem wszystko i doszedłem do takiej opcji że siec mi sie zrobiła widze sieci komputer połaczył sie z laptopem ale nie mam dalej internetu.. Niby wszystko wpisałem jak trzeba..pomożecie ,,.z góry dziekuje ?
jak robilem po sowjemu na samym poczatku mialem to samo siec byla zasieg lapal ale w iphonie nie bylo netu chociaz siec widzial ta ktora stworzylem
Jo_gurt pisze:Canibal napisał/a:
prawym na lacze bezprzewodowe

Czyli gdzie?
Czyli panel sterowania =>połaczenia sieciowe=>połaczenia sieci bezprzewodowej

prawym na lacze bezprzewodowe

Czyli gdzie?
nie bierz mnie za idiote bo to normalne jak sciagasz to je instalujesz czyz nie ?
nie wiem jak mam ustawic to w programie :-/

Jakim programie?
a wiec jak zainstalowalem sterowniki do tego czego to zainstalowal sie program Belkin wireles monitor i sa zakladki link information /AP list/profile setting/about
i wiec w information sa info o sieci bezprzewodowej jako ze łapie sygnal innej sieci to mi ja pokazuje w ap list moge sie podlaczyc bo jakas siec ale zadnej nie ma a w profile setting moge dodac siec usunac podlaczyc sie po jakas a w info o samym belkinie informacje
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

olszak22, Canibal, stosujcie wielkie (duże) litery na początku zdań. :)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Canibal pisze:Czyli panel sterowania =>połaczenia sieciowe=>połaczenia sieci bezprzewodowej
Ok.
Canibal pisze:nie bierz mnie za idiote bo to normalne jak sciagasz to je instalujesz czyz nie ?
Nikt dla mnie nie jest idiotą póki nie dowiedzie inaczej. A pytam, bo różne rzeczy już czytałem ;)
Canibal pisze:a wiec jak zainstalowalem sterowniki do tego czego to zainstalowal sie program Belkin wireles monitor i sa zakladki link information /AP list/profile setting/about
Ale na kompie nie masz się łączyć do sieci tylko takową stworzyć (czy to Soft AP czy to Ad-Hoc). Dopiero do niej będziesz się łączył iPhonem.
ODPOWIEDZ