Źródło: dobreprogramy.pldobreprogramy.pl pisze:Google załatało błąd w platformie Android, dostępnej w telefonach G1, który nie bez przyczyny, uznano za jeden z najgłupszych.
Problem polega na tym, że słowa wpisywane na telefonie, np. podczas pisania SMSa były traktowane jako polecenia i wykonywane przez powłokę z uprawnieniami roota. Jeśli np. użytkownik w treści SMSa użył słowa "reboot", wówczas następowało ponowne uruchomienie telefonu.
Google łata "najgłupszy błąd świata"
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Google łata "najgłupszy błąd świata"
News mnie rozbawił, ale myślę, że może być tez interesujący, bo niedawno o tym systemie pisaliśmy.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Google łata "najgłupszy błąd świata"
I tak to jest jak sie liniuxowcy wezmą za zrobienie telefonu komorkowego, tylko konsola im w głowie 

Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Coś w tym stwierdzeniu jest. Myślę, że ta wpadka może mieć duże szanse na bug rokukrystianb pisze:tak to jest jak sie liniuxowcy wezmą za zrobienie telefonu komorkowego, tylko konsola im w głowie

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- bob
- Guru bezprzewodowy
A jaśniej największe koncerny telekomunikacyjne zrzeszone w fundacji Open Handset Alliance tworzonym przez 34 firmy takie jak:krystianb pisze:I tak to jest jak sie liniuxowcy wezmą za zrobienie telefonu komorkowego, tylko konsola im w głowie
Aplix (www.aplixcorp.com), Ascender Corporation (www.ascendercorp.com), Audience (www.audience.com), Broadcom (www.broadcom.com), China Mobile (www.chinamobile.com), eBay (www.ebay.com), Esmertec (www.esmertec.com), Google (www.google.com), HTC (www.htc.com), Intel (www.intel.com), KDDI (www.kddi.com), Living Image (www.livingimage.jp), LG (www.lge.com), Marvell (www.marvell.com), Motorola (www.motorola.com), NMS Communications (www.nmscommunications.com), Noser (www.noser.com), NTT DoCoMo, Inc. (www.nttdocomo.com), Nuance (www.nuance.com), Nvidia (www.nvidia.com), PacketVideo (www.packetvideo.com), Qualcomm (www.qualcomm.com), Samsung (www.samsung.com), SiRF (www.sirf.com), SkyPop (www.skypop.com), SONiVOX (www.sonivoxrocks.com), Sprint Nextel (www.sprint.com), Synaptics (www.synaptics.com), TAT - The Astonishing Tribe (www.tat.se), Telecom Italia (www.telecomitalia.com), Telefónica (www.telefonica.es), Texas Instruments (www.ti.com), T-Mobile (www.t-mobile.com), Wind River (www.windriver.com)
http://www.openhandsetalliance.com/press_110507.html
http://www.openhandsetalliance.com/oha_members.html
Cóż za głupki.

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Już miałem pisać, że stulecia, ale to będzie jak ze strony googli bedzie konsola roota wszystkich serwerów wyszukiwarki działałaBliSki pisze:Myślę, że ta wpadka może mieć duże szanse na bug roku
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Kto wie, może i stuleciakrystianb pisze:Już miałem pisać, że stulecia,

Pozdr, (R) BliSki. (tm)