od dluzszego czasu mieszkam w puszczy.... poszukuje najlepszego najmniej problemowego telefonu (palmfona )z jak najlepszym EDGE i BLUETOOTH
mialem:
1.Samsung z720 transfer 20-22KB/s ping ok Blu zrywalo polaczenie EDGE jak gralem w trackmanie po 3mc zurzylo sie gniazdo do podlaczenia kabla (po ktorym dzialalo ok).
2.LG kg800 hmm EDGE blu/kabel polaczenie do niczego max 6KB/s ,es t68 gprs lepiej dzialal po gprs
3 nokia 5300 transfer 15-18KB/s ping srednio blu ok kabel w miare ,srednio resety telefonu po 48h...
4.nokia 6120c transfer 24-26KB/s ping srednio blu tragedia... kabel usb bardzo dobrze gdyby sie nie wyrwalo usb po 5mc ... czasami zwieszki(bialy ekran ale bardzo zadko)
5.nokia 6230i transfer 6-19KB/s blu srednio (czasami zwis raz po 20min raz po 3dniach) kabel tragedia rozlacza sie
6 pozyczona n95 8G zwisy .....
Poszukuje telefonu
z dobrym EDGE jak w 6120c oraz dobrym BLU jak w se ,kable odpadaja (sa nie estetyczne jak sie walaja po pokoju oraz mam uraz)
Stabilny transfer bez szarpania ma polaczenie trwac tydzien bez zwiechy czy rozlaczenia sluzyc bedzie tylko do sciagania plikow max predkoscia (nie mam limitu nie dociekajcie

od dluzszego czasu chcialem kupic N82 lecz pozyczylem N95 8G i miala zwiechy konstrukcja podobna stad moje obawy...
Do nadajnika mam 1,5-2KM niestety przed domem mam 50m lasu nastepnie pola i 2x las po 50m ,anteny odpadaja maszt musial bym miec ze 20m ,umieszczajac tel nisko przed kwadratowa blachą ocynkowana 1x1m skierowana na nadajnik uzyskuje najlepsze wyniki
niedlugo konczy mi sie umowa z cyfra to pokombinuje z talerzem

poprosze o wykaz najbardziej niezawodnych telefonomodemow