[ Dodano: 2008-11-18, 22:28 ]
Ja mam 2GB na karcie i dwa dni terminu i nie mam co z tym zrobić.
I Plus, Play, Neo. Chyba trzeba będzie coś z tym zrobić.
Tak, ale trzeba znaleźć czas na zmianę karty SIM w modemie
Aleś leniwy.
YaHooo pisze:a miałem na myśli całkowite odcięcie się od łącz kablowych. Internet w pełni mobilny.
Niestety na sporą ilość urządzeń i zawodność łączy komórkowych kabel w domu jest potrzebny. Oczywiście rozdzielony po WiFi.
Ale fakt faktem zastanawiałem się czy nie zrezygnować z Neo i wziąć Playa na stacjonarny. Teraz jestem już stałym klientem od 2 tygodni i jest modemik tani i 10GB za 45zł.
ja.michal pisze: Teraz jestem już stałym klientem od 2 tygodni
Ponad 3 miesiące masz telefon w playu? I nie wiem czy to dobry pomysł, czy tam sa po 22 jakieś darmowe rozmowy czy co?? Bo od ok. 22 do 22.30 przez ostatnie 2 dni nie dało sie z tego korzystać, choć plus też wtedy stał, przekładałem karty i jakby odrobine lepiej play od plusa chodził. Niestety juz mi sie ważność wychodząca skończyła.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
krystianb pisze:Ponad 3 miesiące masz telefon w playu?
Tak. Od wakacji przeniosłem numer do Play na kartę na próbę. Teraz mam 100min do wszystkich (wymienne na smsy) za 45zł + 3000min do stacjonarnych (w pakietach po 500 miesięcznie przez 6 miesięcy). Taryfa One Play 45.
No net tańszy zrobili. 1,2zł za 1MB.
Nie miałem sytuacji, żeby z Playa nie móc zadzwonić.
No to jakiś dobry gwarant, bo mogł napisać, że to z winy linii ktora nie spełnia standardu i go to rybka obchodzi, należy sie 300zl za wymiane "płyty głownej" i robocizne.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Panowie. Sprzęt to Linksys. Do sklepu wchodzę i mówię, że router siadł. Oni tylko pytali czy gwarancja czy co i co się dzieje. No to gwarancja jest i siadł prawdopodobnie modem adsl bo gubi synchronizację. Oni napisali zgłoszenie i wysłali do Linksysa.
Za 2 tygodnie przyszedł wymieniony na inny który działa jak trzeba.
ja.michal pisze:tylko pytali czy gwarancja czy co i co się dzieje. No to gwarancja jest i siadł prawdopodobnie modem adsl bo gubi synchronizację. Oni napisali zgłoszenie i wysłali do Linksysa.
No to rzeczywiście sprawna obsługa
ja.michal pisze:Za 2 tygodnie przyszedł wymieniony na inny który działa jak trzeba.
YaHooo pisze:Ja osobiście nie widziałem jeszcze dobrej radiówki
Są. Rzadkość niestety, ale są. Tylko to już wymaga wiedzy i podejścia do klienta, a nie "podłączamy wszystkich jak leci, będzie więcej kasy". Co z tego, że na 1,5m parabolach i 40 użyszkodników na jednej bazie.
Nie o to chodziło. Do serwisu Linksysa zagranicą lecą partie. Zbierze się paleta sprzętu i dopiero wysyłają. A w zamian jest jedna paleta ze sprzętem po serwisie.
Taka rotacja dużymi transzami w celu zmniejszenia kosztów.
ja.michal pisze:Do serwisu Linksysa zagranicą lecą partie. Zbierze się paleta sprzętu i dopiero wysyłają. A w zamian jest jedna paleta ze sprzętem po serwisie.
Czyli bardzo sprawnie urządzony system Ale czy w skrajnych przypadkach nie trzeba długo czekać na naprawiony/nowy sprzęt?