business everywhere - poważny problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
business everywhere - poważny problem
Witam,
na laptopie z angielskojęzycznym Windowsem XP łączę się z Internetem przez Business Everywhere (modem USB ICON 3G+). Kilka dni temu jeszcze wszystko było w porządku, ale od tamtej pory mam następujący problem: uruchamiam system, włączam BE, wybieram połącz (w ustawieniach jest łączenie przez GPRS/EDGE/3G, automatyczne wybieranie połączenia) i wyświetla mi się w dole ekranu dymek "Business Everywhere is now connected". jednak mimo to nie wyświetlają mi się strony w żadnej przeglądarce, nie działają też gg ani Skype. Na innych forach wrzucałem logu z hijacka i combofixa, ale nie wykazały zawirusowania kompa. Nie mam pojęcia, jak sobie z tym problemem poradzić, a możliwośc korzystania z neta na laptopie jest dla mnie bardzo ważna.
na laptopie z angielskojęzycznym Windowsem XP łączę się z Internetem przez Business Everywhere (modem USB ICON 3G+). Kilka dni temu jeszcze wszystko było w porządku, ale od tamtej pory mam następujący problem: uruchamiam system, włączam BE, wybieram połącz (w ustawieniach jest łączenie przez GPRS/EDGE/3G, automatyczne wybieranie połączenia) i wyświetla mi się w dole ekranu dymek "Business Everywhere is now connected". jednak mimo to nie wyświetlają mi się strony w żadnej przeglądarce, nie działają też gg ani Skype. Na innych forach wrzucałem logu z hijacka i combofixa, ale nie wykazały zawirusowania kompa. Nie mam pojęcia, jak sobie z tym problemem poradzić, a możliwośc korzystania z neta na laptopie jest dla mnie bardzo ważna.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: business everywhere - poważny problem
nokivaris spróbuj w innej lokalizacji.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
A <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> próbował ?
- bob
- Guru bezprzewodowy
To dobry sposób lecz z czymś co wpisze PIN bo w Orange nie można sobie go samemu wyłączyć.Jaco pisze:A <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> próbował ?

- Jaco
Hiperterminal i wio konikubob pisze:lecz z czymś co wpisze PIN

- bob
- Guru bezprzewodowy
Wpisać komendę do hyperterminala i otworzyć połączenie modemowe lub po prostu skorzystać z pełnej automatyki:Jaco pisze:Hiperterminal i wio koniku
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=19014#19014

- Jaco
Wystarczy poszukaćbob pisze:lub po prostu skorzystać z pełnej automatyki:

- bob
- Guru bezprzewodowy
A do tego służy nasz FAQ.Jaco pisze:Wystarczy poszukać

http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7248

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Zdaje się żę ten modemik to w wersji orange to fabrycznie jest w NDISie przynajmniej przez chwile taki chyba używany miałem w rekach, raczej wątpie żeby ktoś przestawiał go. A wtedy to pin nie stawia żadnego problemu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=61805#61805Jaco pisze:A »Dial-up« próbował ?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- bob
- Guru bezprzewodowy
No to zmienia całą sprawę.krystianb pisze:Zdaje się żę ten modemik to w wersji orange to fabrycznie jest w NDISie przynajmniej przez chwile taki chyba używany miałem w rekach,

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Właśnie dlatego napisałem i podpowiedź jak to sie jee też wrzuciłem. Z tego co pamietam to taka "ikonka" z racji tego samego procka, była dla mnie natchnieniem do tuningu mojego sprzetu. A najlepiej niech sie autor zamieszania wypowie czy sprzęt widoczny jest jako "modem" czy "karte sieciową" a może jedno i drugie.bob pisze:No to zmienia całą sprawę.
-
mam problem mam neta orange z modemem icon option 2 i jakis tydzień temu przekroczyłem limit danych a limitu mialem 4 gb.....i teraz pobiera mi z prędkością 7,8 kb/s a wcześniej pobierał po 156-170 kb/s może ktos wie jak mogę go pżywrócić do dawnej prędkości albo ile muszę czekać żeby mi przywrócili dawną prędkość.....
Ostatnio zmieniony 2008-11-26, 19:37 przez mateusz1105, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
mateusz1105 Piszesz o kiloBajtach (KB) czy kilobitach (Kb), bo jeśli o pierwszym to sie ciesz z tych 8kiloBajtow, nowi użytkownicy mają tylko 2 po limicie i czekaj do nowego okresu rozliczeniowego.
-
A od kiedy określamy szybkość transmisji danych w kiloBajtach?krystianb pisze:mateusz1105 Piszesz o kiloBajtach (KB) czy kilobitach (Kb), bo jeśli o pierwszym to sie ciesz z tych 8kiloBajtow, nowi użytkownicy mają tylko 2 po limicie i czekaj do nowego okresu rozliczeniowego.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Chyba od kiedy Bajty istnieją.tOmaSz000 pisze:A od kiedy określamy szybkość transmisji danych w kiloBajtach?

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
I jedna i druga jednostka jest poprawnatOmaSz000 pisze:A od kiedy określamy szybkość transmisji danych w kiloBajtach?

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Jak dla mnie jest to bardziej dające obraz szybkości. W bitach podawane sa głównie prędkości przez operatorów żeby pokazac jak szybko działa ich netA od kiedy określamy szybkość transmisji danych w kiloBajtach?