Pomijając wątpliwą legalność tej praktykiYaHooo pisze:Jak się nie zablokuje reklam flash to raczej ciężko to idzie.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-11-26, 22:29 ]
Wydzielone z http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=134169#134169
Moderator: Moderatorzy
Pomijając wątpliwą legalność tej praktykiYaHooo pisze:Jak się nie zablokuje reklam flash to raczej ciężko to idzie.
Nieoglądanie reklam jest nielegalne?Boras pisze:Pomijając wątpliwą legalność tej praktyki
Z tym akurat bym polemizował. Słyszałem, że blokowanie reklam w GG jest niezgodne z regulaminem, ale reklamy na stronachBoras pisze:Pomijając wątpliwą legalność tej praktyki
Otóż nic mi się nie pomieszało. Wchodząc na daną stronę akceptujesz jej regulamin. Taka strona na siebie zarabia. Ludzie, którzy poświecili swój czas i pieniądze na stworzenie jakiegoś serwisu czerpią zysk na pokrycie tych kosztów właśnie z reklam. Gdy reklamodawca zorientuje się, że nikt tej reklamy nie widzi, to przestanie je umieszczać na tym serwisie a co za tym idzie taka strona może zostać zamknięta z braku pieniędzy na pokrycie kosztów związanych z jej utrzymaniem. Wiele serwisów więc w swoim regulaminie zabezpiecza się przed takimi działaniami jak blokowanie reklam. Myślicie, że taki onet czy wp będzie działać charytatywnie?kult_kazika pisze:Koledze pewnie pomieszało się właśnie z gadu-gadu
Szczerze to ich wybór. Jak myślisz ile przeżyją bez ludzi z FF? A przecież to FF udostępnia te wtyczki.Boras pisze:Myślicie, że taki onet czy wp będzie działać charytatywnie?
BaaYaHooo pisze:Ale dla ludzi którzy mają limity raczej nie w głowie takie zapisy
Tego nie wiem, może da się to podciągnąć pod narażenie na straty materialnebob pisze:Chyba nie ma żadnych konsekwencji prawnych?
Nie sposób się z tym nie zgodzić. Czyli wychodzi, że każdy medal ma dwie strony.Boras pisze:Taka strona na siebie zarabia. Ludzie, którzy poświecili swój czas i pieniądze na stworzenie jakiegoś serwisu czerpią zysk na pokrycie tych kosztów właśnie z reklam. Gdy reklamodawca zorientuje się, że nikt tej reklamy nie widzi, to przestanie je umieszczać na tym serwisie a co za tym idzie taka strona może zostać zamknięta
No niestety tak to jest. Ale nie sądzę aby ktoś sprawdzał czy użytkownicy blokują reklamy czy nie. Raczej sparwdza się czy zyski firmy wzrosły czy spadły. Jak spadły to wtedy podziękujemy za reklamę w internecie.BliSki pisze:Czyli wychodzi, że każdy medal ma dwie strony.
Jestem zaBliSki pisze:może to wydzielić?
Tak, ale obecnie sprawdzają to zarówno reklamodawcy jak i reklamobiorcy.YaHooo pisze:No niestety tak to jest. Ale nie sądzę aby ktoś sprawdzał czy użytkownicy blokują reklamy czy nie. Raczej sparwdza się czy zyski firmy wzrosły czy spadły. Jak spadły to wtedy podziękujemy za reklamę w internecie
Ciekawe tylko, czy biorą to jakoś pod uwagę.BliSki pisze:obecnie sprawdzają to zarówno reklamodawcy jak i reklamobiorcy.
Sytuacja analogiczna do reklam w telewizji. Nikt nam nie może zabronić przełączenia na inny kanał w przerwie reklamowej.bob pisze:Nikt nikomu póki co nie może zabronić nieoglądania reklam.
Boras - właśnie uświadomiłeś mi dlaczego nie działała mi poczta na Onet.pl jak zablokowałem wszystkie reklamyBoras pisze:Wiele serwisów więc w swoim regulaminie zabezpiecza się przed takimi działaniami jak blokowanie reklam. Myślicie, że taki onet czy wp będzie działać charytatywnie?
Reklamobiorcy jeżeli nie będą mieli dochodów z reklam czyli kliknięć, to zwyczajnie ich koszty mogą być wyższe niż przychody i zwiną interes.YaHooo pisze:tylko, czy biorą to jakoś pod uwagę.
Nawet więcej nie można zabronić używania urządzeń blokujących reklamy.YaHooo pisze:Sytuacja analogiczna do reklam w telewizji. Nikt nam nie może zabronić przełączenia na inny kanał w przerwie reklamowej.
I tak nie ma na to wpływu.BliSki pisze:Reklamobiorcy jeżeli nie będą mieli dochodów z reklam czyli kliknięć, to zwyczajnie ich koszty mogą być wyższe niż przychody i zwiną interes.
Nie wiem jak to wygląda z prawnego punktu widzenia, ale na pewno nie ma technicznych możliwości zablokowania możliwości używania programów do blokowania reklambob pisze:Nawet więcej nie można zabronić używania urządzeń blokujących reklamy.![]()
Oczywiście, że nie.bob pisze: I tak nie ma na to wpływu.
Chodziło mi o funkcję/sygnał VPS/PDCYaHooo pisze:ale na pewno nie ma technicznych możliwości zablokowania możliwości używania programów do blokowania reklam