GWARANCJA

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: GWARANCJA

Post autor: bob »

Nie chodzi o przekazanie sprawy do federacji ale o zorientowanie się w swoich prawach u nich ponieważ według mnie kolega nunek07 robi szereg błędów co wynika z nieznajomości swoich praw.
Co innego już dalsze postępowanie - koniecznie w sądzie jeśli siła perswazji nie zadziała. I nie ustawiajmy znowu takiego stereotypu, że nie można dojść do swojej racji i wygrać bo jest z kolei setki innych dowodów na to, że można. ;)
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

bob pisze:Nie chodzi o przekazanie sprawy do federacji ale o zorientowanie się w swoich prawach
Tu Masz rację.
bob pisze:nie ustawiajmy znowu takiego stereotypu, że nie można dojść do swojej racji i wygrać bo jest z kolei setki innych dowodów
Tak Bob, ale nie wiesz ile jest spraw, które skończyły się negatywnie. Jest ich bardzo dużo jak się zagłębić w temat. Ja drążyłem zagadnienie, to wiem. I po to tu poruszyłem tę kwestię, że może ktoś to przeczyta i zainteresuje się tematem. Bo moim zdaniem coś tu nie do końca działa w naszym kraju.

Co nie zmienia faktu, że trzeba dochodzić swoich praw.

[mod]Mam nadzieję skromną, że może jakaś gazeta się zainteresuje tematem ;) [/mod]
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
nunek07
Użytkownik forum

Post autor: nunek07 »

bob pisze:według mnie kolega nunek07 robi szereg błędów co wynika z nieznajomości swoich praw.
Jakieś głębsze rady, skoro jesteś tak w prawie obcykany?
W plusie tłumaczą się, że wymiana towaru może nastąpić po 3 naprawach, ale tylko w przypadku, gdy serwis uzna, że usterka jest nienaprawialna... No to ja im reklamacje typu pisma, telefony, ale nie reagują, tłumacząc się tym, że serwis to naprawia. Ja po sądach nie mam zamiaru się z nimi ciskać o telefon warty 150zl, chce po prostu mieć sprawny sprzęt, który u nich zakupiłem i będę do nich chodził aż osiągne cel. I zorientuje się o co kaman z tą Federacją Konsumentów, z którą nigdy w życiu nie miałem styczności.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

nunek07 pisze:No to ja im reklamacje typu pisma, telefony, ale nie reagują, tłumacząc się tym, że serwis to naprawia.
nunek07, pisz pisma. Papier to papier. Telefonami nic nie działasz. Możesz też robić telefon prosić o imię i nazwisko gościa, z którym rozmawiałeś, zapisać godzinę i datę i po telefonie pisemko typu "w nawiązaniu do rozmowy z, o z Panem/Panią" itd.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

nunek07 pisze:Jakieś głębsze rady, skoro jesteś tak w prawie obcykany?
Tak przeczytaj sobie wyżej a głębsze rady musisz sobie kupić sam ;)
nunek07 pisze:W plusie tłumaczą się, że wymiana towaru może nastąpić po 3 naprawach, ale tylko w przypadku, gdy serwis uzna, że usterka jest nienaprawialna...
Ten dalej swoje. :dobani:
nunek07 pisze:I zorientuje się o co kaman z tą Federacją Konsumentów, z którą nigdy w życiu nie miałem styczności.
Wreszcie zaczynasz kumać. Zwłaszcza, że to jedyne miejsce gdzie dostaniesz poradę za darmo bo jak możesz gdziekolwiek się dowiedzieć to kosztuje. ;)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

bob pisze:Zwłaszcza, że to jedyne miejsce gdzie dostaniesz poradę za darmo bo jak możesz gdziekolwiek się dowiedzieć to kosztuje. ;)
No nie do końca. :) Jak nie jesteś zamożny to możesz iść do Akademickich Poradni Prawnych, które są darmowe. Sprawy prowadzą studenci pod okiem wykładowców. ;)
Różne sprawy są. Wszystko ogólnie jest przyjmowane. :)
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

ja.michal pisze:Jak nie jesteś zamożny to możesz iść do Akademickich Poradni Prawnych
Nie chciałem komplikować. Tak racja. Jest jeszcze jedna możliwość. ;)
ODPOWIEDZ