Czy to zadziała?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy to zadziała?
Witam wszystkich,mianowicie mam takie pytanko czy da się tak podzielić internet:
komputer z internetem radiowym->druga karta sieciowa w kompie kablem do wirelles acces pointa OvisLink MIMO-G WMM-3000AP->laptop wifi.
komputer z internetem radiowym->druga karta sieciowa w kompie kablem do wirelles acces pointa OvisLink MIMO-G WMM-3000AP->laptop wifi.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Czy to zadziała?
No to ja dopowiem. Musisz użyć <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> oraz ustawić statyczny adres 192.168.0.1 na drugiej karcie. Oraz wyłączyć na AP DHCP. Skonfigurować sieć i podłączyć się do niej z laptopa.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Dzięki serdeczne panowie za pomoc,wsio działa jak należy.
Mam tylko jeszcze jedno pytanko,czy mój dostawca widzi tego laptopa?? bo musiałem podać jego DNSy i jeszcze jak jest dzielone łącze na połowę czy dzieli zależnie od tego co się robi na kompie??
Mam tylko jeszcze jedno pytanko,czy mój dostawca widzi tego laptopa?? bo musiałem podać jego DNSy i jeszcze jak jest dzielone łącze na połowę czy dzieli zależnie od tego co się robi na kompie??
- wojteks
- *** Administrator ***
Jak będzie chciał to zobaczy albo przynajmniej będzie miał podejrzenia że dzielisz net na conajmnniej 2 komputery.chudy911 pisze:czy mój dostawca widzi tego laptopa
Nie ma żadnego podziału, kto pierwszy ten lepszy i więcej pasma weźmie (przy www to nie ma specjalnie znaczenia natomiast jest istotne do p2p)chudy911 pisze:jak jest dzielone łącze na połowę czy dzieli zależnie od tego co się robi na kompie
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Raczej mało który dostawca bada takie sprawy. Ale wystarczy, że popatrzy na wartość parametru TTL w pakietach wychodzących od Ciebie. Będą dwie wartości 128 oraz 127.chudy911 pisze:Mam tylko jeszcze jedno pytanko,czy mój dostawca widzi tego laptopa??
Pozdrawiam YaHooo 

-
A da się jakoś uszczuplić transfer na laptopa?? dajmy na to tylko żeby można było www przeglądać?wojteks pisze:Nie ma żadnego podziału, kto pierwszy ten lepszy i więcej pasma weźmie (przy www to nie ma specjalnie znaczenia natomiast jest istotne do p2p)
- wojteks
- *** Administrator ***
Płatne softy NetLimiter albo Bandwith Manager.chudy911 pisze:A da się jakoś uszczuplić transfer na laptopa
Nie pomagam na PW!
-
Aha płatne ?!
No to jeszcze raz wielkie dzięki panowie.