wojteks, ma całkowitą rację analogicznie jest z mp4. Co to jest mp4?wojteks pisze:To wymysł niedouczonych "sprzedawaczy" laptopów którzy widząc szeroki (54mm) port ExpressCard myślą że to PCMCIA i wymyślają jakąś chorą nazwę.
[Wydzielony] Co to jest mp4?
Moderator: Moderatorzy
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: [Wydzielony] Co to jest mp4?
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Lewy kanał, prawy kanał, niskie tony, obraz.bob pisze:Co to jest mp4?
- bob
- Guru bezprzewodowy
Nie ja.michal to bzdura i tyle ale się przyjęła niestety...ja.michal pisze:Lewy kanał, prawy kanał, niskie tony, obraz.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Nazwa stworzona przez marketingowców dla nazwania urządzenia ciut lepszego od odtwarzacza mp3 ponieważ posiada mikroskopijny ekranik na którym mozna zepsuc wzrok oglądając zdjęcia lub filmy. A że lepszy to i numer większybob pisze:Co to jest mp4?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
A kompresjaa mpeg-4 chodź to raczej wideo sie tyczy, istnieje coś takiego jak rozszerzenie pliku mp4, choć kompresja audio tam występująca to AAC+. Być może jestem w błędzie, wiem tylko tyle że te w tych pliczkach zapisana jest tylko połowa informacji audio, reszta wyliczana jest z harmonicznych.Sundance_kid pisze:Nazwa stworzona przez marketingowców
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
bob pisze:bzdura i tyle ale się przyjęła niestety...
Czyli można powiedzieć, że w skrócie. MPEG-4+AAC+ = mp4.krystianb pisze:A kompresjaa mpeg-4 chodź to raczej wideo sie tyczy, istnieje coś takiego jak rozszerzenie pliku mp4, choć kompresja audio tam występująca to AAC+.
bob, ale coś musli być w tym co napisałem przedtem bo zwykłego MPEG-4 nie odtwarza u kumpa odtwarzacz audio jako samego dźwięku, a format mp4 odtwarza odtwarzacz do mp3 z tym, że sam dźwięk.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie tylko mp4 występuje rownież jako samo audio, choć bardziej prawidłowym formatem jest m4aja.michal pisze:Czyli można powiedzieć, że w skrócie. MPEG-4+AAC+ = mp4.
[ Dodano: 2008-12-06, 12:21 ]
A czasem nie brakowało wysokich tonów??ja.michal pisze:a format mp4 odtwarza odtwarzacz do mp3 z tym, że sam dźwięk.
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jak w każdym skompresowanym pliku brakuje jak dla mnie tonów.krystianb pisze:A czasem nie brakowało wysokich tonów??
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Miałem na myśli odciecie całej góry, powyżej 8 może 10kHz.ja.michal pisze:Jak w każdym skompresowanym pliku brakuje jak dla mnie tonów.