P.S. mam modem ED77
pozdrawiam
Bocian
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-12-20, 20:49 ]
Poprawa pisowni.
Moderator: Moderatorzy
To jest akurat maksymalna prędkość jaką może uzyskać modem w bardzo dobrych warunkach.bocian pisze:jesli wcisne alt+ctrl+delete i wejde w zakladke siec to pisze ze mam 230 kbps
Czyli około 110kb/s? Mierzyłeś to programem typu NetMeter, DuMeter? A wyniki jakie osiągasz różnią się w zależności od pory dnia/nocy?\bocian pisze: mam max 50% wykorzystania lacza.
Nieprawda. te 50% to jest użycie prędkości modemu. To jest połowa prędkości modemu. Menadżer zadań nie wie nic, o sieci i dlatego odnosi się do prędkości modemu, czyli 230kb/s. Zatem jak sieć w Twoim miejscu osiąga tylko te 110kb/s to Menadżer zadań pokaże 110/130 czyli około 50% wykorzystania łącza. Zaś Ty wykorzystujesz 110kb/s a osiągasz 110kb/s zatem wykorzystujesz 110/110 czyli 100% tego co oferuje Ci sieć.bocian pisze:UZYCIE sieci jest na granicy 50% przy p2p i gg no i kilku www.
Albo lanu 100 Mbps z routera "pędzonego" EDGEDobrze, że nie masz HDSPA 7,2Mbps, tam to dopiero miałbyś niewielkie procentowe użycie użycie "mocy"
Lany to są teraz gigabitowePatryk_ pisze:Albo lanu 100 Mbps z routera "pędzonego" EDGE