Mam oranage free, zasieg EDGE max transfer 12kb pingi powyzej 1000 i jesli wcisne alt+ctrl+delete i wejde w zakladke siec to pisze ze mam 230 kbps i nawet jak wlącze bearshare i pobieram cos przegladarka, mam wlonczone gg i ze 2 stronki to mam max 50% wykorzystania lacza. Czy mozna cos zrobic aby korzystac ze 100% jego mozliwosci. Teoretycznie transfer moglby dojsc do 25kb/s, a stronki otwieraly by sie kilka razy szybciej.
Nie chodzi mi o to ze nie mam 230kbps, tylko ze mam okolo 110kbps. Tylko o to ze UZYCIE sieci jest na granicy 50% przy p2p i gg no i kilku www. I chcialbym aby z tego co mam bylo wykorzystywane 100% bo wydaje mi sie, ze sciaganie 3 plikow (2 bear share 1 przegladarka) gg i stronki ww z obrazkami (np nasza klasa) to jest sporo obciazenie dla 110kb. A mi uzycie wyskakuje tyko max 50%
bocian pisze:UZYCIE sieci jest na granicy 50% przy p2p i gg no i kilku www.
Nieprawda. te 50% to jest użycie prędkości modemu. To jest połowa prędkości modemu. Menadżer zadań nie wie nic, o sieci i dlatego odnosi się do prędkości modemu, czyli 230kb/s. Zatem jak sieć w Twoim miejscu osiąga tylko te 110kb/s to Menadżer zadań pokaże 110/130 czyli około 50% wykorzystania łącza. Zaś Ty wykorzystujesz 110kb/s a osiągasz 110kb/s zatem wykorzystujesz 110/110 czyli 100% tego co oferuje Ci sieć.