Faktura w blueconnect i naliczanie danych

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
EmokaH_
Użytkownik forum

Faktura w blueconnect i naliczanie danych

Post autor: EmokaH_ »

Witam!
Interesuje mnie taka informacja na temat faktury i naliczania danych.
Mianowicie mam blueconnect 39 z laptopem wiec płace tam 79zl. Dzisiaj przyszła mi pierwsza faktura i zauważyłem, że na fakturze wypisane są ilości przetransferowanych danych. I stąd moje pytanie:
1. Czy po przekroczeniu limitu (mam 1gb limitu) nie naliczą mi jakiejś opłaty za te dane poza limitem?
Dodam, że po przekroczeniu tego limitu już drugi miesiąc nie obcinają mi transferu.
Z góry THX;)
Pozdroo!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Faktura w blueconnect i naliczanie danych

Post autor: YaHooo »

EmokaH_ pisze:Czy po przekroczeniu limitu (mam 1gb limitu) nie naliczą mi jakiejś opłaty za te dane poza limitem?
Nie mają takiego prawa. Jeżeli byś się połączył po CSD czy w roamingu to będzie to wyszczególnione na rachunku oraz naliczona odpowiednia opłata.
EmokaH_ pisze:Dodam, że po przekroczeniu tego limitu już drugi miesiąc nie obcinają mi transferu.
Farciarz...
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

EmokaH_ pisze:1. Czy po przekroczeniu limitu (mam 1gb limitu) nie naliczą mi jakiejś opłaty za te dane poza limitem?
Nie. Po przekroczeniu tego predkosc tylko spada. A czasem zdarza sie tak ze cos im sie pomerda w systemie i limit nie bedzie nalozony albo nalozony z opoznieniem.
Jareva
Stały użytkownik forum

Post autor: Jareva »

A ja zauważyłem ze u mnie po przekroczeniu limitu mialem cieszko nawiazać połaczenie z umts/hdspa :/ a jak było to nie stabilne i czesto zrywało. Tylko po edgie mogłem stabilnie i transfer na poziomie 180kb. A juz na nowym limicie wszystko wróciło do normy i hdspa mam 1,2mb.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-12-25, 14:55 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2008-12-25, 14:54 przez Jareva, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Jareva pisze:po przekroczeniu limitu mialem cieszko nawiazać połaczenie z umts/hdspa :/ a jak było to nie stabilne i czesto zrywało.
W sumie nie potrzebne Ci to przecież ;) W Plusie np. po przekroczeniu limitu całkowicie wyłaczają HSDPA, masz tylko sam UMTS, oczywiście z jego pingami, nieco gorszymi niż w HSDPA.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Mr Killer
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Mr Killer »

EmokaH_ pisze:1. Czy po przekroczeniu limitu (mam 1gb limitu) nie naliczą mi jakiejś opłaty za te dane poza limitem?
Dodam, że po przekroczeniu tego limitu już drugi miesiąc nie obcinają mi transferu.
Stosowane jest zmniejszenie prędkości (wymienili wyżej) i chyba nie tną limitu ale zobacz na stronie albo poczytaj w google
ODPOWIEDZ