Faktura w blueconnect i naliczanie danych
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Faktura w blueconnect i naliczanie danych
Witam!
Interesuje mnie taka informacja na temat faktury i naliczania danych.
Mianowicie mam blueconnect 39 z laptopem wiec płace tam 79zl. Dzisiaj przyszła mi pierwsza faktura i zauważyłem, że na fakturze wypisane są ilości przetransferowanych danych. I stąd moje pytanie:
1. Czy po przekroczeniu limitu (mam 1gb limitu) nie naliczą mi jakiejś opłaty za te dane poza limitem?
Dodam, że po przekroczeniu tego limitu już drugi miesiąc nie obcinają mi transferu.
Z góry THX;)
Interesuje mnie taka informacja na temat faktury i naliczania danych.
Mianowicie mam blueconnect 39 z laptopem wiec płace tam 79zl. Dzisiaj przyszła mi pierwsza faktura i zauważyłem, że na fakturze wypisane są ilości przetransferowanych danych. I stąd moje pytanie:
1. Czy po przekroczeniu limitu (mam 1gb limitu) nie naliczą mi jakiejś opłaty za te dane poza limitem?
Dodam, że po przekroczeniu tego limitu już drugi miesiąc nie obcinają mi transferu.
Z góry THX;)
Pozdroo!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Faktura w blueconnect i naliczanie danych
Nie mają takiego prawa. Jeżeli byś się połączył po CSD czy w roamingu to będzie to wyszczególnione na rachunku oraz naliczona odpowiednia opłata.EmokaH_ pisze:Czy po przekroczeniu limitu (mam 1gb limitu) nie naliczą mi jakiejś opłaty za te dane poza limitem?
Farciarz...EmokaH_ pisze:Dodam, że po przekroczeniu tego limitu już drugi miesiąc nie obcinają mi transferu.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Nie. Po przekroczeniu tego predkosc tylko spada. A czasem zdarza sie tak ze cos im sie pomerda w systemie i limit nie bedzie nalozony albo nalozony z opoznieniem.EmokaH_ pisze:1. Czy po przekroczeniu limitu (mam 1gb limitu) nie naliczą mi jakiejś opłaty za te dane poza limitem?
-
- Stały użytkownik forum
A ja zauważyłem ze u mnie po przekroczeniu limitu mialem cieszko nawiazać połaczenie z umts/hdspa
a jak było to nie stabilne i czesto zrywało. Tylko po edgie mogłem stabilnie i transfer na poziomie 180kb. A juz na nowym limicie wszystko wróciło do normy i hdspa mam 1,2mb.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-12-25, 14:55 ]
Poprawa pisowni.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-12-25, 14:55 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2008-12-25, 14:54 przez Jareva, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
W sumie nie potrzebne Ci to przecieżJareva pisze:po przekroczeniu limitu mialem cieszko nawiazać połaczenie z umts/hdspaa jak było to nie stabilne i czesto zrywało.

Pozdrawiam YaHooo 

-
- Początkujący użytkownik forum
Stosowane jest zmniejszenie prędkości (wymienili wyżej) i chyba nie tną limitu ale zobacz na stronie albo poczytaj w googleEmokaH_ pisze:1. Czy po przekroczeniu limitu (mam 1gb limitu) nie naliczą mi jakiejś opłaty za te dane poza limitem?