Mam wielki problem a więc kolega przyniósł do mnie laptopa i podlaczyliśmy kabelek i u niego wyskoczyło ze jest połączenie ale u mnie w "Moje miejsce sieciowe" nie ma połączenia lokalnego nawet!! Jest tylko sieci bezprzewodowej (od internetu)

Moderator: Moderatorzy
Karta sieciowa kablowa włączona? Czy macie kabel "krosowy" do połaczenia 2 komputerów bez switcha?.Mar160 pisze:mi nie wyświetla połaczenia lokalnego
W lapkach nie potrzeba - same się crossują.wojteks pisze:Czy macie kabel "krosowy" do połaczenia 2 komputerów bez switcha?.
Nie wszyskie niestety.Jo_gurt pisze:W lapkach nie potrzeba - same się crossują.
Możesz podać przykłady? Ja się nie spotkałem w laptopach od paru lat.krystianb pisze:Nie wszyskie niestety.
Skąd wiesz?Mar160 pisze:Nie zrozumieliście kabel jest dobry
MSI M510C co prawda juz swoje ma ale do używania się całkiem dobrze nadaje.Jo_gurt pisze:Możesz podać przykłady? Ja się nie spotkałem w laptopach od paru lat.
Karta Xircoma w TP T22 (2002/2003 rok)Jo_gurt pisze:Ja się nie spotkałem w laptopach od paru lat.
Pokaż Manager urządzeń, nie ma tam jakichś pytajników/krzyżyków?Mar160 pisze:a u mnie czy jest polaczony komp czy nie to i tak tego nie ma
Jakie widać karty sieciowe? daj tu obrazek albo napisz.Mar160 pisze:"Inne urządzenia"
krystianb pisze:MSI M510C
Trochę trupy, ale fakt, że można je jeszcze spotkać.Patryk_ pisze:TP T22
To jest karta radiowa. Innych brak?Mar160 pisze:Karta Ralink Turbo Wireless LAN CARD