P.S jeśli ten post jest w złym dziale to proszę o przeniesienie do właściwego

Moderator: Moderatorzy
W takim razie może coś zakłóca i temu się rozłącza? Można spróbować przetestować w jakiejś innej lokalizacji. Najlepiej u kogoś innego w domu mieszkającego w miarę daleko od Ciebie. Bo nawet zwyczajna mikrofalówka może zakłócać bluetooth.rudzielec102 pisze:nie ma jakiś ustalonych odstępów czasowych pomiędzy rozłączeniami
No to ja bym w takim stawiał na jakieś ustawienia z oszczędzaniem energii. Może w telefonie są jakieś ustawienia?rudzielec102 pisze:Rozłącza różnie, ale w większości przypadków jak łącze jest nie używane.
Mam to samo w Playu i to na dwóch różnych telefonach, i na kablu i na bluetooth. Opcje bezczynności też ustawione. Pamiętam że na EDGE iPlusa tego nie było- można było zostawić połączenie na pół dnia i nic. Rozłącza tylko kiedy łącze nie jest używane przez jakiś dłuższy czas. Przerobiłem różne konfiguracje i nie znalazłem przyczyny. Być może to coś z siecią. W sumie nie jest to szczególnie uciążliwe, ale trochę denerwujące jest.Kabla niestety nie mam do tego telefonu. Rozłącza różnie, ale w większości przypadków jak łącze jest nie używane.
Nie wiem co jest ale dziś też mi się zaczął play rozłączać, na modemie, który nigdy na to nie chorował ani na 3 ani na 2g. Zasięg całkiem dobry 12csq.Ufo atakuje pisze:Mam to samo w Playu i to na dwóch różnych telefonach, i na kablu i na bluetooth.
Ale rozłącza jak łącze nie jest używane czy jak korzystasz? Jak to drugie to trochę inna sprawa. Ja jeszcze podejrzewam jakieś ustawiania, chociaż kończą mi się powoli pomysły.krystianb pisze:Nie wiem co jest ale dziś też mi się zaczął play rozłączać
Czyli wychodzi na to, że to jest wina telefonu. Pewnie już tak ma w firmware, że na 3g po pewnym czasie bezczynności się rozłącza i nie da się tego zmienić.Ufo atakuje pisze:Mam to samo w Playu i to na dwóch różnych telefonach, i na kablu i na bluetooth.
Różnie, a jeśli chodzi o ustawienia to na całej "ścieżce" urządzeń nie ma żądnego w którym można ustawić jakieś oszczędzanie energii, modem w trybie ndis, wiec rozłączania po bezczynności też nie ma.Ufo atakuje pisze:Ale rozłącza jak łącze nie jest używane czy jak korzystasz?
W takim razie to może być jakiś problem z modułem bluetooth. Próbowałeś zmienić sterowniki na jakąś starszą/nowszą wersję?rudzielec102 pisze:Komunikator działa, a strony nie chcą się ładować, lecz nie wyskakuje w przeglądarce komunikat, że nie można odnaleźć serwera, po prostu pasek postępu ładowania strony stoi w miejscu.
Mi też ; <Nie wiem co jest ale dziś też mi się zaczął play rozłączać,
PC. Tak se z ciekawości pogrzebałem na temat tego ModemStatus=00000030 i może ten wykop z neta jest przez zbyt mały defaultowo S10 register? Zmieniłem na 255 (ciekawe ile było?), zobaczymy czy to coś da...ja.michal pisze:one2oo, laptop czy PC?
Mam to samo, modem H E169, laptop. Jednego dnia rozłączy raz lub dwa, czasami potrafi kilka razy na godzinę i później znowu okone2oo pisze:Mnie też Play rozłącza, rozłaczął zresztą od kiedy pamiętam, nawet parę razy na dzień i t niezależnie od tego czy fruwają pakiety czy nie.
Ale było już o tym na forum, że Huawei e169 w Play'u się rozłącza. Wyszło na to, że to wina tego, że chyba Play coś miesza w sofcie modemu.marokrak pisze:Mam to samo, modem H E169, laptop.
Czy ja wiem..., próbowałem na E220 i jest podobnie, na innym laptopie również to samo.YaHooo pisze:Ale było już o tym na forum, że Huawei e169 w Play'u się rozłącza. Wyszło na to, że to wina tego, że chyba Play coś miesza w sofcie modemu.
Pewnie temu, że mają coraz więcej użytkowników sieci.krystianb pisze:Chyba w play są jakieś problemy, bo się rwie niezależnie od tego czy się coś sciąga czy nie
Ogólnie to na pewno tak, ale teraz istnieje całkiem spore prawdopodobieństwo, że jestem jedynym internetowym użytkownikem nod'a a i telefonicznch jest pewnie mało, a dlaczego bo podejrzewam że nawet prepaida play online można kupić nie bliżej niz 25km stąd. Na dowód: ( Sprzed chwili, w wawie o tej porze nigdy tak nie mam.)YaHooo pisze:Pewnie temu, że mają coraz więcej użytkowników sieci.
Faktycznie, trochę się zagalopowałem. W takim razie może rzeczywiście te ich promocje przyciągnęły zbyt wielu klientów? Pamiętam, że gdy kilka miesięcy temu testowałem prepaidy różnych operatorów, to Play wypadł najgorzej, bo przerywał połączenie, a prędkość średnia daleka była od obiecanych 1G, pomimo że miał spośród wszystkich ISP zdecydowanie najlepszy zasięg (!). Teraz pewnie jest jeszcze gorzej; swoją drogą, ciekawe, czy ktoś z Playa czyta nasze forum i czy potrafi wyciągać wnioski.marokrak pisze: Artureal - Play korzysta z własnej infrastruktury jeśli chodzi o Play Online.