Czym pobierać pliki w iPlusie?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ferki
Początkujący użytkownik forum

Czym pobierać pliki w iPlusie?

Post autor: ferki »

Wiem, że już takie pytanie pojawiło się na tym forum, jednak nie bardzo mogę znaleźć na nie odpowiedź. Mianowicie czym najlepiej wyszukiwać i pobierać pliki przy wykorzystaniu iPlusa? Wiem, że taki internet nie jest najlepszy do ściągania dużych plików, ale czasem chciałbym pobrać jakiś katalog, zip lub niewielki film. Czym to najlepiej zrobić? Nie posiadam zewnętrzengo IP (czyli jestem za NATem jak rozumiem). Piszcie o swoich doświadczeniach i spostrzeżeniach.
:zdrowko:
Damian iPLUS E169 HSDPA
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Czym pobierać pliki w iPlusie?

Post autor: Jaco »

ferki pisze:Czym to najlepiej zrobić?
Ja kiedy miałem BC używałem tego : Download Accelerator Plus
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

ferki ja powiem tak. Generalnie nie ma znaczenia czego używasz. No chyba, że Ci zrywa połączenie. Wtedy najlepsze będzie coś co ma możliwość wznowienia pobierania pliku po rozłączeniu z internetem. W przeciwnym wypadku użyj tego do czego jesteś najbardziej przyzwyczajony. Tak wynika z moich obserwacji.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Ja polecam Orbit Downloader, na prawdę dużo potrafi, jest stabilny i integruje się z najpopularniejszymi przeglądarkami.
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

Ja na windzie uzywam FlashGet-a - ale od wydania Firefox 3 juz dość rzadko - akcelerator downloadu wbudowany w tę przeglądarkę sprawuje się całkiem nieźle, mimo że nierozbudowany. Przydatne funkcje FlashGet-a to m.in monitorowanie schowka (program zaczyna ściąganie kiedy w schowku pojawi się link do pliku o zdefiniowanym wcześniej rozszerzeniu). Nieźle też radzi sobie z torrentami. przy predkości "przedlimitowej" ściąga znacznie szybciej niż uTorrent. Niestety integruje się wyłącznie z IE. Do Firefoxa potrzebny jest plugin o nazwie FlashGot, a po przycięciu transferu torrenty praktycznie nawet nie startują.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

ferki ja uzywalam eMule. Jednak polecam bardzo cierpliwym bo zrodel duzo a nie chce sie sciagac :/
A ostatnio Download Accelerator Plus do pobierania plikow ze stron.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Sundance_kid pisze:Jednak polecam bardzo cierpliwym bo zrodel duzo a nie chce sie sciagac :/
Bo na standardowym IP z iPlusie masz wewnętrzne IP i przez to LowID przezco "spychają cię" z kolejki. Jesteś 2 a za chwilę 136.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

ja.michal wiem o tym doskonale ;) Na stalce tez mam low id ale jednak nie ma zadnych problemow ze sciaganiem.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

No ja tego nie używam od dawien dawna. ;)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Sundance_kid pisze:Na stalce tez mam low id ale jednak nie ma zadnych problemow ze sciaganiem.
Z tego co pamiętam (też eMula nie używal już łohoho ;) ) to nie tylko LowID się liczyło. Też trasa do źródła, ping itp itd. A tych parametrów niestety internet komórkowy nie trzyma za dobrych.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Jo_gurt rozwiazanie dla cierpliwych. Czasem mialam tak, ze plik z jednym zrodlem zasysal sie momentalnie a czasem mial 200 i stal.
Awatar użytkownika
Jakub
Stały użytkownik forum

Post autor: Jakub »

Sundance_kid pisze:erki ja uzywalam eMule. Jednak polecam bardzo cierpliwym bo zrodel duzo a nie chce sie sciagac
Ares pod tym względem dużo lepszy, i jeszcze możesz sobie sprawdzić czy to na pewno to co chcesz ściągać a nie niespodzianka
Mi się jeszcze takie coś nie przytrafiło :cwaniak:
Awatar użytkownika
pimosz
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: pimosz »

wellget
Awatar użytkownika
przemekwas1
Stały użytkownik forum

Post autor: przemekwas1 »

A ja mam pytanie poniewa slyszalem , ze przez ten Download Accelerator Plus szybciej sie sciaga. czy to prawda?
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

przemekwas1 pisze:A ja mam pytanie poniewa slyszalem , ze przez ten Download Accelerator Plus szybciej sie sciaga. czy to prawda?
Akceleratory downloadu zazwyczaj ściągają szybciej niż narzędzia zaimplementowane w przeglądarkach, ale niekoniecznie, a nawet jeśli, to różnica jest niewielka. Ich główna zaleta to po prostu wygoda użytkowania (kolejkowanie, harmonogram etc.)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Blido, przy większych łączach przeglądarka nie wyrabia i lepszy jest programik który robi kilka połączeń. Ja tak mam. Plik z RS premium na przeglądarce do 300KB/s a we FlashGetie ponad 600KB/s.
ODPOWIEDZ