Czym pobierać pliki w iPlusie?
Moderator: Moderatorzy
- ferki
- Początkujący użytkownik forum
Czym pobierać pliki w iPlusie?
Wiem, że już takie pytanie pojawiło się na tym forum, jednak nie bardzo mogę znaleźć na nie odpowiedź. Mianowicie czym najlepiej wyszukiwać i pobierać pliki przy wykorzystaniu iPlusa? Wiem, że taki internet nie jest najlepszy do ściągania dużych plików, ale czasem chciałbym pobrać jakiś katalog, zip lub niewielki film. Czym to najlepiej zrobić? Nie posiadam zewnętrzengo IP (czyli jestem za NATem jak rozumiem). Piszcie o swoich doświadczeniach i spostrzeżeniach.

Damian iPLUS E169 HSDPA
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Czym pobierać pliki w iPlusie?
Ja kiedy miałem BC używałem tego : Download Accelerator Plusferki pisze:Czym to najlepiej zrobić?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
ferki ja powiem tak. Generalnie nie ma znaczenia czego używasz. No chyba, że Ci zrywa połączenie. Wtedy najlepsze będzie coś co ma możliwość wznowienia pobierania pliku po rozłączeniu z internetem. W przeciwnym wypadku użyj tego do czego jesteś najbardziej przyzwyczajony. Tak wynika z moich obserwacji.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Ja polecam Orbit Downloader, na prawdę dużo potrafi, jest stabilny i integruje się z najpopularniejszymi przeglądarkami.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Ja na windzie uzywam FlashGet-a - ale od wydania Firefox 3 juz dość rzadko - akcelerator downloadu wbudowany w tę przeglądarkę sprawuje się całkiem nieźle, mimo że nierozbudowany. Przydatne funkcje FlashGet-a to m.in monitorowanie schowka (program zaczyna ściąganie kiedy w schowku pojawi się link do pliku o zdefiniowanym wcześniej rozszerzeniu). Nieźle też radzi sobie z torrentami. przy predkości "przedlimitowej" ściąga znacznie szybciej niż uTorrent. Niestety integruje się wyłącznie z IE. Do Firefoxa potrzebny jest plugin o nazwie FlashGot, a po przycięciu transferu torrenty praktycznie nawet nie startują.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
ferki ja uzywalam eMule. Jednak polecam bardzo cierpliwym bo zrodel duzo a nie chce sie sciagac 
A ostatnio Download Accelerator Plus do pobierania plikow ze stron.

A ostatnio Download Accelerator Plus do pobierania plikow ze stron.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Bo na standardowym IP z iPlusie masz wewnętrzne IP i przez to LowID przezco "spychają cię" z kolejki. Jesteś 2 a za chwilę 136.Sundance_kid pisze:Jednak polecam bardzo cierpliwym bo zrodel duzo a nie chce sie sciagac
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
ja.michal wiem o tym doskonale
Na stalce tez mam low id ale jednak nie ma zadnych problemow ze sciaganiem.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No ja tego nie używam od dawien dawna. 

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Z tego co pamiętam (też eMula nie używal już łohohoSundance_kid pisze:Na stalce tez mam low id ale jednak nie ma zadnych problemow ze sciaganiem.

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Jo_gurt rozwiazanie dla cierpliwych. Czasem mialam tak, ze plik z jednym zrodlem zasysal sie momentalnie a czasem mial 200 i stal.
- Jakub
- Stały użytkownik forum
Ares pod tym względem dużo lepszy, i jeszcze możesz sobie sprawdzić czy to na pewno to co chcesz ściągać a nie niespodziankaSundance_kid pisze:erki ja uzywalam eMule. Jednak polecam bardzo cierpliwym bo zrodel duzo a nie chce sie sciagac
Mi się jeszcze takie coś nie przytrafiło

- pimosz
- Specjalista bezprzewodowy-junior
- przemekwas1
- Stały użytkownik forum
A ja mam pytanie poniewa slyszalem , ze przez ten Download Accelerator Plus szybciej sie sciaga. czy to prawda?
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Akceleratory downloadu zazwyczaj ściągają szybciej niż narzędzia zaimplementowane w przeglądarkach, ale niekoniecznie, a nawet jeśli, to różnica jest niewielka. Ich główna zaleta to po prostu wygoda użytkowania (kolejkowanie, harmonogram etc.)przemekwas1 pisze:A ja mam pytanie poniewa slyszalem , ze przez ten Download Accelerator Plus szybciej sie sciaga. czy to prawda?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Blido, przy większych łączach przeglądarka nie wyrabia i lepszy jest programik który robi kilka połączeń. Ja tak mam. Plik z RS premium na przeglądarce do 300KB/s a we FlashGetie ponad 600KB/s.