Witam!
Posiadam karte PCMCIA gt max globetrotter option. Od jakiegos tygodnia mam taki problem ze rozłącza mnie często co 15 minut z internetem jak śmigam na 3G natomiast jak dam na edge to połączenie jest stabilne. Taka sytuacja spotyka mnie pierwszy raz wczesniej reinstalka systemu pomagała a tym razem nie pomogła. Z gory dziekuje za odpowiedz:)
Blueconnect problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Blueconnect problem
Przeciążenie sieci, słaby zasięg, słabe zasilanie modemu.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
jacek138 może jeakies prace na nadajniku
Spróbuj tak przemieścic się z kompem i modemem, żeby korzystać z innego nadajnika. Jeżeli będzie ten sam problem to stawiam na zasilanie.

Typowe dla 3G z jednego btsa i obciążonej sieci, edge jest stabilne bo może łapać z kilku btsów.jacek138 pisze:Od jakiegos tygodnia mam taki problem ze rozłącza mnie często co 15 minut z internetem jak śmigam na 3G natomiast jak dam na edge to połączenie jest stabilne
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Nie, no nie mieszajmy ludziom w głowachpaszczak pisze:edge jest stabilne bo może łapać z kilku btsów.

No i akurat takie zachowanie z tym zrywającym 3g oraz stabilnym 2g jest typowe. Ja zawsze tak robię, że jak mam słaby, rwący zasięg 3g na obrzeżu miasta to wymuszam 2g i mam stabilne połączenie.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)