Alcatel OT-S319 i problem z Simlockiem

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Khan34
Początkujący użytkownik forum

Alcatel OT-S319 i problem z Simlockiem

Post autor: Khan34 »

Witam.
Mam taki problem czy ktoś się spotkał z takim problemem że po włożeniu do telefonu karty jakiejkolwiek pisało coś podobnego (SIM card locked! Please contact operator! Reset key?)? Dostałem ten telefon z zagranicy i kolega zabardzo się nim pobawił wpisując network key i mi go całkowicie zablokował. Jest szansa na uratowanie tego telefonu? w dodatku żeby nie miał simlocka?

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Alcatel OT-S319 i problem z Simlockiem

Post autor: Sundance_kid »

Khan34 bawił sie z Twoją kartą czy ze swoją? Bo sim card locked wiadomo o co chodzi :hyhy:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Khan34, czyli co kolega założył Ci simlock :zdziwko:
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Khan34

Może źle napisałem temat ale wpisując Network Key (kod sieci) zablokował telelefon na amen teraz tel pisze że sim card locked i prosi o kod resetujący? spotkał się ktoś z czymś takim?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Khan34 odpowiedz na moje powyższe pytanie. Bo jeżeli próbował na Twojej karcie to mógł ją zablokowac i jeżeli nie masz już szans wpisania PUKu to przekichane.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Rozumiem. Ja bym się zgłosił do serwisu GSM. Oni będą wiedzieć co zrobić. Chyba, że znajdzie się ktoś to będzie wiedział co zrobić.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Sundance_kid pisze:jeżeli nie masz już szans wpisania PUKu to przekichane.
Jeśli to karta od naszego operatora i jest zarejestrowana to można ją odblokować w salonie/sklepie operatora. Nie wiem czy w punkcie się da. Ponadto kod PUK powinien być razem z kartą.
Khan34

Jaco pisze:
Sundance_kid pisze:jeżeli nie masz już szans wpisania PUKu to przekichane.
Jeśli to karta od naszego operatora i jest zarejestrowana to można ją odblokować w salonie/sklepie operatora. Nie wiem czy w punkcie się da. Ponadto kod PUK powinien być razem z kartą.
To nie karta jest zablokowana tylko telefon. Po włożeniu polskiej zagranicznej czy jakiejkolwiek karty pisze sim card locked! reset key?, tak jakby port karty sim w telefonie został zablokowany.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Khan34 pisze:To nie karta jest zablokowana tylko telefon
No to zostaje ci serwis i ponowne wgranie oprogramowania.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Khan34 pisze:Dostałem ten telefon z zagranicy i kolega zabardzo się nim pobawił wpisując network key i mi go całkowicie zablokował.
Zrobiłęm cos podobnego OT-311 zablokowałem go na jedną karte sim, tą która była w telefonie podczas zabawy. Od tamtej pory nie przyjmował żadnej innej karty sim o idei (na tą sieć miał fabrycznego simlocka) Nawet się ucieszyłem, że w razie kradzierzy marny z niego porzytek będzie... teraz leży gdzieś w szufladzie. Być może w komisie sobie z tym poradzą.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Khan34

krystianb pisze:Zrobiłęm cos podobnego OT-311 zablokowałem go na jedną karte sim, tą która była w telefonie podczas zabawy. Od tamtej pory nie przyjmował żadnej innej karty sim o idei (na tą sieć miał fabrycznego simlocka) Nawet się ucieszyłem, że w razie kradzierzy marny z niego porzytek będzie... teraz leży gdzieś w szufladzie. Być może w komisie sobie z tym poradzą.
lol komisy w cały krakowie nie potrafiły z niego nawet zdjąć simlocka. Dopiero mi to serwis zrobił, a teraz czeka mnie znowu wycieczka tam. No ale nic jak się ma takich znajomych to same problemy :(

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-02-03, 13:51 ]
Usunięcie zbędnego autocytatu. Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2009-02-03, 13:50 przez Khan34, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Jeżeli to jest założona blokada na tylko jedną kartę SIM to z tego co pamiętam to trzeba wpisać hasło podczas jej zakładania. Więc ten kto zakładał taką blokadę powinien wiedzieć jakie to hasło.
RaTaJ_87

Post autor: RaTaJ_87 »

Chodzi o jeden z tych kodów

przywraca ustawienia fabryczne: ###847#
zablokowanie telefonu na 1 karte SIM: ###765*02#
co z jaką kategorią sieci (własne): ###765*05#
odblokowanie sieci: ###765*07#
wymazanie sieci: ###765*08#
deaktywacja sieci: ###765*78#
ODPOWIEDZ