Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.
Witam.
Mam taki problem czy ktoś się spotkał z takim problemem że po włożeniu do telefonu karty jakiejkolwiek pisało coś podobnego (SIM card locked! Please contact operator! Reset key?)? Dostałem ten telefon z zagranicy i kolega zabardzo się nim pobawił wpisując network key i mi go całkowicie zablokował. Jest szansa na uratowanie tego telefonu? w dodatku żeby nie miał simlocka?
Może źle napisałem temat ale wpisując Network Key (kod sieci) zablokował telelefon na amen teraz tel pisze że sim card locked i prosi o kod resetujący? spotkał się ktoś z czymś takim?
Khan34 odpowiedz na moje powyższe pytanie. Bo jeżeli próbował na Twojej karcie to mógł ją zablokowac i jeżeli nie masz już szans wpisania PUKu to przekichane.
Sundance_kid pisze:jeżeli nie masz już szans wpisania PUKu to przekichane.
Jeśli to karta od naszego operatora i jest zarejestrowana to można ją odblokować w salonie/sklepie operatora. Nie wiem czy w punkcie się da. Ponadto kod PUK powinien być razem z kartą.
Sundance_kid pisze:jeżeli nie masz już szans wpisania PUKu to przekichane.
Jeśli to karta od naszego operatora i jest zarejestrowana to można ją odblokować w salonie/sklepie operatora. Nie wiem czy w punkcie się da. Ponadto kod PUK powinien być razem z kartą.
To nie karta jest zablokowana tylko telefon. Po włożeniu polskiej zagranicznej czy jakiejkolwiek karty pisze sim card locked! reset key?, tak jakby port karty sim w telefonie został zablokowany.
Khan34 pisze:Dostałem ten telefon z zagranicy i kolega zabardzo się nim pobawił wpisując network key i mi go całkowicie zablokował.
Zrobiłęm cos podobnego OT-311 zablokowałem go na jedną karte sim, tą która była w telefonie podczas zabawy. Od tamtej pory nie przyjmował żadnej innej karty sim o idei (na tą sieć miał fabrycznego simlocka) Nawet się ucieszyłem, że w razie kradzierzy marny z niego porzytek będzie... teraz leży gdzieś w szufladzie. Być może w komisie sobie z tym poradzą.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
krystianb pisze:Zrobiłęm cos podobnego OT-311 zablokowałem go na jedną karte sim, tą która była w telefonie podczas zabawy. Od tamtej pory nie przyjmował żadnej innej karty sim o idei (na tą sieć miał fabrycznego simlocka) Nawet się ucieszyłem, że w razie kradzierzy marny z niego porzytek będzie... teraz leży gdzieś w szufladzie. Być może w komisie sobie z tym poradzą.
lol komisy w cały krakowie nie potrafiły z niego nawet zdjąć simlocka. Dopiero mi to serwis zrobił, a teraz czeka mnie znowu wycieczka tam. No ale nic jak się ma takich znajomych to same problemy
Jeżeli to jest założona blokada na tylko jedną kartę SIM to z tego co pamiętam to trzeba wpisać hasło podczas jej zakładania. Więc ten kto zakładał taką blokadę powinien wiedzieć jakie to hasło.