W związku z tym że od niedawna korzystam z usługi orange free, mam już pewien problem... mianowicie z zawieszaniem internetu przez aplikacje "orange free". Czytałem trochę na różnych forach i też niektórym się dzieją takie rzeczy...
Wiem że można wybrać połączenie z poziomu windowsa ale nie wiem czy nie pobierze mi kasy poaz abo, gdyż w aplikacji orange free trzeba podać kod pin, który przy połączeniu przez windowsa nie jest wymagany...
Czy moge wybierać połączenie innym programem? Jak tak to jakim?
sterios nie naliczy. Jak skonfigurujesz dobrze (a to trudne nie jest) połączenia dialup to też nie naliczy. Jedyny problem z pinem, trzebe go wyłączyć.
1)A jeśli bym włożył kartę do telefonu to mógłbym chyba zdjąć PIN-a?
2)albo w zainstalowanej aplikacji Orange Free wpisać PIN i łączyć się za pomocą Top_NetInfo?(można tak?)
A jeśli chodzi o konfiguracje w Top_NetInfo mógł by ktoś zapodać linka lub opisać
Oczywiście na Orange Free
Będę wdzięczny za pomoc
<podpis niezgodny z regulaminem - wycięty przez administratora>
sterios pisze:A jeśli bym włożył kartę do telefonu to mógłbym chyba zdjąć PIN-a?
No właśnie w Orange tak nie można. Trzeba iść do salonu, poprosić o zdjęcie żądania PIN'u. Bo to może obniżyć bezpieczeństwo Twojej karty w przypadku zagubienia itp. Tak sobie Orange dba o klientów
sterios pisze:albo w zainstalowanej aplikacji Orange Free wpisać PIN i łączyć się za pomocą Top_NetInfo?(można tak?)
W TNI możesz wpisać PIN
sterios pisze:A jeśli chodzi o konfiguracje w Top_NetInfo mógł by ktoś zapodać linka lub opisać
Odpal program. Menu Informacje -> Pomoc i tam wszystko będzie
YaHooo pisze:W Orange trzeba iść do salonu i oni mogą Ci go wyłączyć.
I z tego co wiem to jedyny sposób na zdjęcie PIN-u z karty w sieci Orange (tak wiem, idiotyczne)
sterios pisze:Czyli PIN-a nie trzeba w ogóle usuwać?
Ja bym jednak radził usunąć, bo wtedy można ustawic połączenie dial-up, które jest najwygodniejszą formą ustanawiania połączenia z internetem. Zwłaszcza kiedy wrzuci się je do autostartu Windows.