Linux przez " "Jo_gurt pisze: Zdziwiłbyś się

Moderator: Moderatorzy
Linux przez " "Jo_gurt pisze: Zdziwiłbyś się
Też zgoda. A i tak przeciętny 12-latek zasysający PSa spokojnie mógłby użyć darmowych zamienników, bo używa go do dorabiania napisów do fotek z komórki, żeby wrzucić na n-k.regedit pisze:Może padnie jeszcze pytanie: A Photoshopa też sobie kupisz za 3000zł? Nie. Bo mnie nie stać to sobie nie kupię.
Dojdzie do tego że z komputerami + system, będzie jak z samochodami.Jo_gurt pisze:przeciętny człowiek myśli w ten sposób: "Po co wydawać 20, 30, 300zł jeśli mogę mieć za darmo i do tego nie ruszać się z domu
Po to wymyślono outsourcing, lecz o ile mi wiadomo, mogą z niego korzystać jedynie firmy.paszczak pisze: Nowy komputer starzeje się średnio 3 lata, więc kupiony z nim system też mamy 3 lata, potem go sprzedajemy albo coś. Podziel te 300 zł na 1095 dni (3 lata) to wyjdzie 27groszy na jeden dzień. Tyle kosztuje minuta rozmowy via gsm.
A) Przyzwyczajenieartureal pisze:Co do windowsowego Office'a, to naprawdę dziwię się, dlaczego ludziska z niego jeszcze korzystają, płacąc niemałe pieniądze, podczas gdy Open Office ma identyczne możliwości za darmo, a przy tym jest niebrzydki i znacznie częściej aktualizowany.
Z tym niema problemu. Ja mam ustawione w OO, żeby zapisywał jako doc.marens pisze:B) Format plików
Ja też. Co nie zmienia faktu, że jak akurat nie ma kasy na grę to jej zwyczajnie nie kupuję.artureal pisze:Jeżeli o mnie chodzi, to korzystam wyłącznie z freeware'u lub open source, za wyjątkiem oryginalnego Windowsa XP, bo lubię sobie niestety pograć.
Bo:artureal pisze:Co do windowsowego Office'a, to naprawdę dziwię się, dlaczego ludziska z niego jeszcze korzystają, płacąc niemałe pieniądze, podczas gdy Open Office ma identyczne możliwości za darmo, a przy tym jest niebrzydki i znacznie częściej aktualizowany.
W wersjach 2.x różnie było z tą kompatybilnością .doc'ów. Najlepiej ciągle prezentowały się w OOo a nie w MS Officeja.michal pisze:Z tym niema problemu. Ja mam ustawione w OO, żeby zapisywał jako doc.
Odpowiedźartureal pisze:dlaczego ludziska z niego jeszcze korzystają, płacąc niemałe pieniądze, podczas gdy Open Office ma identyczne możliwości za darmo
Od siebie dodam że Microsoft widocznie ma lepszy i skuteczniejszy marketing.ja.michal pisze:wiadomo, że jak jest coś free to nie jest tak dopracowane zazwyczaj jak to płatne
Czasem tak bywa, ale nie zawsze. Czasem pasjonaci piszą coś free i też jest dobreja.michal pisze:wiadomo, że jak jest coś free to nie jest tak dopracowane zazwyczaj jak to płatne. Inna motywacja twórcy.![]()
Jeżeli sie nie potrzebuje to na gwizdek używac PS? Istnieją darmowe odpowiedniki ale nie ma to jak Photoshop.regedit pisze:A Photoshopa też sobie kupisz za 3000zł? Nie. Bo mnie nie stać to sobie nie kupię.
Dokładnie. Aczkolwiek ta cena za system moim zdaniem jest trochę za wysoka ale nie kupuje się tego raz na dwa miesiące.Jo_gurt pisze:Ale i tak przeciętny człowiek myśli w ten sposób: "Po co wydawać 20, 30, 300zł