Ani Cyfrowy Polsat ani tym bardziej TNK Ci nie pomoże ... w takim wypadku tylko PLAZMA ... Dorzuć te 300 stówki do TV i będziesz mieć już jakiegoś fajnego Panasa 37 Cali HD Ready, w innym wypadku to radzę zainwestować w jakieś opcje HD ... Najtaniej wyjdzie chyba n , może C+ ... Jeżeli nie Wierzysz pooglądaj Sobie Cyfrowy Polsat u jakiegoś znajomego na jego super Bravii Sonego oczywiście LCD , a potem zapraszam do mnie na piwko ... będziesz miał szanse porównać ... i Poczujesz jak to wygląda na prawdę ... Grafomańskich tekstów kolegów radzę nie słuchać , tego nie da się czytać :gaga pisze:Jeszcze mi podpowiedzcie jaki kupić dekoder (do 300 zł) aby na jednym chodził polsat cyfrowy i telewizja na kartę. Czy po zakupie takiego dekodera musiał bym go uaktualniać (nowe softy) co jakiś czas.
Plazma jest dobra do dużych TV. Za dużą plamkę pixela ma. LCD jest o wiele dokładniejszy.
plazma daje lepszą jakość.
Przy dużych bardzo rozmiarach.
Dokładnie, im większy tv tym z większej odległości należy go oglądać. Plazma jak dla mnie ma za duże odstępy pomiędzy pikselami. Jak w kineskopie czasemDlatego jak dla mnie plazma to cofanie się w czasie

Plazma nie ma kątów widzeniaZgadzam się. Poza tym jak porównywałem w sklepie obrazy plazmy oraz LCD to plazma miała jakiś dziwnie mały kąt widzenia w poziomie.

Panowie skąd wy te teksty bierzecie ??Bo plazma ogólnie mało popularna jest moim zdaniem. Kąt widzenia mały bo plazma tak a po drugie daleko siedzisz od takiego 50-60' i siłą rzeczy mniejszy kont wychodzi.

Nie jestem od zachwalania Plazmy , ale powiem tak - Jak szybko kupiłem za swoje 1,5 tyś LCD - tak szybko poszedł na allegro i kupiłem Plazme Panasa ... Tym bardziej iż kolega chce to podłączyć tylko i wyłącznie pod sygnał SD , tak więc poza oczywiście CRT , Plazma poradzi sobie z tym sygnałem zdecydowanie lepiej niż jaki klowiek LCD który mając nawet współczynnik kontrastu iście astronomiczny nie wyświetli koloru czarnego

Pozdrawiam i spokojnej nocki życzę...
A odnosnie sporu za Plazma i Przeciw LCD radze poskakac po google i ewentualnie malo smialo Moge poleciec -- hdtvpolska.com
[ Dodano: 2009-02-04, 03:19 ]
A teraz Pare Newsów

Kąt widzenia
Dlaczego ma to znaczenie?
Jeżeli sprowadzasz sobie duży, efektowny telewizor możesz otrzymać także efekt uboczny: mnóstwo przyjaciół! To niesamowite, jak popularni stają się nagle posiadacze dużych telewizorów – zwłaszcza wtedy, kiedy rozpoczyna się ważny mecz! Ostatnią rzeczą jakiej pragniesz jest świadomość poważnego spadku jakości obrazu dla tych, którzy podczas tych wspólnych okazji do oglądania zostali zmuszeniu do zajęcia miejsca gdzieś z boku – tylko dlatego, że twój telewizor nie potrafi zachować nieskazitelności obrazu oglądanego pod dużym kątem.
Mit
Telewizory o płaskich ekranach mają mały kąt widzenia, co oznacza, że obraz traci wiele ze swej jakości jeżeli widz nie ogląda go z punktu położonego centralnie przed ekranem.
Fakt
Obraz na telewizorach plazmowych może być oglądany pod bardzo dużym kątem bez widocznej utraty koloru lub kontrastu, dzięki faktowi, że telewizory te emitują światło wprost z każdej komórki wchodzącej w skład ekranu.
Punkty na ekranach LCD jedynie zatrzymują światło pochodzące z pojedynczego miejsca położonego za ekranem, dlatego ekrany LCD powodują utratę kontrastu i koloru jeżeli są oglądane pod kątem większym niż 45 stopni.
Plazma – zapewnia wysoki kontrast pod każdym kątem
LCD – traci odpowiedni kontrast przy kącie większym niż 45°
Przykład
Jest dzień finałów mistrzostw piłkarskich i wszyscy których znasz przyszli do Ciebie by oglądać mecz na Twoim dużym telewizorze z płaskim ekranem. Jeżeli ten telewizor wykorzystuje technologię plazmową wszyscy zebrani będą mogli cieszyć się wyświetlanym obrazem bez względu na to gdzie usiądą. Jeżeli Twój telewizor wykorzystuje technologię LCD, nawet jeżeli wszyscy usiądą pod kątem nie większym niż 45 stopni istnieje niebezpieczeństwo, że oglądany przez nich obraz będzie stosunkowo słabej jakości, a to może doprowadzić do walk o najlepsze miejsce do siedzenia.
Czas reakcji
Dlaczego ma to znaczenie?
Czas reakcji ekranu jest miarą tego jak szybko piksele potrafią ukończyć jeden pełny "cykl" wyświetlania, tak że mogą brać udział w kolejnej klatce odtwarzanych obrazów.
Ekrany z długim czasem reakcji mogą mieć problem z dostatecznie szybkim odświeżaniem każdego elementu obrazu dla wyświetlania szybkiego ruchu, w efekcie poruszające się obiekty są rozmazane i przybrudzone.
Mit
Telewizory z płaskim ekranem mają problem z utrzymaniem właściwej wierności podczas wyświetlania szybko poruszających się obiektów.
Fakt
Telewizory plazmowe mogą wyświetlać poruszające się obiekty bez utraty wyrazistości lub szczegółowości. Technologia plazmowa potrzebuje jedynie pojedynczego impulsu na piksel by tworzyć obrazy, dlatego w jej przypadku czas reakcji jest niemal natychmiastowy.
Technologia LCD wymaga aby piksel w ramach przejścia pojedynczego cyklu reakcji przeszedł ze stanu aktywności do stanu nieaktywności i z powrotem. Czas reakcji ekranów LCD może mierzyć od 4 milisekund do 25 milisekund. Nawet szybsze ekrany LCD mogą wyświetlać obrazy z pewnym stopniem rozmycia ruchu.
Plazma
LCD
Przykład
Trudne byłoby na ekranie LCD zobaczenie piłeczki tenisowej uderzającej w kort po zaserwowaniu. Czas reakcji nie byłby dostatecznie krótki by wyświetlić trajektorię lotu piłeczki. Na ekranie plazmowym możesz cieszyć się każdym momentem szybkiej akcji podczas transmisji sportowych i projekcji filmu.

Cytaty pochodzą z pierwszej lepszej wygooglowanie stronki tj. : http://plazma-lcd-fakty.pl/
Raz jeszcze polecam w celu dokształcenia się lekturę hdtvpolska.com w szczególności dział PLAZMA
I jeszcze Jedno dorzuc 300 stowki do tv a bedziesz mial http://www.ceneo.pl/;0151454600-10.htm#productOpinions ... Ja swoje 37 ogladam z 1,5 - 2 m i jeszcze mysle ze to za malo hehe