Dotychczas byłem nieszczęśliwym posiadaczem internetu z Ery (500 mb limitu

Dużo wolnego czasu spędzam w grze Lineage II. Instaluję internet z Play i włączam grę. Jest! Wkońcu bez opóźnień (jak w przypadku Ery). No to gramy. Gramy kilka minut i... Gra staje. Włączam jeszcze raz. Po kilku minutach gra znowu staje. No i teraz wyniki moich obserwacji.
1) Gra staje w momencie gdy wskaźnik wysyłanych / odbieranych danych dochodzi do 0.00kb/s (internet w tym czasie się nie rozłącza, strony działają normalnie).
2) W momencie gdy gra się staje mam włączony "stan sieci" z opcji "centrum sieci i udostępniania". Więc kiedy gra staje linijka "Błędy: Odebrano" wzrasta o kilka numerków.
3) Gdy mam uruchomione dwa konta jednocześnie i transfer spada do 0.00 (jak mniemam nazywa się to Proces Bezczynności) to tylko jedno konto staje. Drugie działa normalnie ale tylko na kilka minut.
4) Mimo, że gra się zacięła to postać dalej jest online. Jeżeli np napisze coś na czacie w momencie kiedy gra się już zacięła to postać wypowiada napisane słowa, lub porusza się ( stwierdziłem to na podstawie obserwacji z drugiego konta zaciętej postaci).
5) Kiedy jestem np w mieście gdzie jest dużo ludzi (w grze ofc) To gra staje bardzo szybko. Kiedy siedziałem 120 minut w więzieniu gdzie nie ma praktycznie ludzi to przesiedziałem 2 godziny bez żadnego zacięcia się gry.
No i to moje obserwacje. Jeśli ktoś miał podobne problemy lub ma jakieś koncepcje na to proszę o wypowiedzenie się. Pozdrawiam.
EDIT 1: 6) Wczoraj wieczorem włączyłem pingowanie non stop strony wp.pl i miało to na celu zrobienie "Sztucznego tłoku" aby transfer nie zszedł do 0.00kb/s. Podczas pingowania w dalszym ciągu występuje problem.