GPRS na laptopie?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
GPRS na laptopie?
Hello, jestem tu nowy i nie wiem czy juz poruszaliscie ten temat, wiem jednak z doswiadczenia ze zazwyczaj takie odpowiedzi sa na problemy ze juz bylo wiec ja takim odpowiedziom szczerze dziekuje
Chodzi mi o podlaczenie internetu z komorki na karte, przy okazji pytanie czy ktos z czegos takiego korzysta i jak to dziala oraz z jakiej sieci
Powiedzmy ze na poczatek chcialbym to skonfigurowac na sprzecie ktory posiadam czyli telefon n95 8gb karta heyah i laptop ntt corrino z win XP
kto pomoze?
Chodzi mi o podlaczenie internetu z komorki na karte, przy okazji pytanie czy ktos z czegos takiego korzysta i jak to dziala oraz z jakiej sieci
Powiedzmy ze na poczatek chcialbym to skonfigurowac na sprzecie ktory posiadam czyli telefon n95 8gb karta heyah i laptop ntt corrino z win XP
kto pomoze?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: GPRS na laptopie?
Racja. Nurkujesz dothorland pisze:wiem jednak z doswiadczenia ze zazwyczaj takie odpowiedzi sa na problemy ze juz bylo wiec ja takim odpowiedziom szczerze dziekuje

I jeszcze spamujesz.

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Słowo kluczowe to dialup.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
1. Jeśli masz takie doświadczenia to widać nie bardzo lubisz się wysilić.thorland pisze:wiem jednak z doswiadczenia ze zazwyczaj takie odpowiedzi sa na problemy ze juz bylo wiec ja takim odpowiedziom szczerze dziekuje
2. A po co mamy pisać 2675 raz? Było.
-
no tak łatwiej napisac bylo niz pomoc w konkretnym przypadku... gdyby jednak znalazl sie ktos skłonny pomoc bede bardzo wdzieczny
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
thorland, widzę, że do FAQ nie zajrzałeś.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211
Dokładnie to o co pytasz. Nawet temat podobny.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211
Dokładnie to o co pytasz. Nawet temat podobny.
-
oo dziekuje bardzo, to jest pomoc, teraz przetestuje to co tam jest napisane i w razie problemow napisze znow, poki co dziekuje i pozdrawiam
- Cz3ski
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Zainstaluj sobie Nokia PC Suite i tam powinno być połączenie z internetem i dlaczgo GPRS chcesz tylko? Spokojnie możesz używać EDGE, ja miałem tak: Podłączyłem SonyEricssona W810i zainstalowałem oprogramowanie SE PC Suite, dalej połączenie internetowe utwrzyłem w PC Suite podałem tam nazwę heyah.pl i koniec net hula aż miło na EDGE
[ Dodano: 2009-03-12, 12:56 ]
NOKIA PC SUITE PL
Sciągnij tego PC Suite, zainstaluj i w prawym górnym rogu jest ikonka połącz z internetem! Dalej już sobie skonfigurujesz.
Mam nadzieje że pomogłem.
NOKIA PC SUITE PL
Sciągnij tego PC Suite, zainstaluj i w prawym górnym rogu jest ikonka połącz z internetem! Dalej już sobie skonfigurujesz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To jest totalne lenistwo.thorland pisze:oo dziekuje bardzo, to jest pomoc,

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Ja to robię i bez tego zbędnego oprogramowaniaCz3ski pisze:Sciągnij tego PC Suite, zainstaluj i w prawym górnym rogu jest ikonka połącz z internetem! Dalej już sobie skonfigurujesz.

A co to za wymuszanie punktów POMÓGŁCz3ski pisze:Mam nadzieje że pomogłem.

-
W sumie masz racje, EDGE jest szybsze, poza nokia n95 8GB mam jeszcze nokie 6500 slide, wyczytalem ze w tym modelu jest EDGE klasa 31 czy to jest szybsze niz klasa 10 ?Cz3ski pisze:Zainstaluj sobie Nokia PC Suite i tam powinno być połączenie z internetem i dlaczgo GPRS chcesz tylko? Spokojnie możesz używać EDGE, ja miałem tak: Podłączyłem SonyEricssona W810i zainstalowałem oprogramowanie SE PC Suite, dalej połączenie internetowe utwrzyłem w PC Suite podałem tam nazwę heyah.pl i koniec net hula aż miło na EDGE
NOKIA PC SUITE PL
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nie,operatorzy wspierają tylko kl.10.thorland pisze:wyczytalem ze w tym modelu jest EDGE klasa 31 czy to jest szybsze niz klasa 10 ?
- Cz3ski
Nokia N95 ma jeszcze HSDPA! czyli można osiągnać prędkość albo do 3.6MB/s albo do 7.2MB/s ale na to nie licz! Ale HSDPA jest o wiele szybsze niż EDGE
Zrób tak jak podałem Ci w opisie i zobaczysz co z tego wyjdzie. Jeżeli kicha będziemy myśleć co dalej wtedy ewentualnie zrób tak jak na filmiku który stworzył ja.michal tylko pamietaj że musisz najpierw zainstalować nokię żeby był widoczny modem!
Dial UP
Zrób tak jak podałem Ci w opisie i zobaczysz co z tego wyjdzie. Jeżeli kicha będziemy myśleć co dalej wtedy ewentualnie zrób tak jak na filmiku który stworzył ja.michal tylko pamietaj że musisz najpierw zainstalować nokię żeby był widoczny modem!
Dial UP
-
Podepnę się tu, czy SE W910i ma EDGE ?, kiedy go podłączam pod kabel, i łączę się z netem programem od Sony ericssona to wyświetla mi się nazwa PLUS GPRS, wiadomo że telefon ten ma 3G, ale z tym edgem to nie wiem ?
- Cz3ski
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Gdzie się to wyświetla? Może to tylko nazwa profilu?MAREKMAREK pisze:wyświetla mi się nazwa PLUS GPRS
-
smiga, dzieki za pomoc
- Cz3ski
Napisz w jaki sposób udało Ci się uzyskać połączenie? żeby inni mogli podejrzeć a przyszłość.