Ja nawet i 10 PLN dam ale nie 50 czy 70tomian pisze:Jest, płatne.
Ale możemy złóżyć się w 100osób po 5zyla na klucz usb do dc unlockera i unlockujemy modemy
Od 10lutego, serwer nie pobiera kredytów za unlock e160.
http://www.dc-unlocker.com/news

Moderator: Moderatorzy
Ja nawet i 10 PLN dam ale nie 50 czy 70tomian pisze:Jest, płatne.
Ale możemy złóżyć się w 100osób po 5zyla na klucz usb do dc unlockera i unlockujemy modemy
http://www.dc-unlocker.com/news
Kod: Zaznacz cały
Ale możemy złożyć się w 100osób po 5zyla na klucz usb do dc unlockera i unlockujemy modemy :D
Export pliku EFS to nie grzebanie w sofcie.pawelf pisze:Jeśli chce Ci się bawić w grzebanie w sofcie modemu
Czekanie?pawelf pisze:i czekanie aż uda się jakimś trafem odblokować
Trzeba byłoby dobrze się postarać żeby "uszkodzić" modem - jedyna okazja natrafia się przy wpisywaniu kodu odblokowującego, ale trzeba byłoby wpisać niewłaściwy kod 10 razy. I nie uszkodziłoby się modemu, ale tylko uniemożliwiłoby jego samodzielne odblokowanie (modem przestałby przyjmować kolejne kody)pawelf pisze:przy okazji nie uszkodzić modemu
Sposób przeze mnie zaprezentowany był dla mnie sprawnym odblokowaniem i dobrą zabawąpawelf pisze:sprawne odblokowanie bez niepotrzebnego stresu
Może próby odblokowania zostały już wykorzystane wcześniej. Można to sprawdzić za pomocą komendy AT ale jej nie pamiętam. Można spróbować ręcznie wysłać komendę AT z kodem do modemu. Nie wiem jak działa ten program, który został użyty ale o ile jest możliwość zmiany w nim portu com to należy spróbować zmienić.Samayel pisze:kod nie pasował (próbowałem dwa razy). Jakieś sugestie?
Co w tym wypadku należy rozumieć przez "salon Play"?corleone878787 pisze:Odnośnie simloka z e160... (z play)
Poszedłem do salonu play i powiedziałem od razu (żeby się nie wykręcali od swoich obowiązków), że pod *500 powiedzieli że w każdym salonie zdejmą simloka
Tak mój był z tej promocji za 129. Też to czytałem gdzieś jak ktoś napisał, ale... tak jest jak napisałem. Trzeba walczyć o swoje, a nie rezygnować jak w salonie powiedzą że nie wiedzą nic o tym bo tak naprawdę nie chce im się tego robić.krystianb pisze:Ktoś gdzieś pisał, że nie dotyczy to modemów. Twoj był z promocji za 129 czy z umowy?
Tak są jeszcze inne salony play oprócz germanosów. W Radomiu mamy 5 salonów play w tym tylko 1 germanosChris-Kr pisze:Co w tym wypadku należy rozumieć przez "salon Play"?
Czy chodzi o sklepy Germanosa, czy są jeszcze jakieś inne salony Playa?
Niestety nie ma tak prosto, raz sie huawei popisał i takie ułatwienie zrobił, na 99% jest zaszyfrowany, no ewentualnie może być rozrzucony po całym sofcie w kawałkach.ryger pisze: Macie wyciągnięty soft i kod odblokowujący - może komuś się uda rozgryść gdzie to siedzi. Pozdrawiam
Gdyby ktoś jeszcze miał zamiar usuwać simlocka przez KK i byłby tak dobry jak ryger wstawiając soft i kod to może porównując miejsca porozrzucanych kodów wspólnie coś byśmy zdziałali.Tu jest moj wyciagniety soft qmat'em z E160 przed sciagnięciem SIM-LOCK'a: http://www.mm.pl/~interfejsik/pliki/e160.bin . Kod odblokowujący to: 66820157 podany przez serwis KulanKendi, który ściągnął SIM-LOCK'a
Gdyby ktoś chciał się bawić w szpiega to: http://www.hhdsoftware.com/Downloads/us ... r-pro.htmladamos22 pisze:Gdyby ktoś jeszcze miał zamiar usuwać simlocka przez KK i byłby tak dobry jak ryger wstawiając soft i kod to może porównując miejsca porozrzucanych kodów wspólnie coś byśmy zdziałali.
Zapewne dziobak99 mówi o e220.Można więcej szczegółów?
Bo w sumie ten program odblokowujący robi to samofeniu pisze:Pomogło dopiero wysłanie bezpośrednio komendy AT^cardlock="xxxxxxx" gdzie X-kod odblokowujący z poziomu top_netinfo.
Niby tak, ale naciskajac |||Usun SL ||| w programie, przechodząc przez tamte 2 etapy i pytania to nie poszło, dopiero puszczenie AT załatwiło temat. Niby to samo, a jednak nie to samoYaHooo pisze:Bo w sumie ten program odblokowujący robi to samo
Widać najlepiej załatwiać sprawę samymi komendamifeniu pisze:Niby to samo, a jednak nie to samo
Niestety nie znam aż tak tematu simlocków, aby coś Ci podpowiedzieć.feniu pisze:Jednak ten error Data Card jest zastanawiający, może to był jakiś lock na określoną kartę, a nie na sieć.