[ Dodano: 2009-03-15, 21:36 ]
Znalazłem w na płycie "Komputer świat" cFosSpeed. Co o tym sądzicie? Warto instalować?
Moderator: Moderatorzy
Wszystko jest w naszymbalbina1 pisze:Czy są jakieś wskaźniki prędkości łącza pokazujące prędkości np. w rogu monitora , czy na pasku, które mogę zainstalować ?
Ja tam bym nie instalował tego. Ale jak chcesz zobaczyć co to jest to możnabalbina1 pisze:Znalazłem w na płycie Komputer swiat cFosSpeed. Co o tym sądzicie? Warto instalować?
Ja bym nie polecał. Kiedyś się nabrałem na tą mrzonkę (miałem nadzieję że BC będzie lepiej działał po limicie). To nie tylko nie przyspiesza połączenia ale wręcz spowalnia lub w ogóle uniemożliwia korzystanie z internetu. Po instalacji P2P przestało mi działać, strony ledwo co się wczytywały i wciąż przerywało sesje. Trzeba było wielokrotnie odświeżać nawet często odwiedzane strony. Co gorsza po deinstalacji za Chiny nie mogłem doprowadzić wszystkiego do ładu i nie obyło się bez reinstalacji Windowsa.balbina1 pisze:Znalazłem w na płycie "Komputer świat" cFosSpeed. Co o tym sądzicie? Warto instalować?
Już po ptokach- zainstalowałem toto.Blido pisze:Ja bym nie polecał. Kiedyś się nabrałem na tą mrzonkę
Nie chcę przyśpieszać tylko widzieć jaką mam prędkość w danej chwiliBlido pisze:To nie tylko nie przyspiesza połączenia
Przynajmniej nauczę się czegoś nowegoBlido pisze:i nie obyło się bez reinstalacji
Jak chcesz widzieć jaka jest dana w tej chwili prędkość i użycie łącza to wystarczybalbina1 pisze:A jak jest z netmeterem? Może to mi wystarczy?
No jeśli zakłada się, że to program do przyspieszania połączenia to faktycznie mrzonkaBlido pisze:Kiedyś się nabrałem na tą mrzonkę (miałem nadzieję że BC będzie lepiej działał po limicie). To nie tylko nie przyspiesza połączenia ale wręcz spowalnia lub w ogóle uniemożliwia korzystanie z internetu.
Zapytaj twórców programuJo_gurt pisze:Skąd w ogóle taki dość dziwny pomysł, że będzie przyspieszał łącze po limicie?
Ja wiem co ten soft robiBlido pisze:Zapytaj twórców programu
Nie ma za cobalbina1 pisze:Dzięki za rady!
Z tego co się orientuję to on tylko odpowiednio kolejkuje pakiety. Więc prędkości nie zmieniaJo_gurt pisze:Ja wiem co ten soft robi
I moim zdaniembalbina1 pisze:Jednak zamieniłem na NetMeter.