wojteks pisze:Co dobre w krótkofalarstwie to nie zawsze jest dobre i łatwe do zrobienia w mikrofalach.
Hehe jeśli myślisz, że krótkofalarstwo kończy się na częstotliwości 440 MHz ???? ,to się grubo mylisz
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Ustawowo kończy się przy 250 GHz. to tak na marginesie
Można byłoby się pokusić o zrobienie takiego splitera.
Jak się troszkę ociepli , to zrobię konserwację moich anten i pobawię się w łączenie ,dzielenie anten

a wyniki moich "badań" na forum zamieszczę
A korzystając z okazji to pochwale się co mi się udało osiągnąć

z Playem.
Otóż do najbliższego BTS'a mam jakieś 12KM w linii prostej, antena z bestpartnera 15dB, 5m kabla tri-set 240. modem e160. Sęk w tym ,że BTS'a nie widze bo mi zasłania górka, poniżej zdjęcia anteny i to co ona "widzi" ( położenie BTS'a zaznaczyłem na czerwono, który jest położony jest niżej niż ja mieszkam) . Top netinfo pokazuje Moc sygnału : -93dBm , 10dBi , 4%
modem loguje się, internet działa stabilnie(jak na te warunki) , za dnia ściąganie w granicach 60KB/S, a co do błędów transmisji ,to w zależności od pory dnia raz jest ich więcej raz mniej. W trakcie pisania tego postu zrobiłem pomiar na speedtest.net.
max. udało mi się uzyskać ok 1050kb down i 50 kb up. Słaby jest upload ,ale z działania internetu jestem zadowolony