Napisze ci z własnego doświadczenia, że nigdy jak robiłem podsieci w ten sposób, starałem się nie wpisywać tych samych klas adresów, jak już napisałeś może to nie działać z tego, co pamiętam jak ja się bawiłem tym to chyba to nie działało właśnie, ale już nie pamiętam teraz, bo to jednak dość dawno to było. Są trzy klasy adresów prywatnych, jeśli jedna jest zajęta to można użyć drugiej na przykład, jeśli jest zajęta 192.168.0.0 to można użyć do drugiej podsieci 172.16.0.0. Ostatecznie można pobawić się maską podsieci i w niej można powydzielać kilka podsieci nawet z adresów 192.168.0.0.Jo_gurt pisze:Jojo, ja mówiłem o NAT ogólnie (Dynamic NAT) Nie spotkałem jeszcze takiego, który poprawnie i bez przycinki zNATowałby te same podsieci. I podejrzewam, że jest to niemożliwe.
W jaki sposób udostępniasz połączenie? Chodzi mi o to czy to jest połączenie lokalne to, które udostępniasz czy jakieś szerokopasmowe lub wydzwaniane?YaHooo pisze:A może to wina tego, że mam połączenie po wi-fi Ale zdaje się na kablu krosowanym też tak było.