Najlepsze Gry
Moderator: Moderatorzy
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Najlepsze Gry
Cały myk w tym, że przypominamy sobie ze znajomymi stare czasy. Komputer nie odda tych niewygodnych joystików 

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Było i więcej, bo World Party to dopiero 4-ta edycja Wormsówja.michal pisze:Fajna gierka. Armageddon chyba jeszcze były.

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ano niestety, nie odda. Ale widziałem projekt podłączenia joysticków z Nintendo pod PCSundance_kid pisze:Komputer nie odda tych niewygodnych joystików![]()

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Pamiętam, kilka lat temu, jak się nie pracowało i wakacje były wolne, siedziałem z kumplem po 11h dziennie i graliśmy w tą grę na PSX. A było to demo, tylko 2 plansze, a tyle różnych możliwych kombinacjiBlido pisze:World Party

"Kiedy ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca."
Zapraszam na forum o laptopach. (Notebooki, netbooki, tablety)
Zapraszam na forum o laptopach. (Notebooki, netbooki, tablety)
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Ja pierwsze wormsy 2 miałam demo z jedną planszą. Też było z tym zabawy chociaż ograniczone. Generalnie podobaą mi się wsyztskie części poza Fortami.
[ Dodano: 2009-02-13, 18:35 ]
No i Blast ale to nie są prawdziwe Wormsy tylko bazowanie na nazwie.
[ Dodano: 2009-02-13, 18:35 ]
No i Blast ale to nie są prawdziwe Wormsy tylko bazowanie na nazwie.
- michal0404-93
- Stały użytkownik forum
Jeśli ktoś szuka dobrej samochodówki to polecam GTI racing
ja daje jej 8/10
jedyną wadą jest jej czas zabawy, jak sie ktoś uprze to skończy w jeden wieczór.
Niedługo bede miał Saints Row 2 i <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> coś o tym ujawnie...
Zapowiada sie ciekawie ale w porównaniu z GTA nie ma szans.

ja daje jej 8/10
jedyną wadą jest jej czas zabawy, jak sie ktoś uprze to skończy w jeden wieczór.
Niedługo bede miał Saints Row 2 i <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> coś o tym ujawnie...
Zapowiada sie ciekawie ale w porównaniu z GTA nie ma szans.
AMD Althlon 64 X2 Core Processor 3600+,
512 RAM /1GB ,
NVIDIA GeForce 7100 GS GA-M61SME-S2
512 RAM /1GB ,
NVIDIA GeForce 7100 GS GA-M61SME-S2
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A ja dziś w ramach odstresowania wygrzebałem z biurka płytki z Painkiller'em
Na razie gram w podstawową część gry, potem dojdzie czas na dodatek Battle Out Of Hell 
Widać i u nas w Polsce można napisać dobrą grę

Widać i u nas w Polsce można napisać dobrą grę

Pozdrawiam YaHooo 

- Mikele
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jak dla mnie wypas gierka to Assasin`s Creed,
dawno czekałem na taką grę
Dla zabicia czasu, poćwiczenia zręczności i logiki
w miłym dla ucha klimacie polecam World Of Goo
dawno czekałem na taką grę

Dla zabicia czasu, poćwiczenia zręczności i logiki
w miłym dla ucha klimacie polecam World Of Goo

OBE 38GB (Dovado Tiny + E3276s-151 + konektor CRC9/FME + Tri-Lan 240 (12m) + Cybertech 17dBi 2100Mhz)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Fajne to to.Mikele pisze:Jak dla mnie wypas gierka to Assasin`s Creed,

Ale u kumpla grałem bo mój PC nie wydoli.

[ Dodano: 2009-03-02, 22:04 ]
Ale może będzie zmiana sprzętu to sobie zakupię kilka gierek.

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Mi ta gra jakoś nie przypadła do gustu (a mam bardzo patriotyczne podejście do życiaYaHooo pisze:z Painkiller'em![]()

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Mi przypadła ze względu na grafikę i miejsca w których się gra toczy.Jo_gurt pisze:Mi ta gra jakoś nie przypadła do gustu
To jest moja ulubiona gra ze strzelanekJo_gurt pisze:Znacznie bardziej podobał mi się Serious Sam.

Pozdrawiam YaHooo 

- Damiano16
- Stały użytkownik forum
Najlepszy to jest Crysis, Crysis Werhead i Test Drive Unlimited 

- krzyhu
- Stały użytkownik forum
Eh, żebym to ja miał takiego kompa żeby mi takie giery pociągnął. Ja teraz cisnę ogólnie w Warcrafta 3 i Warhammer 40k: Dawn of War ze wszystkimi dodatkami.Damiano16 pisze:Najlepszy to jest Crysis, Crysis Werhead i Test Drive Unlimited
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Każdy lubi co lubi, ale IMO nie są to żadni pionierzy gatunku.Damiano16 pisze:Najlepszy to jest Crysis, Crysis Werhead i Test Drive Unlimited
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Kusicie,żeby sobie pograć trochęYaHooo pisze:To jest moja ulubiona gra ze strzelanek

Oba SS mam oryginalne - "jedynkę" dostałem w boxie z kartą graficzną,a dwójkę pudełkową,i gdzieś sobie leżą

Fantastyczna seria - czysta rozrywka.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
No to tak samo jak ja, a do tego pudełko z SS Drugie Starcie mam jeszcze gdzieś schowanePatryk_ pisze:Oba SS mam oryginalne - "jedynkę" dostałem w boxie z kartą graficzną,a dwójkę pudełkową,i gdzieś sobie leżą
Ale już SS2 mi się wcale nie podoba. Zupełnie inna gra. Pierwsze i drugie starcie to jest toPatryk_ pisze:Fantastyczna seria - czysta rozrywka.

Pozdrawiam YaHooo 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Pomedrało mi się (w końcu to stareńkie już tytuły,lata temu się w to grało) - nie posiadam SS2,tylko SS:drugie starcie właśnieYaHooo pisze:Ale już SS2 mi się wcale nie podoba

W SS2 nie grałem.
[ Dodano: 2009-03-04, 20:43 ]
Widac obaj mieliśmy karty Gigabyte w swoim czasieYaHooo pisze:No to tak samo jak ja

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Dokładnie to była moja pierwsza strzelanka w którą grałemPatryk_ pisze:w końcu to stareńkie już tytuły,lata temu się w to grało

Ja tam swoją kartę sprzedałem bardzo szybko i kupiłem sobie GeForce'aPatryk_ pisze:Widac obaj mieliśmy karty Gigabyte w swoim czasie

Pozdrawiam YaHooo 

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
A ja mam SS2 pudełkowe i uważam za najlepszą część serii 

- Mikele
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Polecam jeszcze udany produkt firmy Adeline,
Little Big Adventure, stara gra ale jak na tamte czasy
wymiatała i do dziś uważam ją za jedną z najlepszych przygodówek.
Oczywiście na dzień dzisiejszy bez DOS-BOXa nie pójdzie.
Little Big Adventure, stara gra ale jak na tamte czasy
wymiatała i do dziś uważam ją za jedną z najlepszych przygodówek.
Oczywiście na dzień dzisiejszy bez DOS-BOXa nie pójdzie.
OBE 38GB (Dovado Tiny + E3276s-151 + konektor CRC9/FME + Tri-Lan 240 (12m) + Cybertech 17dBi 2100Mhz)
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Mam dwójkę oryginał. Fajna gierka, chociaż momenty zręcznościowe potrafią irytowaćMikele pisze:Little Big Adventure

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Kumpel ściągnął jakieś demko tego no i jakoś mi się nie spodobało (zbyt się przyzwyczaiłem do poprzednich dwóch części). A poza tym mój komputer stacjonarny nie pociągnie tej gryJo_gurt pisze:A ja mam SS2 pudełkowe i uważam za najlepszą część serii![]()

Pozdrawiam YaHooo 

-
- Początkujący użytkownik forum
Jak dla mnie najlepsza jest seria Diablo, Diablo na psx, hellfire na PC, następnie D2 i D2 LoD , w które grałem naprawdę długo
, teraz niecierpliwie czekam na Diablo 3
Wielki rozgłos ma ta seria
klasyk hack'n slash.

-
- Stały użytkownik forum
W różne gry grałem (masło maślane
) ale najbardziej przypadły mi do gustu rpg.
W pierwszą którą grałem (z mojego ulubionego gatunku) to Sacred (dokładnie to było demo). Wiem, że to hack'n'slash ale wtedy nie wiedziałem, a dzięki niej zainteresowałem się innymi grami tego typu. Demo przeszedłem chyba z 10 razy, a w pełną wersję zagrałem niedawno (tzn. chyba w te wakacje).
Następnie Lionheart (też nie całkiem rpg, ale już bardziej). Dokładnie to był w jakiejś gazecie a szukałem podobnych gier do Sacred. Nigdy nie przeszedłem jej całej (podchodziłem 2 razy i jak byłem pod samym końcem przestawałem grać). Podobał mi się w niej świat: ta historia (średniowieczna) zmieszana z fantasy, ale nie przesłodzona elfami, krasnoludami itp. Był Leonardo da Vinci i inne postacie historyczne. Inkwizycja (super pomysł - według mnie super oddana w tej grze, hmm te tortury
), i inne zakony np. Templariusze. Wyprawy krzyżowe itp.
Potem była krótka przerwa. A następnie Baldursy.
Baldur's Gate - fajna, acz system D&D nie przypadł mi do gustu (lepszy był ten w Lionheart) Nie mogłem się przyzwyczaić się do prowadzenia do kilku postaci. Zawsze myślałem, że w grach tego typu chodzi o to żeby wcielić się w swoją postać, a sterowanie zajmowanie się innymi mi w tym przeszkadzało. Skończyłem go w całości i historia opowiedziana świetnie.
Podobnie było z Baldurs's Gate II. Nie doszedłem chyba nawet do połowy. Nie mogłem się pogodzić się, że nie mogę grać z Imoen (w pierwszej części zawsze miałem ją w drużynie). No ale grałem dalej, i skończyły się wakacje, a potem nie miałem czasu i nigdy nie skończyłem (a wiem, że Imoen na końcu gry trzeba uratować, szkoda, że na końcu, bo mogłoby być wcześniej, cała frajda z gry zmarnowana).
Próbowałem też grać w Icewind Dale II ale nie pasowało mi... (no i zmuszenie do stworzenia całej drużyny na początku gry - odpycha).
Potem grałem w Divine Divinity w niej dopiero doceniłem te krasnoludy elfy itp. Podobało mi się to, że nie były przesłodzone. I realia fantasy kojarzyły się z normalnym życiem, a nie były po prostu wymyślone (były wymyślone ale, miało się inne wrażenie). Miała dobrą historię (najlepsza rzecz z Baldursów) i system levelowania podobny jak w Lionheart a nawet lepszy. Wybieranie umiejętności, których od razu było widać efekt w grze (ta rzecz była zachwalana w Wiedźminie a to przecież wcześniej było w Divine Divinity). Parę razy w nią grałem i dochodziłem do prawię samego końca ale nigdy jej nie skończyłem w pełni.
Według mnie jeden z najlepszych RPG w historii gier, a tak niedoceniany...
I tu była długa przerwa-rpg. Na starym złomku Gothic, NWN i inne 3D rpg nie chodziły albo tak chodziły, że się nie dało grać. W tym momencie grałem w inne gry GTA, FPS-y itp. i nawet mi się spodobały.
I od tych wakacji mam nowy komputer (w miarę mocny). Oczywiście na początku grałem we wszelkie gry akcji (głownie z czasopism np. CDA). I demka np. Crysis itp.
Grałem w Fable i nawet fajna. Super ten całkowicie baśniowy świat. (ale jak to ja doszedłem do prawię końca i nie kończyłem).
I zagrałem w Wiedźmina...
Przeszedłem go prawię do końca (acz nie skończyłem, został mi ostatni rozdział - tą grę muszę skończyć
). Dużo jest w nim elementów które mi się podobały i przyzwyczaiłem się w innych grach (vide: Divivne Divinity). Ładna grafika i dobra historia. Ważna zaleta, że polska, więc mamy oryginał, a nie jakieś tłumaczenie.
Zainstalowałem "najlepsze" rpg (Gothic I, II, NWN itp.) ale w nie nie grałem. Albo nie miałem czasu albo wolałem pograć jaką grę akcji.
A teraz to w ogóle nie gram. No prawię
trochę pocinam w redoran.net i orodlin.pl (no w końcu mam internet to trzeba wykorzystać i sobaczyć na co tracą czas tysiące ludzi
). Według mnie Redo jest lepsze bo ma ten klimacik (szczerze mówiąc troszeczkę kojarzy mi się z DD).
Najgorsze jest to, że pewnie nigdy nie wrócę do tych strych, dobrych rpg (włączyłem DD i nie chciało mi się grać...).
Jedyna nadzieja na powrót rpg to nowe produkcje które przyciągają dobrą grafiką i efektywnością a dopiero potem opowiadają historię. Nieraz wkurza mnie to, że nowsze produkcje rpg (niektóre) są bardziej casualami. Ale chyba właśnie gry do tego zmierzają... jest coraz mniej czasu na granie i człowiek uświadamia sobie "po co mi to? coś mi to da? granie to tylko strata czasu..." (heh chyba się starzeję
). A gry do tego się dopasowują i dają tylko rozrywkę na "przerwę" (czyli cel casuali).
Mam nadzieję, że jeszcze będą dobre rpg (już nie koniecznie w starym stylu; choć takie są np. Drakesang). Tylko żeby dobrze bawiły, opowiadały dobrą historię i były odskocznią od nudnego, szarego świata...
ps. ja lubię rpg w realiach fantasy-średniowiecze i nie toleruję gier typu: Star Wars i Mass Effect (choć na tą może się skuszę, bo podobno bardzo dobra). Dlatego też nie gram w mmorpg tekstowe o-game, bo kosmos nie jest dla mnie.
---
pps. heh przeczytałem te swoje wypociny i jestem ciekawy czy choć jedna osoba to przeczyta

W pierwszą którą grałem (z mojego ulubionego gatunku) to Sacred (dokładnie to było demo). Wiem, że to hack'n'slash ale wtedy nie wiedziałem, a dzięki niej zainteresowałem się innymi grami tego typu. Demo przeszedłem chyba z 10 razy, a w pełną wersję zagrałem niedawno (tzn. chyba w te wakacje).
Następnie Lionheart (też nie całkiem rpg, ale już bardziej). Dokładnie to był w jakiejś gazecie a szukałem podobnych gier do Sacred. Nigdy nie przeszedłem jej całej (podchodziłem 2 razy i jak byłem pod samym końcem przestawałem grać). Podobał mi się w niej świat: ta historia (średniowieczna) zmieszana z fantasy, ale nie przesłodzona elfami, krasnoludami itp. Był Leonardo da Vinci i inne postacie historyczne. Inkwizycja (super pomysł - według mnie super oddana w tej grze, hmm te tortury

Potem była krótka przerwa. A następnie Baldursy.
Baldur's Gate - fajna, acz system D&D nie przypadł mi do gustu (lepszy był ten w Lionheart) Nie mogłem się przyzwyczaić się do prowadzenia do kilku postaci. Zawsze myślałem, że w grach tego typu chodzi o to żeby wcielić się w swoją postać, a sterowanie zajmowanie się innymi mi w tym przeszkadzało. Skończyłem go w całości i historia opowiedziana świetnie.
Podobnie było z Baldurs's Gate II. Nie doszedłem chyba nawet do połowy. Nie mogłem się pogodzić się, że nie mogę grać z Imoen (w pierwszej części zawsze miałem ją w drużynie). No ale grałem dalej, i skończyły się wakacje, a potem nie miałem czasu i nigdy nie skończyłem (a wiem, że Imoen na końcu gry trzeba uratować, szkoda, że na końcu, bo mogłoby być wcześniej, cała frajda z gry zmarnowana).
Próbowałem też grać w Icewind Dale II ale nie pasowało mi... (no i zmuszenie do stworzenia całej drużyny na początku gry - odpycha).
Potem grałem w Divine Divinity w niej dopiero doceniłem te krasnoludy elfy itp. Podobało mi się to, że nie były przesłodzone. I realia fantasy kojarzyły się z normalnym życiem, a nie były po prostu wymyślone (były wymyślone ale, miało się inne wrażenie). Miała dobrą historię (najlepsza rzecz z Baldursów) i system levelowania podobny jak w Lionheart a nawet lepszy. Wybieranie umiejętności, których od razu było widać efekt w grze (ta rzecz była zachwalana w Wiedźminie a to przecież wcześniej było w Divine Divinity). Parę razy w nią grałem i dochodziłem do prawię samego końca ale nigdy jej nie skończyłem w pełni.
Według mnie jeden z najlepszych RPG w historii gier, a tak niedoceniany...
I tu była długa przerwa-rpg. Na starym złomku Gothic, NWN i inne 3D rpg nie chodziły albo tak chodziły, że się nie dało grać. W tym momencie grałem w inne gry GTA, FPS-y itp. i nawet mi się spodobały.
I od tych wakacji mam nowy komputer (w miarę mocny). Oczywiście na początku grałem we wszelkie gry akcji (głownie z czasopism np. CDA). I demka np. Crysis itp.
Grałem w Fable i nawet fajna. Super ten całkowicie baśniowy świat. (ale jak to ja doszedłem do prawię końca i nie kończyłem).
I zagrałem w Wiedźmina...
Przeszedłem go prawię do końca (acz nie skończyłem, został mi ostatni rozdział - tą grę muszę skończyć

Zainstalowałem "najlepsze" rpg (Gothic I, II, NWN itp.) ale w nie nie grałem. Albo nie miałem czasu albo wolałem pograć jaką grę akcji.
A teraz to w ogóle nie gram. No prawię

Najgorsze jest to, że pewnie nigdy nie wrócę do tych strych, dobrych rpg (włączyłem DD i nie chciało mi się grać...).
Jedyna nadzieja na powrót rpg to nowe produkcje które przyciągają dobrą grafiką i efektywnością a dopiero potem opowiadają historię. Nieraz wkurza mnie to, że nowsze produkcje rpg (niektóre) są bardziej casualami. Ale chyba właśnie gry do tego zmierzają... jest coraz mniej czasu na granie i człowiek uświadamia sobie "po co mi to? coś mi to da? granie to tylko strata czasu..." (heh chyba się starzeję

Mam nadzieję, że jeszcze będą dobre rpg (już nie koniecznie w starym stylu; choć takie są np. Drakesang). Tylko żeby dobrze bawiły, opowiadały dobrą historię i były odskocznią od nudnego, szarego świata...
ps. ja lubię rpg w realiach fantasy-średniowiecze i nie toleruję gier typu: Star Wars i Mass Effect (choć na tą może się skuszę, bo podobno bardzo dobra). Dlatego też nie gram w mmorpg tekstowe o-game, bo kosmos nie jest dla mnie.
---
pps. heh przeczytałem te swoje wypociny i jestem ciekawy czy choć jedna osoba to przeczyta

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Ja również najbardziej lubię RPG - głównie ze względu na rozbudowana fabułę. Lubię też przygodówki, zwłaszcza klasyczne point&clicki, trzeba tam trochę pogłówkować. Ikoną RPG jest dla mnie seria The Elder Scrolls, a przygodówek - The Longest Journey (takze sequel - Dreamfall)mk321 pisze:najbardziej przypadły mi do gustu rpg.
Oj, to krótki masz stażmk321 pisze:W pierwszą którą grałem (z mojego ulubionego gatunku) to Sacred

Za grami akcji srednio przepadam (zwłaszcza za FPS-ami) ale akurat o Crysisie nie mogę powiedzieć złego słowa. Potrafi wciągnąć, szkoda tylko że obie części były takie krótkiemk321 pisze:Oczywiście na początku grałem we wszelkie gry akcji (głownie z czasopism np. CDA). I demka np. Crysis itp.

Również pograłem, ale średnio mi przypadła do gustu. Fabularnie dość rozbudowana, ale to jednak nie tomk321 pisze:Grałem w Fable i nawet fajna. Super ten całkowicie baśniowy świat.

Ja również. Jak RPG, to tylko fantasy, nie lubię sci-fi. W Mass Effect chwilę zagrałem - jak dla mnie uryna, jedyne co mogło się spodobać to leksykon - sporo fajnych opisów ras, technologii etc. Dobrze że pożyczyłem od kolegi, a nie kupiłemmk321 pisze:ja lubię rpg w realiach fantasy-średniowiecze i nie toleruję gier typu: Star Wars i Mass Effect

Nie wspomniałem jeszcze o grach wyścigowych - od co najmniej 8 lat unikam jak ognia choć jak byłem młodszy lubiłem od czasu do czasu pograć. Najlepszy był Need for Speed, niestety ta seria dla mnie umarła po wydaniu Porsche Unleashed. Najlepszą częścią był chyba NfS III.
Bez komentarzamk321 pisze:pps. heh przeczytałem te swoje wypociny i jestem ciekawy czy choć jedna osoba to przeczyta
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Ja się cofnę jeszcze 3 lata wstecz - mój pierwszy eRPeG - Betrayal at Krondor. Gdzieś nawet mam dyskietki i pudełko chyba.Blido pisze:Moim pierwszym "erpegiem" był The Elder Scrolls: Daggerfall.
-
- Stały użytkownik forum
No trochę tak...Blido pisze:Oj, to krótki masz staż

Nie grałem. Grałem w TES: Morrowind podobał mi się otwarty świat i możliwość dowolnych wyborów itd. no i to co napisałeś o TES:Daggerfall. Chyba wszystkie TES są podobne. Chyba zagram w Obliviona.Blido pisze:The Elder Scrolls: Daggerfall
Choć kiedyś dużo czytałem w grach, dziś tylko to co najistotniejsze (człowiek czasu nie ma...).
W Crysisa grałem tylko trochę (demko) a COD 4 przeszedłem całego i to chyba najlepszy FPS w którego grałem. Jest dużo lepszy niż jakikolwiek film.Blido pisze:Oprócz Crysisa z FPS-ów lubię właściwie tylko Call of Duty

Ja na początku byłem zaskoczony tą grą (myślałem, że całkowicie średniowiecze, a tu w połowie sci-fi). W sumie granie w nią daje dużo frajdy (skoki po dachach, skok wiary itp). Ale mi się szybko znudziła (nawet do połowy nie doszedłem), bo: miasto - szukanie celu - zabić cel i tak w kółko.Blido pisze:Z gier akcji także bardzo przypadł mi do gustu Assassin's Creed (także dzięki niezłej fabule)
Mi jeszcze się spodobał Mortyr (kiedyś grałem). Może nie jest rozbudowany itd. ale podoba mi się w nim czystość grafiki (można skupić się na strzelaniu).
Grałem też w Tactical Ops przez LAN z kolegami i w CS na lekcji (przez LAN z kumplami z klasy). Właśnie w nich można skupić się tylko na taktyce i na strzelaniu (podobnie jak Mortyr). Przez internet nie gram bo szkoda limitu

Ja grałem w "Podróż do wnętrza ziemi" nawet fajna, ale za dużo trzeba myśleć (kiedyś to lubiłem przygodówki). Grałem też w The Black Mirror. Taka sobie...Blido pisze:Lubię też przygodówki, zwłaszcza klasyczne point&clicki, trzeba tam trochę pogłówkować.
Ja też raczej nie ściągam. (pożyczam od kolegówBlido pisze:Nie ściągam piratów (softu przynajmniej), zwłaszcza że co można ściągnąć na Blueconnect.

Grałem jeszcze w Heroes of Might and Magic III, IV, V. III według mnie najlepsza, IV taka sobie, a V to nie Herosy

Grałem we wszystkie części GTA. Najdłużej spędziłem przy II i Vice City i uważam je za najlepsze. W IV grałem 30 minut - więc nie mam zdania, acz grafika jak na takie wymagania słaba (Crysis chodził u mnie prawie na maksymalnych - około 30fps a GTA się krztusi poniżej 30fps). Inne gry miały lepszą grafikę (według mnie) np. Crysis, COD4, Bioshock, Dirt
A ja własne jak byłem młodszy to więcej grałem w gry rpg i przygodówki i ogólnie w gry wymagające więcej czasu. Choć w inne też długo grałem. Teraz to akcja/fps. Dają dużo radości w krótkim czasie. Choć dobrym rpg nie pogardzę (vide: Wiedźmina przechodzę na raty).
No ja taki stary to nie jestemJo_gurt pisze:Ja się cofnę jeszcze 3 lata wstecz - mój pierwszy eRPeG - Betrayal at Krondor.

I cieszę się, że ktoś to czyta

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Niby proste a wciąga.mk321 pisze:Skyroads (super gra)
-
- Stały użytkownik forum
I to jak. Ostatnio widziałem też Skyroads Xmas (świąteczny), ale pierwsza wersja najlepsza. Dla mnie HIT powinien być na liście 100 najlepszych gier wszech czasówSundance_kid pisze:Niby proste a wciąga.

- Blido
- Guru bezprzewodowy
To musieliśmy się zacząć "erpegować" w podobnym wieku - jesteś 3 lata starszy ode mnie. W tym samym czasie ja byłem pewnie na niższym poziomie rozwoju - grałem w czołgi albo jakieś platformówki na C64Jo_gurt pisze:Ja się cofnę jeszcze 3 lata wstecz - mój pierwszy eRPeG - Betrayal at Krondor.

Ogólnie dwie pierwsze części Settlersów były najlepsze. Przejrzyste, schematyczne reguły, przypominające nieco strategiczną grę planszową, tyle że w czasie rzeczywistym. Potem już były tylko jakieś wynalazki. Ja teraz pogrywam sobie w Settlers II - Dziesięciolecie. Ładny remake starych Settlersów, ale w nowej oprawie graficznej.mk321 pisze:(Settlers I - wymiata)
Tak, i wszystkie do siebie nawiązują. Z tym że ostatnie dwie części dzieją się w poszczególnych prowincjach. W Morrowindzie jak sama nazwa wskazuje akcja działa się na Morrowind, w Oblivionie w Cyrodiil. A w Daggerfall zwiedzało się cały świat Tamriel. Nie wiem czy urodził się ktoś kto przeszedł go pieszomk321 pisze:Chyba wszystkie TES są podobne.

Ja też zawsze kupuję tańsze serie, tzn różne Platynowe Kolekcje, Extra Klasyki itp. Rzadko płacę za grę więcej niż 70zł. Kupowanie gier jakiś czas po premierze ma wiele zalet - nie tylko gry są tańsze, ale i sprzęt zdolny je uciągnąćmk321 pisze:Parę oryginałów (pudełkowych) też mam ale większość tych z tańszych serii.

Ja zacząłem od II, ale najlepsza była część III. Klasycznie "Heroesowa", ale ze znośną grafiką. IV juz słabsza, nie wiadomo czy to bardziej Heroes czy Warlords, a późniejsze części już mnie nawet nie interesują.mk321 pisze:Grałem jeszcze w Heroes of Might and Magic III, IV, V.
Również zaliczyłem wszystkie części, za wyjątkiem IV. I i II mi się nie podobały, bo prymitywne, III też jakoś mnie nie wciągnęła, ale najwięcej czasu spędziłem przy VC. Mimo że SA uważam za najlepsze. Po prostu w SA grałem już na znacznie lepszym kompie niż w VC i mogłem odpalić lepsze gry. Listonosz który przyniósł mi Obliviona: Game of The Year Edition (wydanie z oboma dodatkami i papierową mapką) zabił we mnie chęć zbierania kolejnych % ukończenia grymk321 pisze:Grałem we wszystkie części GTA. Najdłużej spędziłem przy II i Vice City i uważam je za najlepsze.

W RPG również gram na raty. W Obliviona już chyba od rokumk321 pisze:Choć dobrym rpg nie pogardzę (vide: Wiedźmina przechodzę na raty).

Pisarze z nasmk321 pisze:I cieszę się, że ktoś to czyta