Patryk_ pisze:Z platform stratosferycznych![]()

![:]](./images/smilies/splash.gif)
Moderator: Moderatorzy
Patryk_ pisze:Z platform stratosferycznych![]()
Ja na poważnieYaHooo pisze:dla mnie może być nawet od obcych
Nie jestem pewien, ale czy ten pomysł nie jest wdrożony w stanach zjednoczonych. Fakt faktem, że dawno o tym czytałem, ale to chyba już zostało testowane i wprowadzone.Patryk_ pisze:pomysł stacji bazowych na balonach czy innych obiektach umieszczonych i stabilizowanych w dolnych warstwach stratosfery został opisany
Jaco pisze:My tu gadu gadu a nasz założyciel tematu gdzieś przepadł.i nic się nie wypowiada.
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekłaDamiano16 pisze:Da się jakoś tego neta radiowego "kraść" ? Pytam z czystej ciekawości.
Poczytaj sobie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=12593" target="_blank">»WiFi i prawo«</a> .Damiano16 pisze:Da się jakoś tego neta radiowego "kraść" ? Pytam z czystej ciekawości.
HSDPA za 100 lat?YaHooo pisze:Oj za taki czas to będzie inna, o wiele lepsza technologia, a HSDPA będzie wszędzie jak zasięg GSM
Ciekawa rzeczPatryk_ pisze: mądrej książce "UMTS" p.Kołakowskiego i Cichockiego pomysł stacji bazowych na balonach czy innych obiektach umieszczonych i stabilizowanych w dolnych warstwach stratosfery został opisany
No może i masz racjęBlido pisze:HSDPA za 100 lat?
Zawiodę cię, nie pomylili się. Pytanie tylko, co to będzie dokładnie.Blido pisze:To wszystko oczywiście pod warunkiem że Majowie mylili się ze swym kalendarzem i po prostu któremuś kapłanowi czy uczonemu nie chciało się już dalej go układać
Być może używać będziemy znów dymu z ognia do komunikacji.Blido pisze:Wtedy będzie już zupełnie inna technologia, do lamusa odejdzie praktycznie wszystko co uzywamy obecnie.
Jeden ze znanych na świecie ludzi powiedział wprost: "Niczego nie będzie".Jo_gurt pisze:przewidujesz jakieś wojny nuklearne?
Zostanie wyemitowany finałowy odcinek Mody na Sukces, wybiją wszystkie szamba, o. Dyrektor publicznie przyzna się że jest gejem który wspołpracował z SB a na spadnie na ludzi Jego Makaronowa Doskonałość i ustanowi nowy porządek świata, w którym ludzie będą smarowali kanapki masłem z obu stron.Jojo pisze:Zawiodę cię, nie pomylili się. Pytanie tylko, co to będzie dokładnie.
Bob bo prostu lubi Fallout-aJo_gurt pisze:bob, przewidujesz jakieś wojny nuklearne?
Prorok? a może po prostu chodziło mu o mu o Nietzche'go?bob pisze:Jeden ze znanych na świecie ludzi powiedział wprost: "Niczego nie będzie".
W końcu to takie dekadenckie.Blido pisze:a może po prostu chodziło mu o mu o Nietzche'go?
A mi sie wydaje,że w ruchomej radiokomunikacji bezprzewodowej zbliżamy sie powoli do ograniczeń fizycznych nie do przeskoczenia...Blido pisze:Wtedy będzie już zupełnie inna technologia, do lamusa odejdzie praktycznie wszystko co uzywamy obecnie.