Ok, nie wiem czemu napisałem, że to ptaszkibob pisze:Gąsienice jakieś...

Moderator: Moderatorzy
Ok, nie wiem czemu napisałem, że to ptaszkibob pisze:Gąsienice jakieś...
Bo one też przenoszą różne takie niefajne rzeczy kupkami.YaHooo pisze:napisałem, że to ptaszki
Może temu, ale staram się nie siadać pod drzewamibob pisze:Bo one też przenoszą różne takie niefajne rzeczy kupkami.
Ale wypatrzyłeśJaco pisze:Pod drzewem nie ma kupek
Bo może są właśnie na gałęziach tam na górze. I trochę te kupki zniszczyły drzewo. Co myślicie?Jaco pisze:Pod drzewem nie ma kupek
Co dzień chodzę koło tego drzewa na spacery.YaHooo pisze:Ale wypatrzyłeś
Jak kupki potrafią zniszczyć nieco karoserię samochodu, to czemu nie liście na drzewiebob pisze:Co myślicie?![]()
A to było tak od razu mówićJaco pisze:Co dzień chodzę koło tego drzewa na spacery.![]()
I co codziennie obserwujesz to drzewo ?Jaco pisze:Co dzień chodzę koło tego drzewa na spacery.
A tak poważnie to co o tym myślisz?ja.michal pisze:Piorunochron do tej szopy niżej.
To jest BTS czy jak tam w danej technologii stację bazową się nazywa. Ciekawe czyj.Jojo pisze:A tak poważnie to co o tym myślisz?
Właśnie to jest ciekawe bo on stoi w szczerym polu, do tego jak widać na zdjęciu jest niski, parę set metrów dalej stoi trochę wyższy a jeszcze dalej taki z prawdziwego zdarzenia. To jest na drodze między Wyszogrodem a Płockiem i nie ma go ani tamtych na żadnej mapie. Dziwi mnie taki niski masz w szczerym polu. A jak się przyjrzysz w powiększeniu to przy tej budce jest niby jakiś agregat lub coś podobnego.wojteks pisze:To jest BTS czy jak tam w danej technologii stację bazową się nazywa. Ciekawe czyj.
Bo to nie koniecznie są maszty komórkowców.Jojo pisze:To jest na drodze między Wyszogrodem a Płockiem i nie ma go ani tamtych na żadnej mapie
Wysokość wynika z zastosowania/potrzeb właściciela.Jojo pisze:Dziwi mnie taki niski masz w szczerym polu.
Przecież jakieś zasilanie awaryjne się przydaje, z tego wniosek że to ważny maszt, może służby itp.Jojo pisze:powiększeniu to przy tej budce jest niby jakiś agregat lub coś podobnego
To Play ma w ogóle obiekty własne ?krystianb pisze:słup playa
Mamy rok 2009,a nie 1999ja.michal pisze:Może NMT?
A i NMT nadal działa u Orangutana.Patryk_ pisze:Mamy rok 2009,a nie 1999![]()
W Płońsku koło PKS jest podobny ale jest to słup Ery, UMTS na nim jest. Jest wyższy sporo i słup jest dużo grubszy i ma normalne anteny. Natomiast ten ma małe antenki, jest w szczerym polu i jest niski w porównaniu z innymi. Czyli kwestia co to jest pozostaje otwarta. Dodam jeszcze że parę set metrów dalej jest masz przypominający już swoim wyglądem typowy BTS ale nadal nie jest tak wysoki jak to się widuje często i ta budka stoi nie z boku a w środku, czyli masz okracza tą budkę. Jeszcze dalej stoi taki już duży i według mapy niby jest to maszt Orange, ale tych dwóch nie ma na mapce.krystianb pisze:W płońsku koło pksu coś podobnego postawili.
Jak najbardziej, u mnie postawili w zeszłym roku własny maszt dosłownie 100m od stojącego już masztu Emitela. Widocznie nie dogadali się w kwestii wynajmu masztu, mimo że ten maszt jest jak choinka obwieszony antenami wszystkich operatorów.Patryk_ pisze:To Play ma w ogóle obiekty własne ?
Chodzi mi o konstrukcje stojące na gruncieja.michal pisze:Jeden jeszcze na budynku a drugi na wieży castoramy.
To ładnie.Jak najbardziej
Podbeskidzie:Jojo pisze:Wyszogród: na kominie.
Mała wieś: na kominie.
Czyli BTS też do rozbiórki za jakiś czasPatryk_ pisze:Takze widać,że kominiarz...i to nierzadko lubujący sie w miejscach przeznaczonych do rozbiórki
Za drogo sobie klecha liczyłYaHooo pisze:ale przeniósł go na budynek pogotowia
Czyli temu czasem pogotowie do poszkodowanego odległego o 5km jedzie 30minut, bo pogotowie mniej bierze kasyPatryk_ pisze:Za drogo sobie klecha liczył
Albo poświęcić nie chciał i się wieszać zaczął.Patryk_ pisze:Za drogo sobie klecha liczył![]()